CTP, „șoșocat” de Șoșoacă: „Un amestec de vulgaritate, agresivitate și prostie. O caricatură a caricaturii lui Vadim”. AUR e „Partidul Moaștelor”

1
6235
CTP - Șoșoacă

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat, în emisiunea ”Cap Limpede” de la Digi 24, despre intrarea în Parlament a partidului AUR, care a adus în prim-plan personaje odioase, gen avocata Diana Iovanovici-Șoșoacă.

Printre cei menționați de CTP s-au aflat copreședinții AUR, George Simion și Claudiu Târziu, dar și avocata Diana Iovanovici-Șoșoacă, devenită celebră pentru mesajele sale de stradă care incitau la violență într-un limbaj înfiorător.

”M-a «șoșocat» această doamnă Șoșoacă. Este un amestec de frivolitate, prostie și agresivitate rar întâlnit. Este campioană din acest punct de vedere. Este o demnă caricatură a lui Vadim Tudor. Am făcut un experiment pe Facebook: am dat două fișiere audio, unul cu Vadim Tudor urlând «escroaca Șomâldoaca, curva dreacu’, pitică nenorocită» și am pus alături și discursul acestei doamne despre «bestiile dracului, nenorociților» și așa mai departe, ca să nu mai pomenesc vorbele ei. Ei, doamna apare perfect ca o caricatură a caricaturii lui Corneliu Vadim Tudor”, a spus CTP.

AUR e „un partid de conjunctură, de pandemie, Partidul Moaștelor, pentru că de acolo a apărut, de la Pelerinajul la Sfânta Parascheva”, a mai spus CTP.

Radiografia AUR, făcută de CTP

De la „escroaca Șomâldoaca, pitică nenorocită” la „bestiile dracului, nenorociților”

 • „Vă pot comunica un verb: a fi nu «șocat», a fi «șoșocat»! Dacă doamna Gabriela Firea reușea să mă calce pe nervi, să mă scoată din fire, doamna aceasta mă «șoșochează», în sensul că mă lasă fără replică. Asemenea combinație de vulgaritate, agresivitate și prostie rar am văzut. Poate niciodată. Este campioană doamna din punctul acesta de vedere. Este o demnă caricatură a lui Corneliu Vadim Tudor.”
 • „Am făcut un experiment pe Facebook și în «Republica»: am dat două fișiere audio – unul cu Vadim Tudor urlând «escroaca Șomâldoaca, pitică nenorocită» și am pus alături și discursul acestei doamne despre «bestiile dracului, nenorociților» și așa mai departe, nu mai spun cuvintele. Doamna apare perfect ca o caricatură a caricaturii lui Corneliu Vadim Tudor.”

Ponta cu al său „mându că sunt român”

 • „Sunt foarte posibile, acum, rupturile în acest partid, AUR. Clivajele, inși care se vor duce unde li se va oferi ceva dacă tot au posturile astea. Nu arată deloc omogen acest partid. Am afirmat în noaptea alegerilor că originile acestui partid sunt dincolo de Ponta, să nu-l uităm pe Ponta – «Mândru că sunt român». Atunci a început bâlciul acesta al naționalismului de grotă, a început cu «mândru că sunt român» al lui Ponta, nu cu Dragnea. Dragnea a continuat și a dus pe alte culmi.”
 • „Înainte de Vadim este ceaușismul anilor ’70-’80. Și am spus atunci că își are originile în Partidul Comunist devenit ceaușist. În anii ’70 și ’80, în România s-a constituit Partidul Ceaușist, care nu mai era Partidul Comunist, nu mai avea nicio legătură. Care erau caracteristicile acestui partid: naționalismul împins la extrem. Asta era o caracteristică a comunismului? Nici vorbă! Până la Ceaușescu, era vorba de internaționalism. Era chiar o acuză să fii naționalist în Partidul Comunist. Ceaușescu a inversat lucrurile și a dus totul în naționalismul exacerbat, cu voievozi, cu Burebista, cu dacii, cu Cluj-Napoca, Drobeta Turnu-Severin și așa mai departe.”

„Guvernarea țării cu familia”

 • De asemenea, Biserica. Ceaușescu a strâns legăturile cu Biserica, atunci, care a colaborat cu Partidul Ceaușist până în ultimul moment. A colaborat la distrugerea bisericilor și alungarea lor pe roate, a colaborat la prigonirea cetățenilor și a preoților chiar fără să crâcnească. Iar preoții și, în special, înalții ierarhi ai Bisericii au fost – așa cum s-a dovedit ulterior, cu poreclele lor de cod – turnători ai Securității, folosind taina spovedaniei ca să toarne la Securitate.”
 • „Apoi, homosexualii. Erau, atunci, infractori. Erau folosiți de către Partidul Ceaușist, de către sistemul ceaușist ca turnători și provocatori pentru că erau vulnerabili, puteau fi condamnați la pușcărie pentru că erau homosexuali, și erau folosiți.”
 • „Guvernarea țării cu familia e ce vedem aici: mamă, tată, frați, surori, nepoți – sunt cifre absolut impresionante, cred că este peste ce reușise Ceaușescu și cimotiile lui, cu tot Scorniceștiul băgat în conducerea țării.”

„Ceaușescu l-a trimis pe Adrian Păunescu la Chicago, să-l racoleze pe Mircea Eliade pentru regim”

 • „De asemenea, componenta legionară – Ceaușescu a încercat să recupereze mișcarea legionară. Au fost trimiși emisari, între care Adrian Păunescu, până la Mircea Eliade în America, la Chicago. Au fost trimiși ca să-l racoleze pentru regim. Țuțea era deja ceaușist. Cu Noica s-a încercat același lucru. Acolo este matca.”
 • „E încă o idee care mi s-a prăbușit mie de-a lungul timpului. Prin 1990-1991 scriam un articol în care spuneam că soluția este biologică, trebuie să moară niște generații pentru ca să se schimbe lucrurile. Nu-i așa! Nici soluția biologică nu funcționează, răul se transmite din generație în generație aproape intact. Ce v-am spus, acest tipar al ceaușismului din anii ’80 cu toate caracteristicile astea, se transmite spre AUR. Problema e că AUR nu prea are cu ce să-l umple.”
 • „Identificam tiparul dintre naționalismul ceaușist și AUR. Ei, AUR, spun că proprietatea privată e sfântă și, deci, comunismul n-avea proprietate privată. Chiar așa? Dimpotrivă! România era proprietatea privată a Partidului Ceaușist, în frunte cu Nicolae Ceaușescu. Era proprietate privată. Toate casele, toate palatele, vănătorile, toate ale lui Ceaușescu – erau proprietate privată. Făcea ce voia cu ele, când voia. Mai mult decât privată, pentru că, în capitalism, pentru proprietatea privată dai socoteală, totuși. Nu faci chiar ce vrei cu ea, te supui unei legi. Un prim-secretar de județ avea mai mult decât proprietate privată asupra județului – avea proprietate feudală. Cu drept de viață și de moarte asupra supușilor din județ. Deci nu, nici aceasta nu este o diferență.

„Dacă divorțau, securiștii își pierdeau funcția”

 • Familia? Pilonul. Păi, pe vremea lui Ceaușescu, securiștii cu grad și activiștii nu divorțau pentru că, dacă divorțau, erau dați afară, pierdeau funcția. Familia era considerată un mecanism foarte bun pentru a-i ține în lesă pe acei oameni. Când ai familie, ai copii, ești mai puțin dispus să te apuce revoluția prin funcția respectivă. Deci, familia, celula de bază a societății, de-aia era celulă de bază la Ceaușescu. Avortul, nici nu mai vorbim.
 • Basarabia. AUR militează pentru unirea cu Basarabia. Ce făcea Nicolae Ceaușescu în ultimii săi ani? Le dăduse drumul unor demnitari ceaușiști care începuseră să facă vorbire de Pactul Ribbentrop-Molotov public, pe Dumitru Ghișe mi-l aduc aminte când a vorbit de soarta Basarabiei. Ceea ce până atunci era un subiect tabu. Pentru că Ceaușescu simțea că i se apropie funia de par, începuse să dea drumul la acest subiect. Așa se închide tot acest tablou.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

 1. Dati corect citatele oameni buni daca sunteti jurnalisti! Nu a pronuntat CTP cuvantul „frivolitate”, a spus ca e „un amestec de vulgaritate, agresivitate si prostie”. Nu a spus ca este o „caricatura a caricaturii lui Vadim” , ci o „caricatura a lui Vadim”. Nu mai trunchiati afirmatiile cu scopul de a le face mai bombastice!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here