Aşa vor să saboteze referendumul! Planul PSDragnea pentru a descuraja votul din 26 mai prin secţii „paralele”

1
4677
Pucăriașul și aghiotantul

PSD vrea secții separate pentru europarlamentare și referendum. Mai mult, șeful de campanie al social-democraților, Mircea Drăghici, spune că legea nu permite decât secții separate. Fals!

Legea referendumului, la articolul 15/1, prevede că în condițiile în care cele două scrutine se desfășoară simultan, ele se realizează în cadrul acelorași secții de votare.

Ce a spus Mircea Drăghici: „Legea nu ne permite decât secții de votare diferite. Aduceți-vă aminte că atunci când a fost organizat un referendum în paralel cu orice alt scrutin electoral au fost secții de votare diferite”.

  • Legea referendumului a fost modificată în 2009, când a avut loc referendum pentru parlamentul unicameral odată cu alegerile prezidențiale. Decizia a fost luată după ce, cu doi ani în urmă, în 2007, la primele alegeri europarlamentare, președintele la acea vreme Traian Băsescu a convocat referendum pentru votul uninominal, însă guvernul a decis ca secțiile să fie separate. Consultarea populară nu a îndeplinit astfel cvorumul de prezență, notează Hotnews.

Acest nou atac la drepturile constituţionale demonstrează că PSD şi ALDE vor face orice pentru a frauda votul popular. Îşi „fac mână” acum, cu referendumul sabotat prin secţii „paralele”, dar planul celor mare priveşte alegerile prezidenţiale din iarnă şi, mai important, alegerile parlamentare din 2020.

CITIȚI ȘI:

Orban: „Am bătut PSD la semnături, îl vom bate și la voturi”. Rareș Bogdan: „PSD va suferi cea mai groaznică înfrângere din istoria lor!”

1 COMENTARIU

  1. Un dictator nu accepta votul da il da deoparte de la putere.
    Daca prin vot nu poate fi schimbata puterea atunci democratia a esuat si unicul mod de a se schimba puterea inafara de vot ramine revolta populara. Forta bruta. O a doua revolutie, daca prin mijloace democratice nu se poate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here