Planurile lui Dragnea: vrea să se opereze la prietenii din Israel, apoi începe răfuiala cu actuala conducere a PSD

0
49979
Dragnea a arătat, chiar la ieșirea din pușcărie, un și mai mare apetit pentru conspirații și manipulări, reluând ideea că România ar fi vândută Occidentului. Mesajele fostului lider PSD coincid cu cele promovate de Viktor Orban în Ungaria

Liviu Dragnea are deja clar planul pentru perioada următoare, după ce a fost eliberat anticipat din închisoare prin sentința definitivă a Tribunalului Giurgiu: se va opera de hernie de disc în Israel (dacă e cazul), apoi va începe răfuiala cu Ciolacu și ceilalți lideri actuali ai PSD. Intențiile fostului lider al social-democraților au fost dezvăluite de pajul și omul său de încredere, Codrin Ștefănescu.

Niciuna din acțiunile lui Dragnea, după eliberare, nu este neașteptată. Era previzibil că el va merge să se trateze în Israel. Cât a fost „Daddy“ în fruntea PSD, partidul s-a apropiat foarte tare de regimul premierului israelian Beniamin Netanyahu.

Dragnea rămâne fidel liniei narative conspiraționiste pe care o are din 2016, după venirea experților israelieni care l-au consiliat în campaniile electorale

Specialiști israelieni au venit și i-au dat consultanță lui Dragnea în campaniile electorale din 2016, stabilind inclusiv sloganul naționalist sub cu care a defilat partidul – „Mândri că suntem români“. Mesajele eurosceptice, anti-Soros (cu care Netanyahu nu era în relații bune), suveraniste, anti-occidentale și conspiraționiste au dominat discursul PSD de atunci încoace. Linia creionată de israelieni atunci a fost păstrată, de altfel, de PSD și după condamnarea lui Liviu Dragnea.

Dragnea a încercat să mute ambasada României la Ierusalim, provocând un scandal de proporții în Uniunea Europeană – a cărei poziție oficială este de a recunoaște în continuare Tel Aviv drept capitala statului israelian.

În primăvara lui 2016, agenți Black Cube, organizație civilă controlată și compusă din foști membri Mossad, au fost prinși la București, de către DIICOT, în timp e derulau o acțiune de spionaj și compromitere a Laurei Codruța Kovesi, șefa DNA și inamicul public numărul 1 al PSD și al oligarhilor.

„Daddy“ are în PSD numeroși simpatizanți care-l așteaptă să ridice iar steagul luptei anti-justiție, antioccidentale și anti-UE

În ceea ce privește actualii șefi ai PSD, Dragnea și apropiații săi n-au făcut niciodată un secret din faptul că-i consideră uzurpatori. Narativul lui Dragnea – care a demonstrat astfel nu doar că nu se căiește pentru faptele de corupție care au dus la condamnarea sa, ci și că iese din pușcărie mai înrăit decât intrase – e că a fost victima unui complot pus la cale de serviciile secrete, acestea „furându-i“ partidul.

În PSD, aliații lui Dragnea sunt destul de numeroși. Unii sunt nemulțumiți de actuala conducere, alții i-au rămas fideli lui „Daddy“, considerat mult mai dedicat și fidel idealurilor lor și viziunii asupra statului român. Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Vasile Dîncu, Mihai Tudose și ceilalți care au preluat puterea au pus surdină războiului fățiș cu Justiția și cu Comisia Europeană, preferând să mute lupta în subterane, prin acțiuni diversioniste.

Pentru destui membri PSD, această abordare soft nu e pe plac, mulți baroni și oligarhi considerând că apartenența la UE a devenit o povară, în condițiile în care e tot mai greu să fraudezi fonduri fără să intri în vizorul anchetatorilor. Pentru ei, Dragnea – care le-a promis că va merge până la capăt în războiul pentru controlul Justiției – reprezintă o garanție că actualul sistem clientelar din România va fi menținut.

În toată această ecuație există însă și o mare necunoscută: viitorul lui Dragnea. La DNA mai sunt în lucru dosare grele, mult mai importante decât cele pentru care a fost condamnat până acum, inclusiv privind deturnare de fonduri europene. Dragnea va fi util oligarhiei PSD doar în măsura în care nu va intra din nou la închisoare, în baza unor noi condamnări.

Declarația lui Codrin Ștefănescu, pentru G4Media, despre planurile lui Liviu Dragnea după ieșirea din temniță

Imediat după eliberare, are de făcut două chestii: de stat cu familia și cu copiii. Iar pe urmă urgent, la reîntâlnire cu echipa de medici, care după ce vor face toate analizele de specialitate, vor hotărâ dacă trebuie obligatoriu să facă operație la coloană sau recuperare pe termen îndelungat prin infiltrații și alte proceduri medicale. Medicii români vor stabili dacă se poate opera în România sau în Israel. Eu am fost sunat din Israel, mi-au spus că sunt pregătiți să-și asume această operație, dar așteaptă acordul profesioniștilor români.

După ce își va vedea de sănătate, cu singuranță că va ieși public, va accepta probabil câteva emisiuni la TV și interviuri, pentru că are lucruri de spus legat despre această perioadă, despre PSD-ul acaparat de foști academiști SRI, despre prieteni, despre trădare. Are foarte multe lucruri de spus. Din ce am vorbit cu el, va dori să iasă; când o va face, este în funcție de ce vor decide medicii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Avocata lui Dragnea a aprobat afirmația toxică a acestuia! Fostul ministru Cătălin Predoiu: E o minciună!

VIDEO. Dragnea a ieșit din pușcărie la fel de ticălos cum a intrat! Cică a lăsat o „Românie prosperă” și a găsit o „dictatură feroce”. Despre PSD: e „praf”, „un partid fără personalitate”

VIDEO. Cei trei care l-au întâmpinat pe Dragnea după pușcărie: Carmen (mândra din tinerețe), Irina (mândra de la bătrânețe) și Codrin (pajul favorit)

Ion Rădoi și concubina sa – 60 de zile sub control judiciar. Nu au voie să iasă din țară sau să poarte arme. Una dintre acuzații: șantajul

VIDEO. Ironia istoriei: un elicopter american se salvează aterizând forțat în fața „Blocului Rusesc” din fosta „Piață Stalin” și „Piață Hitler”, actuala „Charles de Gaulle”!

Sondaj Inscop: PSD crește, PNL e peste scorul de la alegeri, USR-PLUS recuperează, AUR o ia în jos (după un salt spectaculos)

Victimizare nerușinată la Antena 1: „Aştept să mă omoare cineva pe stradă… să-mi dea c-un bolovan sau c-un cuţit la gât… să ne omoare copiii”

EDITORIAL GRIGORE CARTIANU. Tavarăș Cozmin, am găsit noile construcții ilegale de pe plaja din Mamaia! E și mai grav: sunt castele, nu hoteluri!

Adrian Ursu, mârlănie în direct: „Este o putoare la Sectorul 1!”

Maia Sandu începe revoluția în Moldova: imunitatea parlamentară va fi desființată, averile hoților vor fi confiscate. Reforma instituțiilor se va face cu experți străini

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here