„Fata lui Hrebe” ia 3.000 de lei pe lună doar ca „spor de condiții vătămătoare”, la Parlament! A furat 300.000 de semnături pentru campania „Fără penali”, a blocat decretele lui Iohannis

4
15703
Silvia Claudia Mihalcea

Bugetarul care primește unul dintre cele mai mari sporuri pentru „lucru în condiții vătămătoare” este secretarul general al Camerei Deputaților, Silvia Claudia Mihalcea (40 de ani). Aceasta încasează lunar un spor de 3.029 de lei, care se adaugă la salariul de 20.194 de lei, dezvăluie Newsweek.ro.

Silvia Mihalcea este cunoscută drept „fata lui Hrebe”, întrucât a fost parașutată în instituțiile centrale ale statului prin susținerea fostului secretar general al PSD și al Camerei Deputaților, Viorel Hrebenciuc.

Munca la Parlament, deosebit de periculoasă!

Potrivit reglementărilor în vigoare, „secretarul general al Camerei Deputaţilor conduce întreaga activitate a serviciilor Camerei Deputaţilor”. Silviaa Mihalcea este însărcinată să supravegheze „pregătirea şi asigurarea condiţiilor pentru buna desfăşurare a şedinţelor Camerei Deputaţilor şi a celor două Camere, după caz, asigurarea asistenţei de specialitate privind dezbaterea proiectelor de lege în plenul Camerei Deputaţilor”. Activități normale, nimic vătămător.

Întregul personal al Camerei Deputaților își pune viața în pericol, din moment ce primește sporuri de condiții periculoase. Documentele arată că există 81 de categorii de angajați, cu diverse sume încasate drept spor de condiții vătămătoare.

Cât costă „condițiile vătămătoare” la Parlament

 • secretarul general: 3.029 de lei
 • secretarul general adjunct: 2.852 de lei
 • directorul general: 2.315 lei
 • șef serviciu: 1.661 de lei
 • consilier parlamentar, expert parlamentar: 1.414 lei
 • ghid: 976 de lei
 • cofetar, ospătar: 551 de lei
 • muncitor: 485 de lei
 • zugrav: 384 de lei.

S-a lipit de funcții înalte şi bine plătite

Silvia Claudia Mihalcea s-a născut la Dej, județul Cluj, în 1979. În ultimele două decenii a avut o carieră politico-administrativă fulminantă, începută la o vîrstă fragedă.

 • Între 1998-2002 a urmat cursurile Facultății de Drept a Universității „Nicolae Titulescu” (la „privată”), apoi a făcut un master la Universitatea Ecologică (altă „privată”).
 • În anul 2000, în timpul facultății, s-a angajat colaborator la Parlament.
 • La 30 de ani a fost numită subsecretar de stat și vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).
 • La 33 de ani a preluat funcția de director general al Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC). A condus această instituție aproape toată perioada guvernării Ponta (2012-2015) și încă patru luni sub Guvernul Cioloș, până în martie 2016.
 • Dată afară de la ONRC, a revenit la Parlament, într-un post călduț: secretar general adjunct al Camerei Deputaților.
 • Pe 23 februarie 2017, cu susținerea PSD, a fost numită secretar general al Camerei Deputaților, dându-i-se pe mână bugetul Camerei, care depășește 250 de milioane de lei (54 de milioane de euro).

Fiica lui Fănel, fost procuror-șef la Brăila

Sinecurista de profesie Silvia Claudia Mihalcea are un pedigree spectaculos. Și tatăl ei, Fănel Mihalcea, e parvenit de calibru, plasat de PSD în două consilii de conducere, în domenii total diferite: transportul curentului electric și administrarea porturilor dunărene. Iar omul e fost procuror!!! Ca să nu se plictisească la pensie, a primit două sinecuri.

Fănel Mihalcea a avut funcții mari în magistratură: prim-procuror şi prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.

El a prins două mandate în Consiliul de Supraveghere al Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica”.

Prima dată a fost numit în noiembrie 2017, la scurt timp după ce s-a pensionat din magistratură. A primit un mandat de 6 luni, care i-a fost reînnoit pe 31 mai 2018 de către ministrul Economiei din acel moment, celebrul agramat Dănuț Andruşcă.

În ianuarie 2018 a fost numit şi în Consiliul de Administrație al companiei naționale Administrația Porturilor Dunării Maritime Galați. Așadar, și la Energie, și la Porturi. Simultan!

