„Știi ce am mâncat azi? Un câine!” / „Oh, mi se face rău!” – Militarii ruși li se plâng părinților că rațiile le sunt furate și vândute de mafia din Armată

0
1374
Problema rațiilor de mâncare primite de soldații ruși e una foarte veche, dar războiul din Ucraina a accentuat-o

În armata rusă nu se fură doar bunurile populației din Ucraina și componentele scumpe din propriile tancuri, ci și mâncarea militarilor de pe front. Aceștia ajung să mănânce câini și să constate deja cu resemnare că rațiile uscate dispar pe drum, șterpelite pe lanțul logistic de rețelele mafiote care apoi le vând pe piața neagră.

Corupția se dovedește că a pus pe butuci armata rusă în ciuda zecilor de miliarde de euro pompate de Guvernele lui Putin din 2008 încoace. S-au furat nu doar banii de înzestrare a trupelor și de instruire a militarilor, ci și fondurile pentru hrana unităților aflate pe front.
La soldații din linia întâi ajung alimente necomestibile, despre care aceștia spun că „parcă ar fi pentru porci” și „le-am aruncat imediat la gunoi”. Problema este cronică și arhicunoscută, dar în armata lui Putin nimeni nu e interesat să o și rezolve.

Cu doar câteva zile înainte de începerea războiului, un comitet al mamelor de soldați ruși a făcut tărăboi prezentând imagini cu o unitate care dormea de-a valma în încăperea unei gări de provincie. Militarii fuseseră abandonați acolo de comandament și trăiau din mila localnicilor din zona Berdiansk, care-i aprovizionau cu alimente. După ce asociația respectivă a publicat imaginile și a trimis memorii la comandament, soldații au fost luați din gară și duși într-o direcție necunoscută. Apoi a început războiul.

Acum, la aproape 4 luni distanță, convorbiri între combatanți ruși și rudele de acasă arată că situația este exact aceeași. Când au posibilitatea, militarii invadatori fură din magazinele și casele ucrainenilor. Dar când sunt blocați pe front, ajung să omoare câini pe care apoi îi mănâncă, disperați să facă rost de ceva carne.

Convorbirea numărul 1. Soldat rus: „Am mâncat un câine. Carnea e tare”. Mama: „Oh, mi se face rău…”

Mama: Bună ziua, dragul meu. Ce mai faci?

Soldat 1: Știi ce am mâncat azi? Nu ai mai mâncat niciodată așa ceva.

Mama: Ce?

Soldat 1: Un animal.

Mama: Un bursuc?

Soldat 1: Nu.

Mama: Un șoarece?

Soldat 1: Nu.

Mama: Șobolan?

Soldat 1: Un câine.

Mama: Oh, Doamne… Nu ești hrănit deloc?

Soldat 1: Păi, am vrut niște carne.

Mama: Și?

Soldat 1: Nimic, cred că a fost în regulă. Deși carnea e tare.

Mama: Oh… Mi se face rău…

Convorbirea numărul 2. Soldat rus: „Au adus niște conserve… Niște salată cu morcov, varză, am aruncat-o la gunoi imediat. E o porcărie totală”. Mama: „Câte rații uscate aveți?”. Soldat: „Niciuna, probabil că au fost furate”

Soldat 2: Cum merge treaba?

Mama: E în regulă, bine! (…) Ce ai de mâncare?

Soldat 2: Eh… De mâncat… Au adus niște conserve… Niște salată cu morcov, varză, am aruncat-o la gunoi imediat. E o porcărie totală. Parcă ar fi pentru porci.

Mama: Da?

Soldat 2: O supă ciudată…

Mama: Câte rații uscate aveți?

Soldat 2: Deocamdată, niciuna. Probabil că au fost furate.

Mama: Trebuie să le scoată și să le vândă undeva?

Soldat 2: Cu siguranță…

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* În sudul Ucrainei, principala grijă a invadatorilor ruși e să cucerească noi teritorii, pentru a le jefui! Au ajuns să se lupte între ei pentru bunurile furate din casele localnicilor

* VIDEO. Întrebarea cu care un jurnalist ucrainean l-a umilit pe mincinosul de Externe al Rusiei: „Ce bunuri furate din Ucraina a mai reușit să vândă Rusia până acum, în afară de grâu?”

* „Îi urăsc! Cât timp voi fi în viață, voi face orice ca ucrainenii să dispară!” – Afirmații demente ale fostului președinte rus Dmitri Medvedev, care anunță „inevitabila” folosire a armelor nucleare și „decapitarea în Piața Roșie” a ucrainenilor

* Generalul Wesley Clark: „Alianța NATO însăși va fi în pericol dacă Ucraina nu va primi sprijin deplin pentru a-l respinge pe Putin”

* Moment istoric: Germania va redeveni puterea militară numărul 1 a Europei. Parlamentul a aprobat un buget anual de 100 de miliarde de euro, al treilea cel mai mare din lume, după SUA și China

* Oribilul dialog dintre un soldat rus și mama lui: „Eu omor oameni aici, mamă!“ / „Ești sigur că sunt oameni? Hoholi!“ / „Batem prizonierii până le rupem oasele”

* VIDEO. „Am primit atât de multe rachete Harpoon, încât putem scufunda întreaga flotă rusă din Marea Neagră!”

* VIDEO. Cristoiu și Turcescu întețesc propaganda pro-Putin: „Aceste sancțiuni sunt îngrijorătoare, automate, orice-ar face Rusia” / „Occidentului i-a trebuit acest război mai mult decât lui Putin” / Pentru încheierea războiului, Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei

* În fruntea CCR a fost instalat încă un PSD-ist al lui Ion Iliescu, dar Klaus Iohannis e „convins” că își va duce treaba „cu succes la bun sfârşit”

* Digi 24 l-a scos din grilă pe Cristian Tudor Popescu. „Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24” / „Diagnosticele puse au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala”

* VIDEO. Podul prăbușit în Neamț, pe moșia baronului Arsene, a fost „reabilitat” acum 6 luni, cu bani PNDL, de firma unui fost consilier PSD

* „România e singura țară în care planul KGB a reușit. Revoluția a fost furată, lustrația nu s-a făcut deloc, iar corupția este enormă” – Thierry Wolton, scriitor și istoric francez

* Dezvăluirile lui Câcău (șef de filială județeană AUR, demisionar): „George Simion a organizat petreceri la care s-au săvârșit acte de preacurvie” / „Dictator”, „fariseism grotesc”, „limbaj vulgar”, „comportament violent”

* Decizie istorică: din 2035, în UE se vor mai vinde doar mașini electrice! Parlamentul European a votat interzicerea mașinilor pe benzină, motorină sau gaz

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here