duminică, mai 26, 2024
AcasăOpiniiProvocare transnistreană cu câteva zile înainte de Ziua Independenței. Care independență?!

Provocare transnistreană cu câteva zile înainte de Ziua Independenței. Care independență?!

-

Am  privit și eu imaginile cu acele persoane care umblau prin Chișinău cu steagul așa-zisei Republici Moldovenești Nistrene. Aceasta este o provocare de cea mai joasă speță. Eu mă tem însă că sceneta face parte dintr-o serie de provocări.

Să nu uităm de posturile de control ilegale de pe Nistru. Să nu uităm că Igor Dodon a cedat câteva localități așa-ziselor autorități de la Tiraspol.

Acum au făcut această provocare în Chișinău. De ce? Pentru că pot. Pentru că nimeni nu-i oprește. Nici actuala, dar nici fostele guvernări nu au făcut nimic ca să-i oprească. De la Mircea Snegur încoace, nimeni nu a avut curajul să-i oprească. Asta, pentru că în spatele celor de la Tiraspol se află Moscova.

Dacă acum au umblat cu acel steag prin Chișinău, mâine poate vor veni cu el la Prut.

- Advertisement -

Igor Dodon, dacă va fi reales, va pune în aplicare renumitul Memorandum Kozak. Ceea ce nu a făcut Vladimir Voronin, mentorul său politic. Voronin a avut tăria de caracter să i se opună lui Putin. Igor Dodon nu e Vladimir Voronin.

Toate acestea, în contextul în care pe 27 August se sărbătorește Ziua Independenței Republicii Moldova. Care independență?! Eu, unul, nu știu. Pentru că văd că regiunea transnistreană, din 1992, nu mai este controlată de autoritățile de la Chișinău. În partea de sud aveam Găgăuzia. Gazul vine tot de la Moscova, curentul electric vine de la Cuciurgan (din regiunea transnistreană). Regiunea transnistreană nu plătește gazul și curentul.

Eu cred că singura independență reală e aceea că ești independent să-ți faci valiza și să emigrezi din Republica Moldova.

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -