„Mâine-mi fac valiza, mamă! Singură mi-ai deschis poarta…” Versuri zguduitoare, care anunță un nou exod

2
3382

O poezie scrisă „la cald” după alegerile de duminică, semnată ‎O. Danieluc, a produs o uriașă emoție pe rețelele de socializare. O redăm integral, pentru că prin cele 8 strofe ale ei își strigă disperarea nu doar autorul, ci milioane de români dezamăgiți de indolența, nesimțirea și prostia unor conaționali ai lor, într-un moment-cheie al istoriei națiunii noastre.

–––––––––––––

„Mâine-mi fac valiza, mamă,
Poate chiar din astă seară!
Și cu pași grăbiți spre vamă
Voi pleca, din nou, afară!
–––
Nu cumva să te văd tristă!
Singură mi-ai deschis poarta.
Să nu verși nici în batistă
Lacrimi – tu mi-ai decis soarta.
–––
Mâine-mi fac bagajul, tată.
Nu te supăra… Te rog
Nici să nu privești spre poartă!
Că eu nu mă mai întorc!
–––
Nu ofta! Ce rost mai are?
Tu cu mâna ta ai scris:
«Azi, în ziua de votare,
Voi distruge orice vis!».
–––
Mâine… Te salut, bunică!
Poate vii să vezi cum plec.
Dar am prins o mare frică
De voi toți, și nu-înțeleg.
–––
Te-ai gândit la mine, oare?
Știu! Te doare rău piciorul
Însă nu mai tare doare
Când îți expulzezi feciorul?
–––
Mâine plec din sat, mătușă!
«Mulțumesc pentru cadou».
Să văd cine-ți bate-n ușă
Cu urări de Anul Nou.
–––
Mi-am făcut deja valiza,
Poarta-n larg este deschisă!
Voi cu toții ați pus viza,
Pe speranța mea, învinsă.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Și uite așa la alegerile viitoare nici dracu’ nu se va mai duce…!!!…cât de curând ultimul va stinge lumina!!!..gata ,s-a terminat…!!!… după 31 de ani de democrație originală a la Iliescu am ajuns o rușine de țară….!!!! ..

  2. Nu mi se pare normal sa dai vina pe batrani pentru presupusul lor vot rosu cata vreme 70% dintre votantii potentiali, intre care cel putin 50% tineri, nu s-au prezentat la vot. Absenteismul a facut posibila configuratia parlamentara din ziua de azi. Daca ar fi fost ceva de capul tinerilor, ieseau la vot; intelegeau importanta acestei misiuni. La 30% prezenta la vot, PSD-ul a obtinut de fapt 10% din totalul voturilor exprimate. Daca restul de macar 50% ar fi iesit la vot, PSD-ul n-ar mai fi crescut decat cu vreo 2-3%. In schimb, PNL-ul si USR-ul ar fi fomat impreuna o majoritate parlamentara suficient de mare incat sa poate lua decizii majore precum eliminarea pensiilor speciale si fara penali in functii publice. Ca acestea sa mai aiba sanse de promovare, majoritatea necesara pentru aprobare trebuie sa depaseasca 60%, lucru imposibil in situatia de fata. Culcati pe ureche ca merge batranul de 104 ani, (d-l Mihai Sora), sa va decida viitorul, ati ajuns sa va faceti valizele acuma. Spun „va faceti” fiindca eu mi-am facut-o demult si tot din cauza unei majoritati de votanti la fel de inteligenti ca cei de azi. Am facut 240 de km dus-intors si-am pierdut aproape o zi intreaga ca sa votez pt un popor masochist!

    Natia noasta este proasta in sens patologic, intr-o mare proportie: in 1990, 86% de idioti l-au votat pe Iliescu, acum 70% de tampiti, l-au trimis pe Mihai Sora sa voteze in locul lor, la cei 104 ani ai sai!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.