Silvia Mihalcea (parvenită) și părinții ei, Fănel (sinecurist) și Aura (farmacistă)

„La Registru e fata mea, Silvia”

Tînăra Silvia Claudia Mihalcea se încadra în tiparul impus de Dragnea. În octombrie 2014, când procurorii DNA începeau urmărirea penală împotriva lui Viorel Hrebenciuc și a lui Dan Șova, apăreau în presă stenograme ale unor discuții purtate de liderul PSD cu generalul Dumitru Iliescu, fost director al SPP. Într-una din convorbiri, Hrebenciuc vorbea despre „fata lui” de la Registrul Comerțului, fata care lucrase 10 ani la cabinetul său parlamentar.

În ordonanța de urmărire penală, procurorii arătau:

„La solicitarea lui Iliescu Dumitru, Hrebenciuc Viorel i-a promis acestuia că va interveni pe lângă Mihalcea Silvia Claudia, funcționar în cadrul Oficiului Național al Registrului Comerțului, asupra căreia a lăsat să se creadă că are influență, pentru a o determina să îl ajute pe Iliescu Dumitru să înregistreze în Registrul Comerțului drepturile asupra S.C. Agenția Română de Securitate SRL. În acest sens, Hrebenciuc Viorel a contactat-o la data de 13.08.2014 pe Mihalcea Silvia Claudia și i-a comunicat că urmează să se prezinte la ea numita Lupu Mihaela, avocata lui Iliescu Dumitru, persoana ce vine din partea lui, astfel cum rezultă din următorul fragment:

Viorel Hrebenciuc: La Registru e fata mea.

Dumitru Iliescu: Cine?

Hrebenciuc: Silvia.

Iliescu: Nu ştiam.

Hrebenciuc: Păi, nu a fost la cabinet la mine zece ani? E foarte bună. Vă ştie ea, nu trebuie să o cunoaşteţi.

Iliescu: Daţi-mi şi mie numărul ei. Nu mă duc eu, trimit pe cineva (…)

Hrebenciuc: Nici Andreea nu răspunde. Mă sună ele. Cât stăm noi de vorbă, mă sună una din ele. Poate o fi plecată, se mărită și ea acum. În sfârșit, mă sună ele.

Iliescu: Și am luat toate măsurile necesare, am blocat tot peste tot, în fine. Sunt într-o situație destul de delicată, pentru că, fiind în familie, mai cunoaște …

Hrebenciuc: Mă sună Silvia. (Vorbește la telefon: «Ce faci, Silvia? Ești în vacanță, ce-i cu tine? Dar unde ești? Aaa, nu ai fost în concediu? Când e nunta, Silvia? A, mai e timp. O să te caute din partea mea… Pa, pa!») Era la Asirom, telefonul era în geantă, ca la femei.”

Abuzuri ale secretarului general cu spor colosal

Silvia Mihalcea a fost implicată în mari scandaluri, pe motiv a abuzat de funcția publică pentru a trage sfori în favoarea partidului care a ajutat-o să parvină – PSD.

 • În decembrie 2018, instigată de Liviu Dragnea, a blocat pentru o zi decretul președintelui Klaus Iohannis de numire a generalului Nicolae Ciucă ca șef al Marelui Stat Major al Armatei române.
 • În februarie 2019, Mihai Badea, consilier parlamentar USR, a povestit în detaliu cum au fost furate, în Parlament, cele peste 300.000 de semnături pentru campania „Fără penali în funcții publice”. După o investigație minuțioasă, a rezultat că autoarea fărădelegii a fost Silvia Claudia Mihalcea (pe atunci, 39 de ani), șefa Secretariatului General al Camerei Deputaților.
 • Procedura de selecție a vicepreședintelui Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a fost viciată de Silvia Mihalcea. Secretarul general al Camerei Deputaților a accelerat procedurile parlamentare de numire și a permis să fie eludată condamnarea penală a lui Marian Neacșu.
 • Unele surse indică inclusiv o relație personală între cei secretarul general al Camerei Deputaților și fostul secretar general al PSD. Europa Liberă a scris că „Silvia Mihalcea s-a remarcat prin faptul că a fost companioana secretarului general al PSD, Marian Neacșu, la nunta feciorului lui Dragnea”.

