miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăDezvăluiriMarele jaf al PSD. La Ministerul Educației, șmecherii luau "spor de calculator"...

Marele jaf al PSD. La Ministerul Educației, șmecherii luau „spor de calculator” de 1.500 de lei pe lună

-

Regimul Dragnea-PSD a instaurat un adevărat jaf în instituțiile statului, inclusiv în ministere. Lăcomia clientelei de partid a fost alimentată nu doar cu salarii uriașe, ci și cu prime nerușinate și sporuri scandaloase.

În Ministerul Educației, de exemplu, doar „sporul pentru condiții vătămătoare” mai era o leafă în sine (în multe cazuri, mai mare decât salariul minim pe economie).

Potrivit situației veniturilor brute din Ministerul Educației, la data de 30 septembrie 2019, secretarul general din Ministerul Educației primea un spor pentru condiții vătămătoare de 1.341 de lei, dezvăluie Newsweek.ro. Suma este dublă față de cea primită cu un an în urmă – 715 de lei. Asta înseamnă că, la Ministerul Educației, într-un singur an, condițiile de viață s-au înrăutățit de aproape două ori.

Un spor chiar mai mare, „pentru condiții vătămătoare”, primea secretarul general adjunct: 1.411 lei. Acesta avea și salariul mai mare decât șeful său (11.848 de lei față de 11.594 de lei).

- Advertisement -

Directorii generali din minister au un sporuri „pentru condiții vătămătoare” între 1.301 și 1.539 de lei.

Un director de cabinet ia un spor de 970 de lei, iar un consilier de cabinet e chiar mai norocos: 1.013 lei.

Consilierul de afaceri europene lucrează într-un mediu și mai toxic, încasând 1.183 de lei.

- Advertisement -

Calculatorul, pericol de peste 1.000 de lei pe lună

Ce înseamnă „condiții de muncă vătămătoare sau periculoase”? Iată: „Totalitatea situațiilor care implică risc de îmbolnăvire și/sau contagiune directă sau indirectă, respectiv riscuri asociate datorate condițiilor specifice de desfășurare a activității”.

Care să fie acestea? Aceeași exprimare cețoasă: „Totalitatea situațiilor în care personalul își desfășoară activitatea în mediul de muncă unde există factori cu grad de pericol ridicat ce pot afecta sănătatea și integritatea fizică și psihică”.

Deși nu precizează clar, șefii PSD-iști ai Ministerului Educației invocau lucrul la calculator drept „condiții periculoase sau vătămătoare”.

În luna septembrie 2019, Ministerul Educației a plătit sporuri de condiții de muncă, pentru salariații săi – cu șefii în frunte -, în valoare totală de 219.064 de lei (sumă brută). În acel moment, ministru al Educației era Daniel Breaz. Acesta a moștenit sistemul abuziv de sporuri de la Liviu Pop și Ecaterina Andronescu.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că va reduce sau, după caz, va elimina sporurile din ministere.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

10 COMENTARII

  1. Toate sceste sporuri NESIMȚITE , auzi la ei , spor de calculator , unde va credeți imbecililor ? La pension ? SA RETURNAȚI TOȚI BANII LUAȚI IKEGAL CA SUNT BANI FURAȚI DE LA PENSIONARI !!! NENOROCIȚII DRACULUI !!!! VA BATEȚI JOC DE ROMANI!!!!

    • De unde bre de la pensionari? Ce taxe si impozite pe venit platiti voi? Nu dati un leu la sanatate si consumati ce mai mare parte a asigurarilor, sunt pline spitalele și cabinele de voi, aveti tot felul de boli inchipuite. Asa v-a invatat comunismul, totul vi se cuvine voua…hai sictir!

  2. De unde bre de la pensionari? Ce taxe si impozite pe venit platiti voi? Nu dati un leu la sanatate si consumati ce mai mare parte a asigurarilor, sunt pline spitalele și cabinele de voi, aveti tot felul de boli inchipuite. Asa v-a invatat comunismul, totul vi se cuvine voua…hai sictir!

  3. Dacă s-a ajuns la situația în care un calculator e atât de dăunător, renunțați, dracului, la ele… folosiți abac-ul, ca pe timpul bunicilor noștri! Sunteți niște jigodii ordinare…

  4. Haaaa,elevii, studentii care lucreaza efectiv pe calculator, de ce nu primesc aceste sporuri?
    Ipocritilor si va mai plangeti ca educatia este subfinantata si de asta scoateti analfabeti pe banda rulanta!
    Rusineeeeee

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -