Mesajul Elenei Lasconi: și-a iertat deja fiica pentru atacurile pline de ură. „Fiica mea este și va rămâne fiica mea cât o să trăiesc. O iubesc indiferent ce-o să spună sau o să facă. Mă pregătesc să plec la Paris, s-o ascult”

6
775
Elena Lasconi și fiica sa, Oana

Elena Lasconi, candidata USR la alegerile europarlamentare eliminată de pe listă de președintele Cătălin Drulă după ce a declarat că a votat la referendumul pentru familie, pare în acest moment mult mai preocupată de relația cu fiica sa, Oana, care a atacat-o violent de la Paris. Într-un mesaj transmis pe grupul intern al membrilor USR, primărița din Câmpulung Muscel spune că le cere scuze celor pe care i-a dezamăgit și că în acest moment prioritatea sa absolută este să meargă în Franța, pentru a fi alături de fiica sa.

Autointitulată „anti-capitalistă”, dar din capitala Franței și nu din cea a Coreei de Nord sau a Chinei!, Oana Lasconi (31 de ani) și-a atacat mama într-un mod năucitor după ce Elena Lasconi (51 de ani) a declarat, într-un interviu la Prima TV, că este adepta familiei formate dintr-o femeie și un bărbat și că a votat „Da” la referendumul pentru familie din 2018.

Oana Lasconi s-a alăturat celor care o înjurau pe mama sa, a spus că ea este membră a minorităților sexuale și s-a declarat „șocată” de faptul că Elena Lasconi ar fi votat „într-un mod jegos”: „Nu pot să descriu durerea pe care o simt, nu numai ca fiică a ei, ci și ca un membru al acelei comunități (LGBT+ – n. red.). Sunt absolut dezgustată, dezamăgită și șocată. Nu-mi vine să cred că persoana pe care am susținut-o în cariera ei politică s-a dovedit a fi o homofobă. Nu am cuvinte… Nu m-aș fi așteptat la așa ceva niciodată, nu m-aș fi așteptat ca ea să fi militat vreodată pentru drepturi egale, nu a părut vreodată pasionată de acest subiect, însă sunt șocată să aflu că a votat «Da» pentru modificarea Constituției, într-un mod jegos și discriminatoriu. Mă doare sufletul, mă doare inima, am palpitații de câteva ore… Sufăr foarte mult și nu-mi vine să cred”.

Ura față de mama sa nu s-a domolit nici după aceea, Oana Lasconi întâmpinând cu o nouă salvă de jigniri după decizia lui Cătălin Drulă de a o scoate pe Elena Lasconi de pe lista candidaților USR la europarlamentare: „Sunt mulțumită să aflu că mama mea nu mai candidează la alegerile europarlamentare. Un homofob în minus în Parlamentul European este un câștig, indiferent de cost. Grija mea este în principal față de LGBTQ+ din România, care suferă în fața ignoranței și urii”.

Elena Lasconi a transmis marți, pe grupul de comunicare intern al USR, un mesaj din care răzbate dragostea de mamă, pe de o parte, și foarte puțină preocupare față de răzbunările și atacurile din partea liderilor din București ai partidului.

Mai jos, lucrurile pe care Elena Lasconi le-a transmis către membrii USR.

Elena Lasconi: „Cu cât e lupta e mai grea, cu atât devenim mai puternici. Am învățat pe pielea mea. E o binecuvântare că suntem diferiți, dar cu toții avem aceeași Românie în inimă. Vă mulțumesc! Încredere!

„Aceste trei zile au fost cele mai grele și dureroase din viața mea. M-am așteptat la orice mai puțin la faza cu Oana. Pur și simplu m-a doborât. Cel mai greu e să fiu spectator la linșajul de care are ea parte zilele acestea și cine știe câte de acum înainte și la cât suferă întreaga mea familie.

Înainte de funcții, care vin și pleacă, fiica mea este și va rămâne fiica mea cât o să trăiesc. O iubesc indiferent ce o să spună sau o să facă. Așa că mă pregătesc să plec la Paris să o ascult, să avem un dialog, să o strâng în brațe. Ce se întâmplă acum nu e o PROBLEMĂ atâta timp cât există iubire. Lucrurile astea le rezolv eu cu ea și știu că o să fie bine. Săptămâna asta o să mă ocup doar de asta.

Folosesc această cale de comunicare în primul rând pentru a vă cere iertare vouă, colegilor care s-au simțit dezamăgiți de declarațiile mele din ultimele interviuri și îmi doresc din toată inima să înțelegeți că a răni pe cineva prin cuvintele folosite este ceva ce nu încape niciodată în sufletul meu, iar dacă asta s-a întâmplat, vă rog, în consecință, să mă iertați!

În egală măsură vreau să le mulțumesc celor care n-au încetat să creadă în mine și care mi-au trimis mesaje de susținere înțelegând apăsarea perioadei pe care o traversez!

