vineri, aprilie 19, 2024
AcasăNewsMisterioasa moarte a ziaristei Anca Mureșan: s-a sinucis, s-a înecat fără să...

Misterioasa moarte a ziaristei Anca Mureșan: s-a sinucis, s-a înecat fără să vrea sau a fost aruncată în Mureș? Tocmai se drogase împreună cu prietenul ei interlop

-

Anca Mureșan (47 de ani), ziaristă cunoscută în Arad, a dispărut miercuri, 14 iulie, în apele Mureșului. Moartea sa a fost anunțată a doua zi de partenerul ei de viață, Constantin Luis V., interlop local, alături de care consumase droguri („șoricioaică”) înainte de a intra în apă. Cadavrul femeii a fost găsit vineri seară, în zona Pecica, după ce a fost purtat de curenți circa 30 de kilometri.

Joi, 15 iulie, Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a anunțat printr-un comunicat:

Astăzi, în jurul orei 13.30, am fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, despre faptul că aseară prietena lui ar fi sărit în râul Mureș.

Din primele verificări, a reieșit că în seara zilei de 14 iulie a.c., cei doi ar fi consumat substanțe cu efect psihoactiv, iar la un moment dat femeia în vârstă de 47 de ani, din municipiul Arad, ar fi sărit în râul Mureș.

- Advertisement -

La fața locului a fost solicitat și un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă Arad, care în acest moment efectuează căutări pe cursul râului”.

30 de kilometri în 30 de ore

Căutările au durat circa 30 de ore. Vineri seara, pompierii au identificat trupul Ancăi Mureșan în Mureș, dar nu în Arad, ci în orașul Pecica. Cadavrul a fost găsit după ce curenții l-au scos la suprafață.

Conform unui comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), femeia a fost scoasă la mal în jurul orei 20.30.

- Advertisement -

Distanța Arad – Pecica este de 22 de kilometri pe șosea, dar râul Mureș are un traseu mult mai contorsionat, face multe meandre. Distanța pe care a fost purtat de curenți cadavrul ziaristei, între Arad și Pecica, este de circa 30 de kilometri. Așadar, 30 de kilometri în 30 de ore.

Mureșul între Arad și Pecica

Patru variante și multe întrebări

Imediat au început întrebările, pliate pe 4 posibile variante.

1. S-a aruncat Anca Mureșan în Mureș cu intenția de a se sinucide?

2. A intrat în apă într-o stare de totală inconștiență, drogată fiind, și nu și-a dat seama de pericol, nici n-a fost capabilă să lupte pentru viața ei?

3. A vrut să se răcorească și s-a înecat fără să vrea, trasă de curenții periculoși?

4. A fost „ajutată” în vreun fel, direct sau indirect, de prietenul interlop să dispară în apele Mureșului?

Bărbatul susține că Anca a intrat singură în apă, să se scalde

Ancheta polițiștilor a pornit de la datele existente. Anca Mureșan, în vârstă de 47 de ani, se afla sub influența substanțelor cu efect psihoactiv când a intrat în apă. Hainele i-au fost găsite pe malul râului.

Dispariția femeii a fost sesizată joi după-amiază, după ce bărbatul cu care a consumat „șoricioaică” în zona Splaiul Mureșului și-a revenit de sub efectul substanței.

Bărbatul a spus Poliției că miercuri seara au consumat substanțe cu efect psihoactiv, că femeia s-a dezbrăcat și a intrat în apă să se scalde.

Femeia s-a aruncat în Mureș în zona 300 din Micălaca, după ce amândoi s-au plimbat cu trotinetele electrice. Se pare că au poposit pe malul apei pentru a consuma drogul de care ea devenise dependentă.

Bărbatul a explicat întârzierea cu peste 12 ore a anunțării Poliției prin faptul că era drogat și a fost nevoie ca mai întâi să iasă din starea produsă de stupefiante.

Șocuri care au destabilizat-o. Și-a pierdut tatăl (ucis de Covid) și apartamentul

Anca Mureșan a lucrat o perioadă la site-ul local ARQ. Ea era foarte cunoscută în Arad, fiind prezentă la multe evenimente mondene.

Persoană echilibrată, stăpână pe viața ei, Anca Mureșan a suferit câteva șocuri care au destabilizat-o.

A pus capăt unei căsnicii nefericite.

Și-a pierdut tatăl, ucis de Covid-19.

A pierdut – în circumstanțe neclare – apartamentul părintesc.

Și-a găsit refugiul în brațele unui interlop local.

A făcut plângeri la poliție pentru că era agresată și amenințată, din zona lumii interlope (nu e clară, deocamdată, contribuția partenerului ei).

A intrat în depresie.

A început să consume droguri.

„A găsit doar interes și gălăgie, găunoșenie și vulgaritate”

Un text emoționant despre Anca Mureșan a scris E. Nola pe Specialarad.ro.

„N-o cunoșteam. O arădeancă doar.

