Deputat USR-PLUS, amendat de CNCD cu 5.000 de lei pentru postarea despre Iisus și „mama-surogat”

4
816
Iulian Bulai

Deputatul Iulian Bulai (USR-PLUS) a fost amendat cu 5.000 de lei de Consiliul Naţional pentru Combatarea Discriminării (CNCD) pentru o postare pe Facebook despre Iisus Hristos, publicată în urmă cu un an, dar care a făcut vâlvă recent, transmite Agerpres.

Motivarea CNCD: postarea lui Iulian Bulai (33 de ani) „aduce atingere demnităţii umane a creştinilor prin crearea unei atmosfere ostile, degradante şi umilitoare”.

Petiţia referitoare la acest mesaj a fost depusă de un pastor neoprotestant, David Ciucur, presbiter la Biserica Creștină după Evanghelie „Antiohia” din București.

Textul publicat de Iulian Bulai în urmă cu un an şi analizat acum de CNCD:

„Un copil. Sărac şi provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinereţe şi o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinţii lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat şi un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinţii să fi fost căsătoriţi, doar logodiţi. Naşterea lui arată extraordinarul, dar şi limitele societăţii în care a apărut”.

Colegiul Director al CNCD a decis, în şedinţa de miercuri, sancţionarea lui Bulai cu o amendă de 5.000 de lei. Motivarea sancțiunii: „Folosirea elementelor religioase pe care se bazează credinţa creştin-ortodoxă, folosirea unor analogii, trimiteri, comparaţii cu «mamă surogat», «mamă adolescentă», «fără ca părinţii lui să fi făcut dragoste», «dintr-o familie foarte ciudată», «tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit» duc în derizoriu preceptele, dogmele religiei. Pe aceste elemente se fundamentează credinţa creştinilor, reprezentând miracolul naşterii Mântuitorului. Textul aduce atingere demnităţii umane a creştinilor prin crearea unei atmosfere ostile, degradante şi umilitoare la adresa acestora. Statutul său de parlamentar implică o mai mare răspundere în exercitarea libertăţii de exprimare”.

La rândul său, Iulian Bulai a reacționat pe Facebook.

Explicațiile și regretele lui Iulian Bulai

„Am aflat din presă despre o sancțiune primită de la CNCD. Până la acest moment, ea nu mi-a fost comunicată în mod oficial.

Bănuiesc că sancțiunea privește o postare de acum mai bine de un an despre Fecioara Maria. Sunt un creștin catolic practicant, iar viața mea a fost și este puternic influențată de valorile credinței mele. Intențiile mele din acea postare nu au fost, în niciun caz, de a jigni pe cineva.

Am înțeles, încă de pe atunci, că e posibil ca formularea mea să nu fi fost cea mai fericită și mi-am cerut scuze la momentul respectiv și pentru formularea în cauză, și pentru interpretările distorsionate la care ar fi putut da naștere. Continuă să-mi pară rău. În același timp, însă, nu cred că există un singur mod de a-ți manifesta credința și nici că acel unic mod trebuie impus altora. Trebuie să ne putem trăi împreună și diferit credințele noastre. Și să-i iertăm pe cei care greșesc fără voie.

Întrucât nu am primit o informare oficială cu privire la sancțiune, nu cunosc motivația CNCD. Din acest motiv, nu pot spune mai multe despre ea. Când voi fi informat pe cale oficială și voi afla mai multe detalii, voi reveni, dacă e nevoie, asupra acestui subiect.

Vă mulțumesc tuturor pentru înțelegere și susținere.”

Potrivit preşedintelui CNCD, Asztalos Csaba, informările oficiale ale sancţiunilor sunt făcute în termen de 30 de zile.

Deși condus de un reprezentant al UDMR (Asztalos Csaba), CNCD este dominat de oameni numiți de PSD.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

  1. Acest organism, C.N.C.D., este/RĂMÂNE una dintre instituțiile… P.S.D.-ului (!), la fel ca Avocatul-Poporului, Curtea-Constituțională, S.I.I.J. și alte câteva!

    • ÎNCĂ o (IMENSĂ!) RUȘINE, provocată de P.S.D.-iștii de la C.N.C.D.: în… SECOLUL XXI (!), să NU ai… DREPTUL-la-(PROPRIA-)CONȘTIINȚĂ este… DE-NEACCEPTAT!!!

      Se crează (ÎNCĂ!) un… PRECEDENT, extrem de PERICULOS: este condamnat, practic, DREPTUL de a avea propria opinie/poziție referitoare la credință, oricare ar fi acea credință și acea opinie!

      Din nou, suntem nevoiți să punem această întrebare: MAI SUNTEM. oareee…, un STAT… LAIC???!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here