luni, mai 20, 2024
AcasăNews„Luați-i gâtul!“ Hăndrălăii lui George Simion, aduși de AUR în București, i-au...

„Luați-i gâtul!“ Hăndrălăii lui George Simion, aduși de AUR în București, i-au agresat pe deputații Ludovic Orban și Csaba Botond când încercau să intre în Parlament

-

Extremiștii lui George Simion au amenințat și agresat miercuri, în incinta Palatului Parlamentului, mai mulți deputați, între care Ludovic Orban (liderul de la Forța Dreptei) și Csaba Botond (liderul deputaților UDMR). Incidentele s-au petrecut în timpul unui protest al AUR la care a participat și liderul formațiunii, George Simion.

Csaba Botond a relatat că i-a auzit pe huligani îndemnându-se unii pe alții să-i ia gâtul: „Eu vin pe jos la Parlament şi am venit prin strada Izvor, pe trotuar, pe partea Palatului Parlamentului. Jandarmii mi-au spus că nu pot intra la prima intrare, m-am îndreptat către următoarea intrare, am trecut printre protestatari, m-au huiduit şi sigur că şi m-au şi ameninţat, dar n-am fost lovit. Au zis: Luaţi-i gâtul!”, deci un discurs agresiv. Cred că m-au recunoscut, dacă au zis „Afară cu UDMR-ul!”. M-am îndreptat către cealaltă intrare şi atunci am auzit nişte paşi, nişte persoane alergând în spatele meu, dar jandarmii i-au oprit. (…) Este inacceptabil ceea ce s-a întâmplat”.

Csaba Botond: „Ajungem la scene, nu ştiu, poate că în Germania nazistă au fost scene similare. Vedeţi ce se întâmplă: sunt instigaţi şi sunt păcăliţi din păcate aceşti oameni, pentru că nimic nu e adevărat din ceea ce spune AUR cu legile pe care le votăm astăzi în Parlament”

Deputatul UDMR acuză liderii AUR că-i manipulează și-i mint pe oameni îndrugându-le bazaconii despre legile care se votează în Parlament, instigându-i la violență după modelul naziștilor în anii 1930: „Şi ajungem la scene, nu ştiu, poate că în Germania nazistă au fost scene similare. Nu e OK într-o democraţie. Nu mi-a fost frică niciodată să mă duc pe jos, pe stradă, să intru în discuţie cu cetăţenii. Dar vedeţi ce se întâmplă: sunt instigaţi şi sunt păcăliţi din păcate aceşti oameni, pentru că nimic nu e adevărat din ceea ce spune AUR cu legile pe care le votăm astăzi în Parlament. Am înţeles că au fost colegi – domnul Orban, care a fost agresat. Eu cred că e dreptul fiecăruia să decidă dacă depune plângere sau nu. E un protest ilegal, nu prea înţeleg, totuşi, cum s-a putut desfăşura. Eu n-am fost bruscat, jandarmii i-au oprit. (…) Sigur că, dacă nu erau jandarmii, poate mă bruscau şi pe mine, poate mă loveau”.

Într-un pericol mult mai mare a fost Ludovic Orban. Fostul premier a fost înjurat, scuipat și huiduit când a încercat să intre în Parlament, relatând că a fost salvat de deputatul Antonio Andrusceac, care a intervenit și a încasat câteva lovituri care-i erau destinate lui Orban.

- Advertisement -

Ludovic Orban: „Pur și simplu am fost agresat fără niciun fel de motiv, m-au scuipat, lovit cu piciorul, lovit cu bățul de la steag. Agresiunea a fost produsă de oameni din AUR care au fost asmuțiți împotriva mea“

Incidentul s-a petrecut în apropiere de ușa prin care se intră în clădire. Ludovic Orban a relatat: „Mi s-a spus (de către jandarmi – n. red.) că nu pot intra decât dacă traversez pe partea cealaltă, să intru pe la Senat. Am fost obligat practic de interdicția care a fost dată de forțele de ordine de Jandarmerie să merg de-a lungul străzii Izvor spre Bulevardul Libertății. Am fost, în primă fază, lăsat în pace, nimeni nu mi-a zis nimic, până când au început să apară agitatori, care, după părerea mea, sunt agitatori trimiși de AUR. Trebuie să știți că marea majoritate a celor care sunt prezenți acolo sunt membri aduși de AUR și chiar au parlamentari și șefi de organizații care stau în rândul activiștilor AUR și care le detectează comportamentul. Singura excepție, pe care trebuie să o evidențiez, este un coleg din AUR, Antonio Andrușceac, care a încercat să îi convingă pe manifestanți să nu mă agreseze. Și cred că și-a luat-o și el. Acolo s-a întâmplat ceva inacceptabil. Asta nu este democrație. Dacă susții un punct de vedere, este normal, poți să îl manifești, există lege, nimeni nu interzice manifestațiile, nimeni nu interzice susținerea punctelor de vedere și orice alte forme, greve, marșuri, și așa mai departe. Dar ceea ce se întâmplă cu acești așa zici susținători ai AUR este inacceptabil pentru o democrație. Am fost scuipat, lovit cu bățul de la steag, lovit cu piciorul, ca să nu se vadă pe cameră, înjurat, insultat în cele mai grobiene mijloace. În plus, era evident că erau oameni acolo care erau agitatori și care îi incitau pe alții la o atitudine agresivă“.