Cum a vrut să blocheze acțiunea „Fără penali în funcții publice”

Principalele acuzații aduse Silviei Mihalcea de Mihai Badea (USR)

 • „Joi, la 11 dimineața, am avut o întâlnire cu Secretarul General al Camerei Deputaților, doamna Silvia Claudia Mihalcea, pentru a lămuri cum se face că cele peste 900.000 de semnături care au fost depuse între 21 septembrie 2018 și 26 octombrie 2018 s-au transformat în mai puțin de 600.000 de semnături, conform notei informative prezentate miercuri Biroului Permanent al Camerei Deputaților”.
 • „Potrivit legii, Secretariatul General al Camerei Deputaților trebuia să facă doar trei lucruri: să-și copieze toate listele (o risipă inutilă de spațiu, hârtie, cerneală, curent electric, muncă și timp, în condițiile în care originalele ajung la Curtea Constituțională), apoi să rețină dosarele care n-au fost atestate de primari și într-un final să le trimită pe celelalte la Curtea Constituțională. Atât și nimic mai mult. Pentru copiere au adus 7 imprimante performante, dar niciodată n-am găsit mai mult de 2-3 persoane în camera respectivă și o singură dată le-am surprins lucrând. De cele mai multe ori îi găseam tolăniți în fotolii, la o bârfă cu nelipsita cafeluță în față”.
 • „Pe 6 februarie 2019, șoc și groază: ne trezim cu o notă de informare conform căreia numărul total de semnături pe care l-am fi depus la Parlament ar fi de numai 591.097, cu peste 300.000 mai puține decât numărul lor real. Mai mult decât atât, se menționa că 93.775 din acestea nici n-ar fi fost atestate de primari. Scăzând numărul mic din numărul mare mai rămâneau 497.322 de semnături considerate în regulă, cu puțin sub pragul de 500.000 prevăzut în Constituție, așa ca printr-o coincidență uimitoare”.
 • „În realitate, numărul semnăturilor depuse a fost de 931.249, dintre care atestate de primari 825.624″.
 • „Prin această manevră josnică s-a încercat tergiversarea procedurii, acreditarea ideii că semnăturile ar fi false, justificarea formulării unei plângeri penale, dar mai ales dosirea unui număr de semnături suficient de mare astfel încât totalul să scadă sub pragul de 500.000, iar Curtea Constituțională să respingă inițiativa pe motive de procedură”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* EXCLUSIV. „Fata lui Hrebe” e fiica fostului prim-procuror de la Brăila, paraşutat politic la pensie în conducerea Transelectrica şi în cea a Porturilor Dunărene!

* „Fata lui Hrebe” – parvenita care, la ordinul lui Dragnea, a blocat decretul lui Iohannis 24 de ore. Are cel mai mare salariu din Camera Deputaților!

4 COMENTARII

 1. Sper ca USR să urmărească până în final ca această borfătură / otreapă a interlopului pupinkurist iliescian ‘h’rebenciuc să ‘plătească’ pentru ‘furtul’ comis ! Și ne mai mirăm / întrebăm de ce RO evoluează atât de greu spre progres și democrație, în condițiile în care la tot pasul găsești ‘plantați’ astfel de sinecuriști (boarfe, borfași, interlopi, curve, penali, pupinkuriști … mai mult sau mai puțin analfabeți / agramați !) mizerabili (căpușe / lăcuste / limbrici) infectați de ciuma roșie cu sindromul bolșevismului (MUIE !!! Oricum, unor astfel de otrepe chiar le face mai multă plăcere muia decât sexul !) 😤

 2. De aici începe jaful bugetului, de la parlament, cu imbecili care iau spor de Condiții vătămătoare. Ce condiții vatamatoare? Ah, dacă stau și ma gândesc ca unul care cunosc bine psrlamentul este posibil sa alunece pe marmura!!! Nu a auzit nimeni de individa asta!!!
  Tot felul de persoane care sifonează bani publici și cu salarii și sporuri nesimțite!!! Sa plece indivizii ăștia ca ne-au mâncat ficații și când ne gândim ca sunt peste 1,7 milioane de romani care trăiesc la limita supraviețuirii!!!
  Cine Dumnezeule le-a făcut aceste salarii NU nesimțite CI ORDINARE !!!
  Ce Studii are deșteaptă probabil ca tot dreptul , mai avem puțin și se impznzeste România cu diplome de drept!!!!
  Cine mai muncește in România?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here