În cele mai negre momente, mesajele sau postările pe care le-am citit au contat enorm. M-au făcut să înțeleg cât de puternică și totuși fragilă este ființa umană. Vreau să vă mai asigur că sunt pe deplin conștientă de toată munca voastră depusă de-a lungul timpului pentru acest partid. Nu a fost în van și aportul fiecăruia a ajutat să întărească un crez comun, o speranță. Îmi pare rău dacă există colegi care au simțit că declarațiile mele au sabotat într-un fel acest efort. Știu că acum sunt multe întrebări fără răspuns, unele cu sclipici și can-can, altele cu consistență. Va veni și timpul lor.

Analizați cu precauție tot ce vedeți și auziți săptămâna asta în spațiul public. Eu nu mint și nu am intrat în politică ca să mă fandosesc.

Tot în aceste zile am primit oferte: «cap de listă» te miri pe unde, de la aproape toate partidele (de unele nici nu auzisem).

În acești trei ani în care ne-am cunoscut, ne-am ajutat, nu mi-am pierdut entuziasmul pentru că SUNT TARE MÂNDRĂ să fac parte din această echipă. Sunteți faini, sunteți vii și, foarte important, vreți să faceți treabă.

Am convingerea că o să fie bine. Orice se poate gestiona dacă suntem uniți. Chiar și problemele personale. Așa că mergem înainte!

Cred că la fel de important este să tragem aer în piept înainte de a lua poziție pentru sau împotriva cuiva/ceva, pentru că lucrurile sunt de cele mai multe ori altfel de cum par. E important să avem încredere unii în alții. Eu am. Chiar și în aceste momente în care simt că nu mi se mai ia «bolovanul de pe piept».

Acestea fiind zise, nu lăsați garda jos, că nu aveți de ce. Urmează un an greu și sunt sigură că o să fie bine. Am ținut să vă transmit acest mesaj pentru că minciunile și intoxicările încă nu s-au oprit. Mai urmează. E doar începutul. Dar o să facem lumină. Cu cât e lupta e mai grea, cu atât învățăm mai mult și devenim mai puternici. Am învățat pe pielea mea. Și încă ceva, îmbrățișați subestimarea! V-am spus, cred, de fiecare dată când ne-am văzut. Nu contează ce trâmbițează unii și alții despre procentele pe care le avem, sondaje etc., dacă muncim cu entuziasm pentru crezul nostru. E o binecuvântare că suntem diferiți, dar cu toții avem aceeași Românie în inimă.

Vă mulțumesc! Încredere!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Prostituție media pe banii extremiștilor: Realitatea Plus face campanie deșănțată partidului AUR! Haidamacii lui George Simion încearcă să intimideze CNA, pentru a nu le strica asocierea toxică

* Firea revine în toate funcțiile din PSD la 3 luni după cumplita afacere a „azilelor groazei”. Se merge cu tupeu pe ideea că românii au uitat deja subiectul

* VIDEO. Cele mai neinspirate 70 de secunde din viața Elenei Lasconi: și-a pierdut și fiica, și candidatura, și forța în USR

* VIDEO. Cine e Oana Lasconi, cea care a frânt aripile politice ale mamei sale: „anti-capitalistă”, deși trăiește la Paris și lucrează în gaming. A început trei facultăți, dar n-a terminat niciuna

* Execuția bugetară pe septembrie arată crunt: Guvernul Ciolacu n-a tăiat cheltuielile, ci le-a crescut! Sunt cele mai mari costuri ale statului din ultimul deceniu

* VIDEO. Nicușor Dan, lovitură devastatoare pentru distrugătorii Parcului IOR: amendă de 35 de milioane de euro! Robert Negoiță a încercat o diversiune

* Veniturile secretizate ale șefilor ASF: 180.000 de euro pe an + decontarea cheltuielilor (încă 26.000 €/an). Toți angajații iau 16 salarii pe an! „Cel mai prost angajat primește minimum 7.000 de lei net de Ziua ASF”

* PNL alege sinuciderea politică: pensionarul special Ciucă va candida la prezidențiale! „Are șansele lui Dăncilă în 2019”, estimează politologul Cristian Preda

* Liiceanu câștigă definitiv procesul de calomnie cu Gâdea și Antena 3. Pe lângă cei 20.000 de euro daune morale, calomniatorii trebuie să achite și cheltuielile de judecată

* SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

6 COMENTARII

  1. Doamna Elena Lasconi nu este bună de politician pentru ca nu știe sa fie politrucă. Reacționează ca un om normal cu mult bun simț, cu valori morale și cu capul pe umeri. Nu se încadrează în tiparul politrucului român.

  2. Nu pricep de unde au scos-o pe aia cu „homofobia” la doamna Lasconi. Ce, daca are o alta viziune a lucrurilor, gata! e anti… contra… ceva sau cuiva? Daca nu e „cu noi” este neaparat „impotriva noastra”? Simplista judecata.

  3. sa ajungem sa ne cerem scuze pentru felul în care gândim!
    Sii minoritățile de orice fel vor fi protejate mai ceva ca dropiile. Nu ai voie sa spui, negru, țigan, homosexual, etc.
    Mai mult, poți întra la medicina fără examen, dacă ești minoritar?
    Vedeai-as pe cei care au dat legea, sa fie operați de asemenea specialiști!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.