Am aflat de existența ei odată cu trecerea în neființă.

M-a frapat însă reacția celor din jur, a celor care o cunoșteau sau nu, dar aveau cu toate acestea câte ceva de spus.

Am înțeles din aceste reacții că în prima tinerețe a fost o ființă jucăușă, simpatică, plină de umor și iubitoare de companie bună și antrenantă.

Au urmat anii de încercare, ani care nu au decurs bine pentru ea. O căsnicie nereușită, slujbe care nu au funcționat, relații care nu au mers.

Și un tată care pleacă prea devreme, răpus de Covid.

Probabil, ultimul sprijin din viața ei, ultimul om care se uita la ea ca la ființa iubită fără condiții, ultimul care sărea dacă ea avea nevoie.

A urmat degringolada finală.

Un comportament tipic schizoid, o topire în indefinit și în orice.

O căutare fără șanse de izbândă. Căutarea omului care devine atent, al acelui om care are ochi și pentru celălalt și e în stare chiar să se sacrifice pentru el. Sau ea…

Nu a fost să fie…

A găsit doar interes și gălăgie, găunoșenie și vulgaritate…

Gestul ei final a decurs din toate acestea.

Desigur, nu e nimeni de vină, fiecare om este responsabil pentru viața sa.

Însă cei care acum dau din mână sau se complac în ideea că ea nu mai putea fi salvată, să se gândească la ideea fundamentală a creștinismului, atât de invocată atunci când nu e cazul: nu există om care nu mai poate fi salvat, există doar oameni care nu-și găsesc Salvatorul…

Drum lin și somn ușor, Anca!”

„O știam ca pe o fată cultă și săritoare. Pusă pe glume și mereu aproape”

Aceeași publicație a redat un alt text sfâșietor, scris de Marius Sălăjan, unul din prietenii Ancăi Mureșan.

„Unii oameni cad prea mult în hăurile depresiei, decepţiei şi necazurilor şi încearcă astfel să evadeze din viaţă fără a se mai gândi la nimic. Sinuciderea devine soluţie permanentă pentru o problema temporară. Buna mea prietena Anca Mureșan a ales să-și pună capăt zilelor în preajma zilei sale de naștere. După moartea tatălui (de «Covid») și aruncarea într-un sac de plastic în groapă, Anca nu și-a mai revenit, suferind mai multe decepții în viața personală. A pierdut apartamentul părintesc, pierzând total controlul… Cei care i-am fost prieteni o știam ca pe o fată cultă și săritoare. Pusă pe glume și mereu aproape, cu un sfat sau o vorbă bună… Fie-i țărâna ușoară și Dumnezeu să o ierte!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Un extremist AUR face lista „trădătorilor nenorociți” care o susțin pe Clotilde Armand. Sunt amenințați și „cei din justiție și structurile de stat”

* Demența unui colonel de poliție, consilier AUR în Senat: „Nu mai recunosc autoritatea dictatorială a UE! Pregătesc rezistența în munți!“

* Ministrul Ghinea despre iubita lui Dragnea: „Era un fel împărăteasă a Parlamentului. Iordache îi ținea liftul!”

* Planurile lui Dragnea: vrea să se opereze la prietenii din Israel, apoi începe răfuiala cu actuala conducere a PSD

* VIDEO. Avocata lui Dragnea a aprobat afirmația toxică a acestuia! Fostul ministru Cătălin Predoiu: E o minciună!

* VIDEO. Un lider AUR l-a vizitat acasă pe Dragnea – „cel mai mare patriot al României, pe care toți vor să-l omoare!”

Ion Rădoi și concubina sa – 60 de zile sub control judiciar. Nu au voie să iasă din țară sau să poarte arme. Una dintre acuzații: șantajul

Victimizare nerușinată la Antena 1: „Aştept să mă omoare cineva pe stradă… să-mi dea c-un bolovan sau c-un cuţit la gât… să ne omoare copiii”

EDITORIAL GRIGORE CARTIANU. Tavarăș Cozmin, am găsit noile construcții ilegale de pe plaja din Mamaia! E și mai grav: sunt castele, nu hoteluri!

* Cum au fost capturați mercenarii columbieni care l-au asasinat pe președintele din Haiti. Unii au încercat să se ascundă în mocirla unui canal, alții într-un magazin părăsit. Ultimul adăpost: ambasada Taiwanului

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Exista caractere puternice si caractere slabe. Viata ar trebui sa fie o imensa satisfactie si bucurie , aducatoare de realizari si impliniri. Dar cum spuneam mai sus, nu toti semenii nostri se nasc la fel…. sunt foarte multe de spus… noi insa nu ne putem erija in cunoscatori in ptofunzime( nici chiar specialistii), pentru a judeca drama fiecaruia . Cel mai intelept, dupa parerea mea, ar fi sa luam aminte… si doar atat. Daca nu putem ajuta, cel putin sa nu aruncam anateme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -