„Mâncătorul de femei” din Rădăuți a fost arestat. A făcut să dispară patru femei, dintre care trei surori. Una i-a fost soție, celelalte concubine

0
3312
Vasile Lavric, ridicat de polițiști

Vasile Lavric (62 de ani), monstrul din Rădăuți, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. „Mâncătorul de femei” este suspectat de uciderea a patru femei cu care a întreținut relații intime: trei surori Iordache (dintre care una i-a fost soție „cu acte”), precum și Aurica Bodnărescu (ultima lui concubină, cu are are și copii).

Vasile Lavric a fost ridicat vineri dimineață de la domiciliul său din Rădăuți și dus la audieri la București, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Bărbatul a fost săltat după ce la domiciliul său a fost efectuată o amplă percheziție, care a început încă de joi dimineață.

Vineri seara, Vasile Lavric a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind acuzat de omor. Procurorii i-au convins pe judecători că bucovineanul este un pericol public și că, dacă ar fi lăsat în libertate, ar încerca să șteargă urmele crimelor sale.

Cele 4 femei pe care le-ar fi omorât Vasile Lavric

1995: Iuliana Iordache (când fata avea 16 ani și era cumnata lui Vasile Lavric)

2005: Nicoleta Lavric, fostă Iordache (soția lui Vasile Lavric, dispărută în aprilie 2005, la 31 de ani)

2005: Ramona Iordache (la data dispariţiei avea 18 ani și era cumnata lui Vasile Lavric; nu a mai fost văzută din iunie 2005)

2020: Aurica Bodnărescu (concubina lui Vasile Lavric).

Conform Monitorulsv.ro, cea de-a patra femeie dispărută, concubina Aurica Bodnărescu, este cea care în anul 2014, pe când Vasile Lavric era anchetat și reținut, susținea cu tărie că acesta este nevinovat, iar surorile Iordache erau „la produs în străinătate”. Acum se pare că a plecat și ea „la produs în străinătate”…

„Aceste persoane (surorile dispărute – n. red.) trăiesc în străinătate şi-şi bat joc de noi. Am ajuns să li se facă oamenilor milă de noi şi să ne ajute cu ce pot. Oamenii din Rădăuţi ştiu că este o înscenare”, spunea în urmă cu 6 ani Aurica Bodnărescu, concubina lui Vasile Lavric, în apărarea acestuia.

Vasile și Nicoleta, singura care i-a fost soție „în acte”

A fost principalul suspect la dispariția celor trei surori

Probele incriminatoare, legate de dispariția Auricăi Bodnărescu, ar fi fost găsite ca urmare a săpăturilor realizate în urmă cu circa trei săptămâni la domiciliul din Rădăuți al lui Vasile Lavric. Nu este exclus să fi fost găsite probe și în ceea privește cele trei surori dispărute.

Bărbatul a fost de la bun început principalul suspect în dispariţiile misterioase ale surorilor Iordache.

Ancheta a fost coordonată inițial de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, dar pentru că nu s-au găsit suficiente probe, dosarul a fost închis.

Spre sfârşitul lui 2013, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acolo unde se află şi în prezent.

La începutul lui 2014, anchetatorii au descins de mai multe ori atât la locuința lui Vasile Lavric, cât și în alte locuri, în căutarea surorilor dispărute. Cu toate eforturile, nu s-a găsit nicio urmă din cele trei femei.

Omorâte, arse și dizolvate cu sodă caustică?

Anchetatorii cred că cele trei surori ar fi fost omorâte și arse cu sodă caustică într-un bazin din apropierea orașului Rădăuți (în zona fostului Gostat), dezvăluie Suceavanews.ro. În dosar există indicii că Vasile Lavric ar fi cumpărat o cantitate destul de mare de sodă caustică, dar nu există încă suficiente probe pentru acuzarea acestuia sub acuzația de omor calificat.

Rețeta aplicată de „mâncătorul de femei” victimelor sale pare a fi una înfiorătoare: le-a omorât, a transportat cadavrele în apropierea fostului Gostat din Rădăuți, le-ar fi dat foc, iar resturile umane (mai ales oasele) ar fi fost dizolvate cu sodă caustică.

Vasile Lavric

„Scrisorile din Germania” aveau doar ștampila poștei din Rădăuți

Singura probă concludentă prin care procurorii încearcă să facă legătura între Vasile Lavric și moartea femeilor dispărute ar fi saliva cu care au fost lipite plicurile care, chipurile, ar fi fost trimise din Germania de către Iuliana, una dintre cele trei surori Iordache, dispărută la 16 ani. Împreună cu scrisorile ar fi fost trimise și niște haine ale Iulianei, într-un pachet.

Anchetatorii cred că mama celor trei surori dispărute, Camelia Iordache, știa că acestea au fost omorâte, dar a reclamat dispariția lor abia după ce n-a mai fost văzută nici cea de-a treia, Ramona, după iunie 2005.

Camelia Iordache se apără și spune că scrisorile găsite pe o măsuță, la intrarea în casă, ar fi indus-o în eroare, crezând că Iuliana (prima dispărută) era plecată la muncă în Germania.

Unul dintre anchetatori a explicat: Am chemat-o pe mama femeilor dispărute, să ne aducă cele trei scrisori pe care le-ar fi trimis Iuliana din Germania. Când ne-am uitat cu atenție, am văzut că acestea aveau doar ștampila poștei din Rădăuți. În scrisori se arăta că Iuliana nu a găsit loc de muncă și că trebuie să umble dintr-un oraș în altul, dar cum va găsi ceva, va trimite bani acasă. Am întrebat-o pe femeie dacă nu a văzut că pe plicuri este doar ștampila din Rădăuți, însă ea a spus că nu știa că trebuie să fie și o ștampilă din Germania.

Mama celor trei surori dispărute le-a dat procurorilor din București alte 12 scrisori despre care credea că i-au fost trimise din străinătate.

Anchetatorii încearcă să dovedească, prin proba ADN, faptul că saliva cu care au fost lipite plicurile îi aparține lui Vasile Lavric. Dacă vor reuși, atunci „mâncătorul de femei” va putea fi acuzat de omor calificat.

Arestarea lui Vasile Lavric

Condamnat 3 ani cu suspendare pentru că și-a lovit soția de mai multe ori cu ciocanul în cap

Vasile Lavric a fost arestat la mijlocul lunii aprilie 2014, stând după gratii circa patru luni şi jumătate, pentru tentativă de omor. Victima sa: propria soție, căreia-i aplicase lovituri cu ciocanul în cap.

Vasile Lavric și-a susţinut mereu nevinovăţia; mai mult, în timp ce se afla încarcerat în Penitenciarul Botoşani, el a intrat în greva foamei. Acţiunea sa extremă a continuat mai mult de 55 de zile, fiind transferat la Penitenciarul Spital Târgu Ocna.

La finalul lunii august 2014, Curtea de Apel Suceava a menţinut decizia Tribunalului şi a înlocuit măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

La vremea respectivă, el a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor. Procurorii au susţinut că, în noiembrie 2000, Lavric şi-a lovit soţia de atunci, Nicoleta Lavric, cu un ciocan în cap, în mod repetat. Deşi loviturile nu i-au pus femeii direct viața în pericol, procurorii au invocat intenţia, modul în care s-a petrecut agresiunea – lovituri de ciocan în cap -, pentru a-i reţine infracţiunea de tentativă de omor.

Soţia sa a ajuns la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a primit îngrijiri medicale, după care a fost externată şi a trăit încă 5 ani alături de soţul ei. A dispărut fără urmă în aprilie 2005. Două luni mai târziu avea să dispară şi sora sa, Ramona Iordache (18 ani), cu care Vasile Lavric avea un copil în urma unei relaţii extraconjugale.

În acest dosar, Vasile Lavric a fost condamnat definitiv de judecătorii de la Curtea de Apel Suceava la 3 ani cu suspendare sub supraveghere.

Pentru Vasile Lavric, încarcerarea din 2014 n-a fost prima. Înainte de 1989, el a fost condamnat pentru viol, săvârșit în grup, alături de un fost secretar UTC din zonă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.