“Suntem în lumi paralele. Sâmbătă s-au eliberat 3 paturi la ATI. S-au ocupat în nici 20 de minute”. Manager de spital despre petrecerile din cluburi

0
2370
Într-un club din Herăstrău s-a organizat, în weekend, o petrecere uriașă, cu sute de oameni. Nimeni nu purta mască și nu s-a respectat nicio măsură de precauție în pandemie. Captură: Digi 24

Beatrice Mahler, managera Spitalului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, din București, a estimat la Digi 24, duminică seara, că în perioada următoare Capitala va avea nevoie de 1.000 de paturi în spitale pentru noii bolnavi de Covid-19. Capacitatea secțiilor de terapie intensivă de la spitalele din București ar trebui să fie mărită capacitatea cu încă 200 de locuri, spune doctorița.

Personalul medical este epuizat, oamenii nu și-au mai luat concedii de un an, nivelul de mortalitate îi descurajează pe doctori și asistenți, iar în acest timp în cluburile din București continuă să se organizeze masiv petreceri ilegale, cu sute de oameni care nu respectă nicio regulă.

Beatrice Mahler a avertizat că se gândește cu îngrijorare la ce va urma în săptămâna care vine, pornind de la numărul zilnic de bolnavi și la rata de infectare care a depășit 7/1.000 în București: “La un calcul minim, în funcție de datele statistice pe care le avem, 20 la sută dintre pacienți necesită internare, adică vom avea nevoie de aproape 1.000 de locuri în spitale și un minim de 200 de locuri în terapie intensivă pentru București, săptămâna viitoare, dacă regula statistică pe care o cunoaștem – și s-a verificat de atâtea ori – rămâne valabilă“.

Doctorița spune că este cu atât mai frustrant și dezarmant să vadă că, în timp ce în spital mor oameni zilnic, iar personalul medical trage până la epuizare, alții organizează nestingheriți petreceri cu sute de persoane în cluburi: “Suntem în două lumi paralele: lumea celor care muncim în spitale și care ne confruntăm cu suferința oamenilor și a familiilor care trec prin această experiență cu totul deosebită și extrem de dură, și lumea celor care nu vor să accepte sau se gândesc că ei nu pot fi atinși de această boală, o boală care știm că nu alege și știm că deocamdată nu avem criterii extrem de exacte de a stabili care dintre noi va avea o formă severă. Este extrem de trist ce vedem și este păcat, pentru că trăim și trecem printr-o perioadă dificilă, iar unii nu înțeleg“.

Managera spitalului “Marius Nasta” a relatat că sâmbătă s-au eliberat trei locuri la terapie intensivă, dar s-au ocupat în nici 20 de minute.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Șoșoacă, viitoare senatoare AUR: „Ne vor lua cu Armata, ne vor duce la abator, ca pe vite, la moarte”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.