AUR și-a mobilizat susținătorii printr-o campanie de fake-news, pretinzând că Parlamentul vrea să voteze ca să li se ia copiii părinților cu o situație materială precară și să vândă companiile de stat. În realitate, e vorba de o lege care-și propune exact contrariul – sprijinirea familiilor nevoiașe ca să-și păstreze copiii și să nu-i mai abandoneze (fenomen de amploare în România) și de o altă lege care vizează guvernanța corporativă, adică eliminarea numirilor pe criterii politice în fruntea companiilor de stat.

În dimineața aceleiași zile de miercuri, o fruntașă AUR a fost prinsă la intrarea în Parlament încercând să introducă 4 gloanțe pe care a declarat ulterior, la Poliție, că le-a luat de la „un exercițiu de trageri“.

- Advertisement -

Despre George Simion, liderul AUR, foști oficiali guvernamentali și ai serviciilor de informații din Moldova și Ucraina au afirmat că este cunoscut ca fiind în contact cu serviciile secrete rusești.

Jandarmeria a emis un comunicat în care a descris situația. Redăm mai jos textul integral.

Comunicatul Jandarmeriei: „Domnul Orban Ludovic a fost agresat verbal și huiduit de ceilalți participanți la adunarea publică. O persoană din rândul manifestanților a agresat verbal un alt parlamentar“

„În legătură cu manifestațiile aflate în desfășurare la Palatul Parlamentului, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

În curtea obiectivului, are loc o manifestație de protest formată din invitați și membri ai unei formațiuni politice.

În același timp, în exteriorul curții, se desfășoară o adunare publică nedeclarată, formată din alți membri ai aceleiași formațiuni politice, precum și simpatizanți ai acesteia.

Manifestanților aflați atât in interiorul curții Palatului Parlamentului, cât si în exterior, li s-a adus la cunoștință că activitatea desfășurată nu îndeplinește condițiile legale, însă aceștia și-au asumat răspunderea pentru acest lucru, refuzând să părăsească obiectivul.

Menționăm faptul că Jandarmeria Română respectă dreptul constituțional la liberă exprimare al tuturor cetățenilor, cu respectarea prevederilor legale in vigoare.

În rândul manifestanților și-a făcut apariția domnul Orban Ludovic, care a fost agresat verbal și huiduit de ceilalți participanți la adunarea publică. Jandarmeria Capitalei efectuează demersuri pentru a identifica persoanele care au încălcat legislația în vigoare în această situație și pentru a dispune măsuri legale împotriva acestora.

Menționăm faptul că s-a permis accesul domnului Orban Ludovic în Curtea Palatului Parlamentului și, sub protecția jandarmilor, a fost condus într-o zona de siguranță, fiind adoptată varianta conducerii persoanei în interiorul curții, printr-o altă intrare.

De asemenea, o persoană din rândul manifestanților a agresat verbal un alt parlamentar, făptuitorul fiind identificat de jandarmi, pentru a fi întocmite demersurile necesare sesizării organelor de urmărire penală. Jandarmeria Capitalei va sprijini aceasta acțiune și prin punerea la dispoziție a imaginilor necesare pentru probarea faptelor.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Miting leșinat al AUR, care a relansat sloganul securist „Nu ne vindem țara!”, paravanul după care FSN/PSD a jefuit economia României

* Deși țara fierbe, PSD și PNL încearcă să introducă noi pensii speciale!

