Șomajul tehnic pentru bugetari. Formula lui Orban: 15 zile pe lună, 75% din salariul brut

3
1253
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, la B1 TV, că Guvernul pregătește o ordonanță de urgență prin care angajații anumitor instituții de stat vor fi trimiși în șomaj tehnic, câte 15 zile pe lună.

Sunt vizați angajații instituțiilor care nu sunt implicate direct în combaterea epidemiei de coronavirus și a efectelor sale.

După 15 zile de șomaj tehnic, angajații vor reveni la muncă pentru a-i înlocui pe ceilalți, care au asigurat funcționarea repectivelor instituții.

„Ne-am gândit la un mecanism relativ simplu, în care împărțim angajații în două: unii vor merge la muncă 15 zile și vor asigura funcționarea, iar restul intră într-o formă de șomaj tehnic. După 15 zile, vin ceilalți, care au stat în șomaj tehnic”, a explicat Ludovic Orban.

El a spus că cei trimiși în șomaj tehnic, pentru două săptămâni pe lună, vor primi 75% din salariul brut de încadrare.

Premierul susține că astfel se va limita și posibilitatea de răspândire a virusului.

Vor fi și excepții de la această regulă. Orban a menționat angajații Ministerului Apărării Naționale (MApN).

„Facem o analiză pe fiecare domeniu de activitate, măsura e deja gândită și urmează să fie implementată, restul sunt chestiuni de detalii. Va fi valabilă nu doar pentru adminsitrația centrală, ci și cea locală, pentru toate entitățile publice”, a mai spus șeful Guvernului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Klaus Iohannis dă semnalul tăierilor bugetare: „Va fi nevoie de reevaluarea TUTUROR cheltuielilor care se fac din banul public”

VIDEO. Primar PSD arestat când lua „șpagă de pandemie”: cu mască pe figură și mănuși de protecție! S-a ferit de covid, dar l-a lovit flagrantul

3 COMENTARII

  1. Adica scad salariile nesimtite cu doar 12,5%, foarte putin. Plus ca nici prin gand nu le trece nesimtitilor din administratia statului – parlament, agentii, guvern, sa-si doneze vreun procent. In Bulgaria, toti parlamentarii, guvernul si sefii de agentii si-au donat salariile pentru perioada starii de urgenta, in Romania, nici macar unul, nici macar 1 leu.

    • Corect. Din pacate, avem doar puliticieni de duzina, inclusiv Barna, Ciolos, de Muiorel Ponta nu mai vb… Si Ludovic si Klaus se gandesc la alegerile care vor veni… desi 90% din bugetari sunt psd-comuisti si nu vor vota dreapta… asa ca acum se putea taia serios cangrena bugetara… Daca eram condusi de adevarati barbati de stat care sa inteleaga o minima economie, acum ar fi desfiintat pensiile speciale de furat, ar fi dat afara sutele de mii de bugetari care plimba 2 hartii pe zi si i-ar fi trimis in agricultura si pe santiere – la cai ferate de mare viteza si autostrazi, la canale de irigatii si celor ramasi le-ar fi dat max 65% daca cei de la privat care tin tara in spate iau 75% somaj tehnic… ca dupa atatea vouchere si concedii nesfarsite, n-ar muri gradina zoologica bugetara daca s-ar hrani 2 luni cu fasole, orez, faina, malai si paste… in loc sa faca asta ei deja se imprumuta 1 miliard de euro la Banca Mondiala – dupa doar 2 saptamani jumate de la declararea starii de urgenta – sa nu cumva sa sufere milioanele de trantori…

  2. Ați promis că tăiați pensiile speciale!!!. ați tăiat o plua…. ați promis că tăiați salariile nesimțite!!!?..ați tăiat la fel că mai sus.. ați spus că faceți curățenie în sistemul bugetar!!.. ați făcut un căcat… să vă mai creadă lumea???… acum Dle Orban să vă relatez o întâmplare petrecută acum o săptămână . .sper că bagă la cap și dl Velea ..eram în Augsburg și mergem la cumpărături, ne-au abordat poliția stradală .. Dle Velea băgați la cap !!!… urmează următorul dialog,:;, bună ziua Dle!…cum vă simțiți azi, sunteți bine??…acasă toți sunt bine,??..da i-am răspuns.. Dle ați ieșit să faceți cumpărături sau să vă relaxați ??..am ieșit să fac mici cumparaturi Dle polițist… locuiți în apropiere ?..da,locuiesc la 10 minute de magazine…. aveți nevoie de ceva,să vă ajutăm cu ceva??…nu , mulțumesc Dle polițist…. aveți grijă de dvs. și de familie , bună ziua… mulțumesc Dle polițist i-am urmat și dvs da aveți grijă….ei acum sunt in Romania și da vedeți cram pățit azi când mă duceam la magazinul de cartier …ce urmează a de tot căcatul…mă oprește o patrulă de poliție și ….primul lucru spus a fost… actele la control ,!!!!,..am întrebat de ce??..e ordonanță militară și trebuie să aveți actele de identitate la dvs.!!!…și nu mai discuta că te amendez imediat!!!… declarație ai??…da, i-am spus..unde te duci ??…la magazin … pentru ce te duci???…să fac mici cumpărături i-am spus….bă tu te duci sa te plimbi,ce ne prostești pe noi…ia du-te înapoi în casă și nu te mai prind pe străzi …v-ați găsit toți boșorogii să ieșiți acum…ei cum vi se pare cele două dialoguri Dle Velea,???… milițieni ăștia in vecii nu se vor educa , le-ați dat nas unor cretini și acum nu-i mai poți stăpâni… rușine!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here