Soldat rus din Ucraina, către mama sa: „Mă gândesc să plec de aici, prin păduri… Nu mă vor găsi în taiga”

0
1864
Soldații ruși sunt cu moralul la pământ, își dau seama că sunt folosiți pe post de carne de tun și se gândesc să dezerteze

Stilul Comandamentului armatei ruse de a lupta în Ucraina, azvârlindu-și pur și simplu trupele înainte indiferent de situația din teren, contribuie decisiv nu doar la pierderile umane foarte mari, ci și la moralul extrem de scăzut al militarilor. O convorbire între un soldat rus și mama sa, interceptată de serviciile de comunicații ucrainene, arată cum bărbatul, deprimat, se gândește să fugă și să se ascundă în păduri.

Militarul rus îi spune femeii că unitatea sa, 20-30 de oameni, va fi trimisă de comandanți într-un atac sinucigaș, împotriva unei unități ucrainene mult mai mari, și că a înțeles deja că n-are cum să scape viu din acest asalt.

Nu e foarte clar la ce se referă omul când îi spune mamei sale: „Toată lumea a fost vândută de mult. Au vândut drumul, au vândut totul”.

Actele de corupție din armata rusă, existente la tot pasul, au dus în trecut la situații aberante. S-au înregistrat episoade în care comandanții ruși – în special cei din Armata 58 – au vândut provizii și armament chiar inamicilor. Acest lucru a fost deja documentat în timpul războiului din Cecenia din 1999-2000, dar și în perioada 2014-2022, pe frontul din Donbass.

Soldat rus: „Noi mergem acolo, mergem spre moarte. Ei au un batalion, noi suntem 20 de oameni. Deja ne-am înțeles că dacă mergem acolo, nu ne vom mai întoarce…”

Convorbirea dintre un soldat rus (aflat pe frontul din Ucraina) și mama sa, aflată în Rusia

Mama soldatului rus: Ce mai faci?

Soldat rus: Nu prea mult. Așa și așa. (Se aud explozii în fundal – n. red.)

Mama soldatului rus: Cum așa?

Soldat rus: Suntem trimiși în luptă. Douăzeci de persoane.

Mama soldatului rus: Și tu la fel?

Soldat rus: Da.

Mama soldatului rus: Oh, fiule, doar să nu ataci tu primul. În regulă?

Soldat rus: Nu există nicio diferență între primul sau al doilea. Noi mergem acolo, mergem spre moarte. Ei au un batalion, noi suntem 20 de oameni.

Mama soldatului rus: Când vei fi trimis, fiule?

Soldat rus: Păi, au vrut azi, au vrut ieri… Deja am înțeles că dacă mergem acolo, nu ne vom mai întoarce…

Mama soldatului rus: De ce?!

Soldat rus: Mamă! 1.000 de oameni împotriva a 30 de oameni?! Pur și simplu nu au niciun motiv să ne retragă pe noi și pe colonelul nostru.

Mama soldatului rus: De ce?

Soldat rus: Din moment ce se va ști totul… Ce căutau aici, cum… unde trăgeau, ce… Toată lumea a fost vândută de mult.

Mama soldatului rus: Te referi la tine însuți?

Soldat rus: Au vândut drumul, au vândut totul. Mă gândesc să-mi iau lucrurile și să plec de aici. Doar să plec prin păduri.

Mama soldatului rus: Și ce rezolvi? Atunci se vor duce să te caute, fiule.

Soldat rus: Nu mă vor găsi în taiga.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* În sudul Ucrainei, principala grijă a invadatorilor ruși e să cucerească noi teritorii, pentru a le jefui! Au ajuns să se lupte între ei pentru bunurile furate din casele localnicilor

* VIDEO. Întrebarea cu care un jurnalist ucrainean l-a umilit pe mincinosul de Externe al Rusiei: „Ce bunuri furate din Ucraina a mai reușit să vândă Rusia până acum, în afară de grâu?”

* „Îi urăsc! Cât timp voi fi în viață, voi face orice ca ucrainenii să dispară!” – Afirmații demente ale fostului președinte rus Dmitri Medvedev, care anunță „inevitabila” folosire a armelor nucleare și „decapitarea în Piața Roșie” a ucrainenilor

* Generalul Wesley Clark: „Alianța NATO însăși va fi în pericol dacă Ucraina nu va primi sprijin deplin pentru a-l respinge pe Putin”

* Moment istoric: Germania va redeveni puterea militară numărul 1 a Europei. Parlamentul a aprobat un buget anual de 100 de miliarde de euro, al treilea cel mai mare din lume, după SUA și China

* Oribilul dialog dintre un soldat rus și mama lui: „Eu omor oameni aici, mamă!“ / „Ești sigur că sunt oameni? Hoholi!“ / „Batem prizonierii până le rupem oasele”

* VIDEO. „Am primit atât de multe rachete Harpoon, încât putem scufunda întreaga flotă rusă din Marea Neagră!”

* VIDEO. Cristoiu și Turcescu întețesc propaganda pro-Putin: „Aceste sancțiuni sunt îngrijorătoare, automate, orice-ar face Rusia” / „Occidentului i-a trebuit acest război mai mult decât lui Putin” / Pentru încheierea războiului, Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei

* În fruntea CCR a fost instalat încă un PSD-ist al lui Ion Iliescu, dar Klaus Iohannis e „convins” că își va duce treaba „cu succes la bun sfârşit”

* Digi 24 l-a scos din grilă pe Cristian Tudor Popescu. „Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24” / „Diagnosticele puse au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala”

* VIDEO. Podul prăbușit în Neamț, pe moșia baronului Arsene, a fost „reabilitat” acum 6 luni, cu bani PNDL, de firma unui fost consilier PSD

* „România e singura țară în care planul KGB a reușit. Revoluția a fost furată, lustrația nu s-a făcut deloc, iar corupția este enormă” – Thierry Wolton, scriitor și istoric francez

* Dezvăluirile lui Câcău (șef de filială județeană AUR, demisionar): „George Simion a organizat petreceri la care s-au săvârșit acte de preacurvie” / „Dictator”, „fariseism grotesc”, „limbaj vulgar”, „comportament violent”

* Decizie istorică: din 2035, în UE se vor mai vinde doar mașini electrice! Parlamentul European a votat interzicerea mașinilor pe benzină, motorină sau gaz

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here