Internată de câteva zile cu Covid, Iulia Timoșenko e la terapie intensivă, conectată la aparate și cu febră care nu scade

0
3575

Infectată cu coronavirus, Iulia Timoșenko (59 de ani), fostul premier al Ucrainei, este la terapie intensivă, conectată la aparate care o ajută să respire și cu febră care nu cedează la tratament. Presa din țara vecină scrie că fiica și ginerele Iuliei Timoșenko s-au infectat și ei.

În acest moment, viața cunoscutei politiciene este în cumpănă. Iulia Timoșenko s-a internat acum câteva zile, în weekendul trecut, bolnavă de Covid. Starea ei s-a agravat rapid, iar acum este conectată la un aparat care o ajută să respire. Are febră și, în ciuda tuturor eforturilor, medicii nu reușesc să-i scadă temperatura sub 39 de grade Celsius.

Timoșenko este primul politician de top din Ucraina care este infectat cu coronavirus și ajunge în stare gravă, deși țara este foarte puternic afectată de epidemie.

Potrivit datelor oficiale, în Ucraina s-au îmbolnăvit până în acest moment 110.085 de oameni de coronavirus, iar 2.318 au decedat. Marți, 25 august, au fost 1.670 de cazuri.

Iulia Timoșenko a fost varianta ucraineană a lui Călin Popescu Tăriceanu, în 2004, atunci când, în urma “revoluției portocalii”, țara a ieșit de pe orbita Rusiei și prooccidentalul Viktor Iușcenko a câștigat alegerile prezidențiale în fața lui Viktor Ianukovici, omul Moscovei.

Timoșenko a devenit premier atunci, la fel ca și Tăriceanu, și la fel ca și acesta s-a afundat ulterior în afaceri dubioase, fiind anchetată pentru corupție. Spre deosebire de Tăriceanu, care și-a șters urmele în asaltul asupra justiției, reușind să modifice legislația penală și să scape nepedepsit pentru faptele sale, Timoșenko a mers însă la închisoare. În 2011 a fost condamnată la 7 ani de detenție pentru abuz de putere. A fost eliberată în 2014, pe motive de sănătate.

Politiciana și-a încercat șansa de două ori la funcția de președinte al Ucrainei, dar a pierdut: în 2010 în fața pro-rusului Viktor Ianukovici, iar în 2014 – în fața lui Petro Poroșenko.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here