marți, februarie 27, 2024
AcasăMainPrimul pasager suspectat că a adus virusul chinez în România e un...

Primul pasager suspectat că a adus virusul chinez în România e un israelian de 23 de ani, care a fost în China astă-toamnă

-

După-amiaza de sâmbătă a adus primele spaime că noul virus din China a ajuns și în România, adus de un pasager israelian care anterior fusese în China. Ministerul Sănătății a precizat că pacientul nu este suspect de infecție cu coronavirus, deoarece călătoria lui în China a fost în urmă cu 3 luni.

Ajuns la Bucureşti sâmbătă după-amiază cu o cursă Ryan Air care venea de la Tel Aviv, israelianul a fost preluat de echipaje medicale, după ce a acuzat că are simptome gripale, și a fost transportat la Institutul „Matei Balș”.

„Astăzi, 25 ianuarie, comandantul cursei Ryan Air de pe ruta Tel Aviv – București a solicitat prezența unei echipe medicale la aterizare, ca urmare a faptului ca un pasager prezenta unele simptome de gripă. Aeronava a aterizat la ora 15.51 și, după intervenția serviciului medical al aeroportului, pasagerul a fost preluat de o ambulanță 112 și transferat la Spitalul «Matei Balș»”, au comunicat oficiali ai Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB).

Toate măsurile au fost luate în conformitate cu protocolul și procedurile medicale în vigoare. Ca urmare a verificarilor efectuate de personalul specializat al autorității în domeniu, ceilalți 178 de pasageri au fost debarcați pe flux normal.

- Advertisement -

Pasagerul suspectat este cetățean israelian și a spus că a fost în China, dar în urmă cu cel puțin trei luni.

Surse citate de Adevarul.ro susțineau că pasagerul ar fi suspect de infecție cu noul coronavirus.

Ministerul Sănătății a precizat însă, puțin mai târziu, că pacientul nu este suspect de infecție cu coronavirus, deoarece a călătorit în China în urmă cu suficient de mult timp (peste trei luni) încât să se afle în afara oricărui pericol.

- Advertisement -

„Un cetățean israelian, în vârstă de 23 ani, a aterizat pe Aeroportul «Henri Coandă» acuzând simptome gripale. Un echipaj SABIF îl transportă la Institutul Național «Matei Balș» pentru asistență medicală de specialitate. Menționăm că tânărul nu este suspect de infecție cu noul coronavirus, deoarece a călătorit în China în urmă cu mult timp (cel puțin trei luni)”, a precizat Ministerul Sănătății.

Și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a confirmat că israelianul nu este suspect de a fi infestat cu coronavirusul chinez.

„A fost o alarmă falsă, în sensul în care persoana a fost în China acum 2-3 luni, nu acum. El acum vine din altă parte. Deci, faptul că a fost acum 2-3 luni nu mai este motiv de alertare și nu mai e nicio problemă”, a afirmat Raed Arafat, potrivit Mediafax.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

FBI: Dincă plănuia să le țină captive pe fete mai multă vreme, apoi să le omoare. Dacă nu era prins, ar fi ucis și alte adolescente. Telefonul Alexandrei la 112 a fost crucial pentru stoparea crimelor

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Vă uitați în gura lui Arafat???…ce măsuri a luat primul ministru ,luni încep școlile ,au apă caldă, săpun, s-au dezinfectant grupurile sociale, amărâții aia de la țară au și ei unde se spala??.?….tu că prim Ministru dă ordin prefecților să verifice în județe toate școlile din punct de vedere sanitar…. rampele de gunoaie, toate instituțiile să fie în permanență active….păi ce țară asta e Sat fără câini….???…. normal ar fi trebuit că și președintele să iasă la televizor , să recomande măsuri de siguranță în sănătate pentru populație….una e să-ți spună președintele și alta când îți vorbește Arafat…..la treabă băieții… țara trebuie condusă și protejată împotriva oricui și orice…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -