Lovitură grea pentru mafie: ministrul Bode anunță concursuri pentru posturile de conducere din Poliție. S-ar pune capăt unui deceniu de politizare dementă a instituției

3
4891

O mutare capitală pentru reprofesionalizarea Poliției Române a fost anunțată vineri de ministrul de Interne Lucian Bode: calendarul concursurilor pentru posturile de conducere în toate structurile MAI. Acesta ar fi un pas uriaș spre scoaterea instituției de sub talpa baronilor locali și a politicienilor care, mai ales în ultimii 10 ani, au făcut praf Poliția, transformând-o într-o anexă a intereselor de partid.

Ministrul Bode și-a anunțat intenția de a scoate posturile la concurs încă din momentul numirii sale, în ianuarie 2021. Prăbușirea instituției, cu toate consecințele nefaste care au decurs de aici – cazuri în lanț de incompentență soldate cu pierderi de vieți omenești și tragedii – s-a accelerat acum aproximativ 10 ani, când Guvernul Boc a inaugurat practica numirii de șefi interimari la inspectoratele județene.

Bode: „Organizarea de concursuri şi ocuparea poziţiilor în urma unor concursuri transparente este preocuparea noastră şi aşa se va întâmpla“

Această politică a fost apoi preluată de toate partidele care s-au perindat la putere. În ultimii ani s-a ajuns ca guvernele să numească șefii Inspectoratelor Județene la ordinul baronilor locali. Un telefon “la centru” și conducerea poliției din județ era schimbată în funcție de interesele celui mai puternic politician local din partidul aflat la putere în acel moment.

Consecința: Poliția s-a scufundat în corupție, incompetență și obediență politică.

Concursurile pentru ocuparea posturilor au fost evitate cu obstinație, pentru că – exact ca și în sistemul medical – odată numiți pe criterii valorice, pe 4 ani, ofițerii ajunși în fruntea Inspectoratelor Județene sunt mult mai greu de schimbat de către mafiile locale.

Lucian Bode a anunțat că în Poliția Română, din 4.800 de posturi de conducere, 1.380 (aproape 30%) sunt ocupate prin împuternicire. Ministrul spune că vrea rezolvarea cât mai rapidă a problemei pentru a asigura “management predictibil stabil” la șefia MAI – o formă elegantă de a descrie scoaterea instituției de sub control politic și, adesea, chiar interlop. „Faptul că, doar în Poliţia Română, din 4.800 de posturi de conducere, 1.380 sunt împuterniciţi arată că este nevoie urgent ca această procedură să înceapă. Vorbim de peste 30% din posturi. La nivelul IGSU concursurile se derulează pentru 37 de posturi de conducere. Pentru IGPR, IGPF, IGAV, pentru DGPI şi DGA am primit în această săptămână o propunere de calendar, pe etape, pe care fiecare inspector general și şef de structură le are. Organizarea de concursuri şi ocuparea poziţiilor în urma unor concursuri transparente (…) este preocuparea noastră şi aşa se va întâmpla, începând cu săptămâna viitoare“, a declarat Bode vineri, la Zalău, citat de News.ro.

Concursurile organizate de Ministerul Sănătății pentru șefia Caselor Județene de Asigurări au fost întâmpinate cu o ostilitate isterică de presa oligarhilor. E de așteptat ca și concursurile din Poliție să stârnească o furtună

Ministerul de Interne este al doilea mare minister, după cel al Sănătății, care trece la distrugerea actualului sistem clientelar falimentar pentru România. Primele concursuri pentru ocuparea posturilor de directori la Casele Județene de Asigurări de Sănătate au avut deja loc și au relevat o realitate șocantă, care doar se bănuia până acum: instituțiile de stat din România au o criză gravă de persoane competente la vârf. Doar 5 candidați au promovat examenele și e nevoie de repetarea concursului pentur celelalte posturi.

Și la Sănătate se practica același stil ca și în Poliție: managerii Caselor Județene de Asigurări de Sănătate și managerii spitalelor erau numiți cu delegație, politicienii și oligarhii exercitând asupra lor un control total. Miliarde de euro au fost astfel furate, de-a lungul anilor, prin licitații trucate, plăți supraevaluate și achiziții netransparente și numeroase alte metode de devalizare a bugetului public.

În cazul Ministerului Sănătății, campania dusă împotriva lui Vlad Voiculescu, ministrul care a inițiat această operațiune de scoatere la concurs a posturilor, a atins cote paroxistice. Posturile oligarhilor Dan Voiculescu și Sebi Ghiță, Antena 3 și, respectiv, România TV, l-au atacat zi și noapte, în campanii de linșaj public și de dezinformare-manipulare, cerând pe un ton isteric demiterea lui încă din ziua în care a fost investit în funcție.

E de așteptat ca și concursurile anunțate vineri de Lucian Bode pentru ocuparea posturilor de șefi la Inspectoratele Județene de Poliție să fie întâmpinate cu mare ostilitate de baronii și mafiile locale, indiferent de apartenența politică a acestora.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Averea de nabab a primarului reținut pentru violarea unei fetițe de 12 ani

* Clotilde Armand: „Contractul dintre Primăria Sectorului 1 și Romprest NU EXISTĂ! A fost anulat de două instanțe, în 2008 și 2011”

* Totul despre consilierul PSD care a scris că, „în Franța”, Clotilde Armand „era răpită și violată zile în șir”! Beizadea de primar incompatibil și condamnat penal

* Cum au scăpat de închisoare șantajiștii-șefi de la Academia de Poliție: „au o profesie și copii minori în întreținere”, penitenciarul „ar putea lăsa urme profund negative asupra personalității lor”

* Radu Moraru: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* VIDEO. Demența starețului Zenovie: „După vaccinare, pielea oamenilor se va umple de solzi, ca la pești” / „Vor fi zombi, ca drogații” / „Planul lor criminal, de genocid în lume…”

* Liderii AUR au votat împotriva propriei legi, prin care ziceau că elimină subvenția pentru partidele politice!

* TVR nu-i va prelungi contractul lui „Sărmăluță”. Acesta amenință cu tribunalul: „Vă promit că o să ne distrăm!”

* Start în EURO 2020 – o lună de fotbal de clasă! Program, echipe, suporteri, bani, istorie, transmisii TV

* EURO 2020. Italia – Turcia 3-0: recordurile echipei lui Mancini. Derby-ul zilei de sâmbătă: Rusia – Belgia

3 COMENTARII

    • Cu heirupisme nu iese nimic bun. Ar fi fost perceput ca o schimbare marca PSD, cu concursuri aranjate sau candidati unici.
      Sanatate,Interne,Justitie trebuie sa avem rabdare.
      La cum au fost numite pe fuunctii niste persoane dubioase se pare ca nici PNL si nici USR+ nu se pot dezbara de politicianismul asta idiot pesedist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.