O familie de români a înșelat statul german cu 1,5 milioane de euro – alocații pentru copii fictivi și ajutoare anti-Covid

0
1018

O familie de români a devenit milionară în euro printr-o schemă frauduloasă, speculând criza Covid-19 pentru a înșela statul german, arată Jurnalemigrant.com. Escrocii nu se vor bucura însă de bani, pentru că justiția germană le-a dat deja de urmă, iar patru dintre ei au fost arestați.

Parchetul din Köln derulează investigații asupra membrilor unei familii extinse de români pentru fraudă cu ajutoare financiare, acordate de statul german firmelor care au înregistrat pierderi în contextul pandemiei de coronavirus.

Pe lângă acestea, românii ar fi primit și alocații pentru copii folosind acte false.

Patru bărbați români au fost arestați. Valoarea totală a ajutoarelor financiare primite în mod fraudulos este estimată la 1,5 milioane de euro, informează wdr.de.

Există suspiciuni potrivit cărora cei 4 suspecți, împreună cu alți 9 membri ai familiei, au solicitat administrației locale Düsseldorf acordarea de ajutoare financiare pentru presupuse companii aflate în dificultate economică. Potrivit Parchetului, suspecții au obținut deja aproximativ 800.000 de euro prin aceste mijloace. Cererile au fost transmise online, începând cu luna aprilie a acestui an.

Românii au folosit documente falsificate

Pe parcursul anchetei, Poliția a stabilit că familia de români s-a folosit de un atelier de falsificat acte, în localitatea Pulheim. Există indicii potrivit cărora acolo ar fi fost falsificate cărți de identitate și permise auto, menționează kosmo.at.

Este vehiculată informația că suspecții au solicitat ilegal și alocații destinate copiilor, cu ajutorul documentelor false. Ei declarau copii care în realitate nu existau, iar statul german le plătea alocații pe baza actelor false.

Potrivit autorităților germane, prejudiciul total se ridică la 1,5 milioane de euro.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.