Rușii încep să piardă teren în Donbass. Ucrainenii au eliberat trei sate și au împins linia frontului 15 kilometri

0
3127

Luptătorii lui Zelenski îi obligă pe invadatorii ruși să se retragă încet, dar sigur de pe teritoriile pe care le-au ocupat în Donbass de la începutul invaziei. Ucrainenii au eliberat recent trei sate din regiunea Donețk, aflate până nu demult sub controlul putiniștilor. Aceste localități sunt încă marcate pe hărți ca „zonă gri”, însă forțele armate ucrainene sunt deja masate acolo.

Gruparea militară a Forțelor Mixte a raportat – citată de site-ul Obozrevatel.com – că, în ultimele două săptămâni, ucrainenii au înaintat pe front cu 12 kilometri. În comparație cu jumătatea lunii aprilie, avansul ajunge la 15-20 de kilometri.

Gruparea Forțelor Mixte: „Artileria inamică de pe front nu se oprește niciun minut. Dar avantajul numeric al inamicului nu înseamnă că rasiștii rămân nepedepsiți. Fiecare dintre răspunsurile noastre provoacă pierderi tangibile invadatorilor. În anumite direcții din Donbass, Forțele Armate ale Ucrainei nu doar se apără, ci și înaintează treptat”.

Jurnalistul de război Aleksandr Solovei a făcut dezvăluiri de pe linia frontului: „Unitățile ucrainene avansează în această direcție în regiunea Donețk. Trei așezări au fost eliberate. Și astăzi, militarii ucraineni au avansat din aceste așezări, în câmp, cu aproximativ 15-20 de kilometri”.

„Ies trei tancuri și încep să «lucreze» asupra noastră numai pentru ca să «aterizeze» acolo o mașină care să le aducă apă, mâncare” 

Deși ocupanții bombardează constant satele eliberate, încercând să asalteze pozițiile ucrainene și să captureze din nou aceste așezări, n-au reușit să înregistreze până acum niciun progres. Mai mult, au suferit pierderi mari de personal.

Un militar ucrainean cu psedonimul „Ares” mărturisește: „Am «lucrat» la două depozite cu muniție și echipamente ale inamicului. Unul a fost ars în totalitate, celălalt a suferit pagube maxime”.

Un alt războinic al lui Zelenski vorbește despre haosul care s-a instaurat în tabăra rusă. „Denazificatorii” nu mai vor să lupte, fiind complet demoralizați. Ei trag cu tancul în direcția pozițiilor ucrainene numai atunci când vor să-și procure mâncare: „Din interceptări: inamicul este dezorientat moral, epuizat. Oamenii nu știu de ce sunt aici, pentru că nu există un scop clar pentru această așa-numită «operațiune specială». Și nu vor să lupte. Sunt foarte speriați. Când vor să-și aducă niște alimente, ies trei tancuri și încep să «lucreze» asupra noastră numai pentru ca să «aterizeze» acolo o mașină care să le aducă apă, mâncare. Apoi să fugă de-acolo”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Știi ce am mâncat azi? Un câine!” / „Oh, mi se face rău!”

* În sudul Ucrainei, principala grijă a invadatorilor ruși e să cucerească noi teritorii, pentru a le jefui! Au ajuns să se lupte între ei pentru bunurile furate din casele localnicilor

* VIDEO. Întrebarea cu care un jurnalist ucrainean l-a umilit pe mincinosul de Externe al Rusiei: „Ce bunuri furate din Ucraina a mai reușit să vândă Rusia până acum, în afară de grâu?”

* „Îi urăsc! Cât timp voi fi în viață, voi face orice ca ucrainenii să dispară!” – Afirmații demente ale fostului președinte rus Dmitri Medvedev, care anunță „inevitabila” folosire a armelor nucleare și „decapitarea în Piața Roșie” a ucrainenilor

* Generalul Wesley Clark: „Alianța NATO însăși va fi în pericol dacă Ucraina nu va primi sprijin deplin pentru a-l respinge pe Putin”

* Moment istoric: Germania va redeveni puterea militară numărul 1 a Europei. Parlamentul a aprobat un buget anual de 100 de miliarde de euro, al treilea cel mai mare din lume, după SUA și China

* Oribilul dialog dintre un soldat rus și mama lui: „Eu omor oameni aici, mamă!“ / „Ești sigur că sunt oameni? Hoholi!“ / „Batem prizonierii până le rupem oasele”

* VIDEO. „Am primit atât de multe rachete Harpoon, încât putem scufunda întreaga flotă rusă din Marea Neagră!”

* VIDEO. Cristoiu și Turcescu întețesc propaganda pro-Putin: „Aceste sancțiuni sunt îngrijorătoare, automate, orice-ar face Rusia” / „Occidentului i-a trebuit acest război mai mult decât lui Putin” / Pentru încheierea războiului, Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei

* În fruntea CCR a fost instalat încă un PSD-ist al lui Ion Iliescu, dar Klaus Iohannis e „convins” că își va duce treaba „cu succes la bun sfârşit”

* Digi 24 l-a scos din grilă pe Cristian Tudor Popescu. „Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24” / „Diagnosticele puse au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala”

* VIDEO. Podul prăbușit în Neamț, pe moșia baronului Arsene, a fost „reabilitat” acum 6 luni, cu bani PNDL, de firma unui fost consilier PSD

* „România e singura țară în care planul KGB a reușit. Revoluția a fost furată, lustrația nu s-a făcut deloc, iar corupția este enormă” – Thierry Wolton, scriitor și istoric francez

* Dezvăluirile lui Câcău (șef de filială județeană AUR, demisionar): „George Simion a organizat petreceri la care s-au săvârșit acte de preacurvie” / „Dictator”, „fariseism grotesc”, „limbaj vulgar”, „comportament violent”

* Decizie istorică: din 2035, în UE se vor mai vinde doar mașini electrice! Parlamentul European a votat interzicerea mașinilor pe benzină, motorină sau gaz

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here