Lukașenko își trimite militarii la granița cu Ucraina „pentru a se apăra de NATO”! De fapt, e vizat Kievul

0
1766
Încă din primele zile ale invaziei ruse, Lukașenko a fost surprins indicând pe hartă linii de atac, dinspre Belarus, pe teritoriul Ucrainei

În Belarus au fost mobilizate mai multe grupuri tactice de batalion, apărarea antiaeriană, forțele strategice de rachete și artilerie.

Belarusul desfășoară forțe de operațiuni speciale la granița cu Ucraina. Anunțul a fost făcut chiar de șeful Statului Major General și viceministru al Apărării de la Minsk, generalul-maior Viktor Gulevici (52 de ani), transmite agenția de stat Belta, preluată de site-ul Obozrevatel.com.

Generalul Gulevici, mâna dreaptă a președintelui-dictator Aleksandr Lukașenko, și-a motivat decizia printr-un argument penibil: să contracareze eventuale amenințări venite din partea NATO, dar și a autorităților din Kiev!

La începutul lunii martie, ofițerul belarus și-a dat demisia din toate funcțiile pe care le deținea în armată, dar ulterior, la presiunile regimului Lukașenko, a revenit asupra hotărârii. Atunci, acesta a refuzat să-și trimită militarii pe frontul ucrainean. Acum, le-a ordonat să se deplaseze spre frontiera de sud.

În acest sens, au fost mobilizate mai multe grupuri tactice de batalion, apărarea antiaeriană, forțele strategice de rachete și de artilerie. Așa-zisa „apărare” împotriva NATO și a Ucrainei nu stă în picioare, fiind o justificare fără nicio legătură cu realitatea.

Belarușii se duc „să-și păzească” patria, dar ei de fapt se antrenează pentru un posibil atac asupra Kievului

În primul rând, NATO și Ucraina n-au invadat nici Belarusul, nici Federația Rusă. Și nici nu se pregătesc pentru așa ceva. Cotropitorii și criminalii sunt chiar cei susținuți de tiranul Lukașenko: adică, armata putinistă.

În al doilea, ordinul instituit de generalul Gulevici pare a fi parte mai degrabă dintr-un plan pus la cale de despoții Putin și Lukașenko.

Mai precis, belarușii se duc pasămite să-și „păzească” patria, dar ei de fapt se antrenează pentru un posibil atac asupra Kievului, în cazul în care Kremlinul va cuceri definitiv Donbass-ul și sudul Ucrainei.

Generalul-maior Viktor Gulevici: „Grupul creat (de NATO – n. red.) în ultimele 6 luni s-a dublat atât din punct de vedere cantitativ, cât și calitativ. În apele Mării Mediterane și Baltice au apărut grupuri care transportă rachete de croazieră la baza aeriană maritimă. A crescut și gruparea aviatică din Polonia și țările baltice. Toate acestea indică o amenințare tot mai mare pentru Republica Belarus. În direcția operațională sud, gruparea creată de Forțele Armate ale Ucrainei, cu un număr total de până la 20.000 de oameni, necesită și un răspuns din partea noastră”.

Autoproclamatul președinte al Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a declarat că va ajuta și sprijini Rusia în toate modurile posibile, pentru că întreaga lume s-ar fi săturat de așa-zisul „laț american”, în vreme ce el militează în favoarea unei „lumi noi”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Curajul nebun de a spune adevărul în Rusia. “Putin e un dictator paranoic. Va ajunge la tribunal după război“. Articolele au fost șterse imediat

* Putin a eliminat aviația de la parada de 9 Mai din motive politico-militare, nu meteorologice! Ar fi fost avertizat că ar putea fi lichidat

Șoc la televiziunile rusești, de 9 Mai: „Sângele copiilor ucraineni este pe mâinile voastre”! Hackerii au făcut zob propaganda lui Putin

„As al tancurilor“ și campion mondial la jocuri de război, un rus a fost ucis de ucraineni în războiul real. La concurs, Basanov nimerise țintele în timp ce tancul său rula cu 80 km/oră

Medic oncolog: „Dacă metastaza a ajuns cu adevărat la oase”, pentru Putin „totul s-ar putea termina în 2022 sau 2023”

VIDEO. Insula Șerpilor a devenit cimitir pentru ruși! Atacuri în serie ale ucrainenilor. O dronă Bayraktar a făcut praf un elicopter putinist

Se înmulțesc informațiile despre o iminentă lovitură de stat împotriva lui Putin

Rusia a început o nouă campanie de propagandă: acuză și Suedia că e nazistă!

Pilot pe F-35: NATO „ar distruge complet forțele rusești” în doar câteva zile, dacă alianța ar fi atrasă într-un război convențional. Avioanele occidentale le surclasează pe cele rusești

General ucrainean ex-KGB: „SUA și Marea Britanie controlează orice puncte strategice de pe teritoriul Rusiei”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

CTP: „Pacifismul” este ilogic, slujește propagandei lui Putin. România este de partea bună a istoriei

Ioan Feher, trădătorul care i-a ajutat pe hackerii ruși să atace instituții ale statului român, e fan AUR și citește site-ul lui Buble. E adept al lui Putin și susține Rusia, dar trăiește la Londra!

Minciuna grosolană a lui Ciolacu: zice că nu are dreptul la pensie specială, dar are! Se califică deja la 3.000 de euro pe lună

* Guvernul PSD-PNL, înapoi în comunism, la lupta cu chiaburii și burghezii. E înfierată specula: „acumularea de mărfuri”, „limitarea vânzărilor”, prețurile „nejustificat de mari”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here