* Se alege praful de PNRR! Banca Mondială anunță că România pierde banii pentru construirea a 27 de spitale noi, metroul din Cluj și campania națională de reîmpăduriri

* România TV a primit 12 milioane de lei, în ultimii 5 ani, doar de la Loterie! Așa finanțează clasa politică îndobitocirea poporului, pe banii lui

* Șoșoacă a aniversat Ziua Victoriei împreună cu ambasadorul rus Kuzmin. Pentru România, momentul din 1945 a însemnat trecerea totală sub control sovietic

* Prietenul lui Ponta e anchetat pentru că le-a dat rușilor (prin fugarul Șor) Aeroportul Chișinău. Iurie Leancă a fost prim-ministru, i-a făcut galerie lui Ponta la prezidențiale și a luat șpagă de la Șor

- Advertisement -

19 COMENTARII

  • Plus al KGBului,care finanteaza peste tot in lumea democratica,inclusiv in SUA partide extremiste, care se vor „ale poporului”..asa a inceput si miscarea legionara! Acum este instruit de kgbistii de la ambasada rusa simion sa devina noul „capitan”,pentru a scoate tara din Europa,apoi din NATO,discreditand cetatenii romani,vezi-Doamne ca nu mai vor sa fie condusi de straini!!In schmb aplauda pe putin trecand prin fara ambasadei ruse!

  • Babacurule divagarea nu tine. Orban daca a facut jaful inimaginabil de care pomenesti va trebui sa plateasca. Ii poti face chiar matale plangere penala daca ai probe. Subiectul este altul, in timpul adunaturii zemei clocite a Moscoviei numita AUR cineva din cireada a indemnat sa ia gatul unui cetatean. Daca era Ciolacu si as fi fost la fel de indignat. In cazul in care era linsat Orban cine raspundea, Jiorjinio idolul neimplinitilor si mahnitilor? Eu m-am cam prins ce faci tu prin comentarii, tragi niste puturoase de la micii pesedeului de ai imputit gazeta lui Cartianu dupa care zici „care ai tras-o vericule?”.

  • A fost la DNA chemat ca martor ,a dat declaratii dupa,in fata presei.Daca stii dumneata mai multe,cu probe solide, nu facaturi pesedisto- kgbiste,du-te cu ele la procurori.

   • Ma’ da fraieri mai sinteti! Ati ajuns sa aparati politrucii de 2 lei (pe care mai ieri ii faceati troaca de porci) doar ca sa nu-mi dati mie dreptate!
    Astept si eu ca DNA sa-si faca treaba, deocamdata ce pot spune este ca domnul Ludovic Orban apare in poze foarte zimbitor tocmai cu o parte din mafiotii care au devalizat Unifarm, iar cind a fost intrebat de jurnalisti a zis ca nu lui sa-i puna intrebarile astea. Pai cui sa le puna daca el era prim-ministru?

 1. Babacu’ distrage atenția, ca de obicei.

  Alo, moșu’, secu’, specialu’, în articol se vorbește despre george simion și armata lui de maimuțoi. Orban Mandolină e victima în cazul de față.

  Ai ceva de zis la subiect, sau vorbești din inerție, ca de obicei?

  • Mai pas… nu știu continuarea, stii ce observ? Toți tembelii s-au ocupat azi numai cu teme false! Cu gloanțe (de fapt jucarii), cu „adoptiile” de copii (de fapt legea spune cu totul altceva), cu scoaterea în afara legii a AURolacilor (alta timpenie care arata cit de departe sint de democratie).
   Care „victima” mai pas…(pauza)? Vezi tu vreun politruc pe post de victima? Te pomenești ca ai început sa le iei apărarea! Hai, plimba ursul ca ma plictisești.

  • Pasculetzule,nici dumneara nu esti departe de acest babacu pesedist.Esti undeva sub pulpana turnatorului Petrov,caci el a aruncat cu noroi iar basistii lui au scos si inca mai scot ineptii de genul asta,cu mandolina…🥶de parca e ceva ridicol sa canti la mandolina! Cand nu ai de ce te lega ,te legi de te miri-ce,asta sa prinda la cei mai saraci cu duhul si la cei mediocri,care nu prea au cu ce se mandri..🫥🥴In tara asta,unde cultura este privita mai rau ca hainele second-hand,prostia conduce peste tot.La stat se inghesuie mai ales,caci stalinismulasta a facut,a adus la conducerea statului toti incapabilii usor de manevrat de ei,reusind sa distruga in inchisori special facute pentru ele,elitele romanesti de orice tip,de la politicieni ,oameni de cultura,preoti, pana la ultimul invatator de la sat.

 2. In spiritul lui Petre Tutea:
  Nu mi-am inchipuit vreodata ca, poporul asta de trogloditi… sa aibe asemenea scoliti.
  Pacat, insa, ca multi dintre ei… sunt prea misei!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -