Totul despre consilierul PSD care a scris că, „în Franța”, Clotilde Armand „era răpită și violată zile în șir”! Beizadea de primar incompatibil și condamnat penal

9
5318
Ioan Micu, mare amator de vânătoare / FOTO: Facebook

România a fost oripilată de un mesaj transmis prin Facebook de un consilier județean PSD din Vrancea. „În Franța era răpită și violată zile în șir, aoleu stai că asta-i convenea bebelușei albe de Guadalupe”, a scris – semiagramat – Ioan Micu, referindu-se la primărița Sectorului 1 din București, Clotilde Armand (USR-PLUS).

În trecut, Ioan Micu s-a remarcat și prin alte postări mizerabile. Exemplu: „Ieșim la vot să i-o dăm lui Klaus în bot!”.

Ioan Micu e fiul lui Nică Micu, cel care timp de 30 de ani a fost primarul comunei vrâncene Vidra (1975-1989, 2000-2016). În 2011, Nică Micu a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu şi refuz de punere în posesie. În 2016, ANI l-a declarat incompatibil, pentru „conflict de interese penal”.

SONDAJ: Cum ar trebui pedepsit Ioan Micu, consilierul județean PSD care a spus despre Clotilde Armand că „în Franța era răpită și violată zile în șir”, ba chiar „îi convenea”?

Scandalul din Vrancea a izbucnit miercuri, 9 iunie. O postare de pe Facebook, referitoare la criza gunoaielor din Sectorul 1 București și la presiunile care se fac asupra primăriței Clotilde Armand, l-a atras pe PSD-istul Ioan Micu, consilier județean în Vrancea.

Acesta a scris un mesaj abject, pe care l-a susținut (și nu l-a șters!) chiar și când altcineva i-a atras atenția că „nu-i face cinste un așa comentariu” și „merită să fie sancționat”.

În fotografia sub care au fost plasate comentariile incalificabile, Clotilde Armand îl are alături pe deputatul Ionuț Moșteanu, colegul său de partid.

Dialogul dintre Ioan Micu și un alt utilizator Facebook

Ioan Micu: În Franța era răpită și violată zile în șir, aoleu stai că asta-i convenea bebelușei albe de Guadalupe!

Iulia Crețu: Ioan Micu, nu îți face cinste un așa comentariu!

Ioan Micu: Iulia Crețu, este un pamflet și trebuie tratat ca atare!

Iulia Crețu: Nu, meriți să fii sancționat pentru asta!

Băiatu’ lu’ tata, eternul primar din Vidra

Ioan Micu este fiul lui Nică Micu, cel care timp de 30 de ani a fost primarul PSD al comunei vrâncene Vidra: 14 ani în comunism (1975-1989), 16 ani în pesedism (2000-2016). Doar starea de incompatibilitate l-a dezlipit de scaunul de primar, ceea ce nici măcar o condamnare la închisoare (cu suspendare) nu reușise!

Ioan Micu este consilier județean la primul mandat, ales în septembrie 2020. În precedenții patru ani (2016-2020) a fost consilier local în comuna Vidra, cea „jupânită” de tatăl său timp de trei decenii.

Ioan Micu nu se află la primul derapaj abominabil pe Facebook. De-a lungul vremii, el a publicat multe jigniri și instigări, de genul: „Ieșim la vot să i-o dăm lui Klaus în bot!”.

Mizerabilul mesaj al lui Ioan Micu a fost criticat dur de președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma (PNL).

Chiar și PSD Vrancea, prin președintele filialei, deputatul Nicușor Halici, a luat distanță, spunând că Ioan Micu va fi propuse pentru excluderea din partid, ceea ce i-ar aduce și pierderea mandatului de consilier județean.

Cătălin Toma (PNL): „Un comentariu incalificabil”

„Consilierul județean PSD Ioan Micu a depășit orice limită a bunului simț în ceea ce privește exprimarea pe paginile de socializare. Social-democratul a jignit-o pe Clotilde Armand, primarul sectorului 1 al Capitalei, «aplaudând» indirect modul în care aceasta a fost agresată în București.

«În Franța era răpită și violată zile în șir». Acesta este comentariul incalificabil postat de Micu, personaj care și-a dat arama pe față, oferind publicului măsura caracterului său îndoielnic.

În condițiile în care Ioan Micu este consilier județean, gestul său afectează și imaginea instituției, motiv pentru care solicit public conducerii PSD Vrancea (care o mai fi, că nu se știe prea bine) sancționarea membrului social-democrat pentru derapajul de care a dat dovadă.

Trebuie să ne delimităm clar de astfel de ieșiri necontrolate. Respectul și decența trebuie să primeze, indiferent de culoarea politică a celor care ajung să aibă opinii contrare.”

Nicușor Halici (PSD): „Voi solicita excluderea d-lui Ioan Micu din organizația județeană a PSD Vrancea”

„Organizația PSD Vrancea se dezice total de comentariile făcute în nume personal de consilierul județean Ioan Micu pe contul de Facebook al unui membru USR.

PSD Vrancea nu acceptă sub nici o formă și în niciun mediu o astfel de atitudine, fie ea publică sau privată. Drept urmare, voi solicita excluderea d-lui Ioan Micu din organizația județeană a PSD Vrancea.

Ioan Micu: „Regret. Băusem două-trei beri la halbă, nu mi-am dat seama de implicații”

Contactat de Mediafax, consilierul județean a spus că regretă situația creată. Ioan Micu susține că a făcut remarca deplasată după ce a consumat mai multă bere și că nu a realizat implicațiile mesajului său.

„Regret, eu sunt mai sarcastic, îmi pare rău pentru situația creată. Am fost sunat de conducerea partidului, de cei de la Vrancea, m-au mustrat. Regret, eram într-o dispoziție… băusem două-trei beri la halbă, nu mi-am dat seama de implicații”, a declarat Ioan Micu.

Ioan Micu a ajuns consilier județean după 4 luni, prin retragerea altor doi PSD-iști

Ioan Micu a fost validat consilier județean pe 23 februarie 2021, ocupând locul lăsat liber de Elena Stoica, fost consilier județean devenit deputat în urma alegerilor din 6 decembrie 2020.

La alegerile locale din 27 septembrie 2020, Micu a ocupat locul 24 pe lista de candidați PSD pentru Consiliul Județean Vrancea. Înaintea sa se aflau, printre alții, Adrian Badiu și Mircea Adam, foști consilieri județeni în mandatul precedent (2016-2020). Ulterior, conducerea PSD Vrancea i-a „sărit” pe cei doi, care au fost „convinși” să nu depună jurământul, pentru a-i face loc beizadelei din Vidra.

Ioan Micu

Nică Micu – condamnat pentru abuz în serviciu. Plus: declarat incompatibil

În 2011, primarul comunei Vidra, Nică Micu (tatăl lui Ioan Micu), a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Aceeași pedeapsă au primit-o și fostul secretar al comunei, Ștefan Rață, şi un referent de cadastru, Adrian Tofan.

Cei trei au fost judecați într-un dosar pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi refuz de punere în posesie. Sentința a fost dată de Judecătoria Urziceni (județul Ialomița).

În aprilie 2016, cu două luni înaintea alegerilor locale, primarul Nică Micu a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI). A fost sfârșitul lungii domnii a acestuia în comuna Vidra.

ANI a constatat că Nică Micu s-a aflat în conflict de interese, infracţiune pedepsită de Codul Penal.

Comunicatul ANI din aprilie 2016

„Micu Nică – Conflict de interese penal”

„În calitate de primar a încheiat, la datele de 19 septembrie 2008 şi 5 noiembrie 2010, două contracte de asistență juridică cu Cabinetul individual de avocatură «Amăriuței Valentin», prin avocat Amăriuței Valentin (avocat care l-a reprezentat în instanță pe Micu Nică, în calitate de persoană fizică), în vederea reprezentării în instanţă în dosarele în care sunt părți Autoritatea Publică Locală Vidra, Consiliul Local Vidra şi Primăria comunei Vidra, precum şi şase contracte de prestări servicii / lucrări cu Tofan Adrian Florin, personă care a deținut calitatea de funcționar public în cadrul Primăriei comunei Vidra până la data de 17 noiembrie 2011.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către MICU NICĂ a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.”

Nică Micu

Timp de 4 ani, Nică Micu a fost coleg cu fiul său, Ioan Micu, în Consiliul Local al comunei Vidra

În 2016, când a fost declarat incompatibil, Nică Micu nu a mai candidat pentru un nou mandat de primar, dar s-a „ascuns” pe lista de consilieri a PSD! El a încercat să braveze: cică oricum voia să se retragă, pentru că avea 73 de ani și se săturase de atâta Primărie!

”Din anul 2012 voiam să mă retrag. Fac 74 de ani în noiembrie și-mi ajung 30 de ani de administrație. De circa o lună tot le spun oamenilor că nu mai candidez”, susținea Nică Micu, care condusese comuna în perioadele 1975-1989 și 2000-2016.

Dar chiar și așa incompatibil, Nică Micu tot a candidat! El s-a implicat masiv în campania electorală, ajutând la alegerea unui alt PSD-ist, Silviu Pintilie.

”Mă implic în campania electorală. Îl sprijin pe viceprimar, i-am promis că voi fi alături de el. Este un băiat bun, a învățat multe din administrația locală. Eu voi fi pe lista de consilieri locali, dar nu am luat o decizie dacă voi fi viceprimar după 5 iunie sau dacă voi rămâne doar consilier. Să câștigăm alegerile pe 5 iunie și apoi vedem”, declara primarul comunei Vidra cu aproape două luni înainte de alegerile din 2016.

Nică Micu a candidat pe lista de consilieri a PSD, iar ulterior a fost ales viceprimar! Așadar, pentru mandatul 2016-2020 a făcut rocadă cu fostul său viceprimar, Silviu Pintilie, care i-a succedat în funcția de primar.

În mandatul 2016-2020, Nică Micu a fost coleg cu fiul său, Ioan Micu, în Consiliul Local al comunei Vidra! Amândoi au fost aleși pe lista PSD.

Silviu Pintilie a fost viceprimar în mandatul 2012-2016. El a intrat în Consiliul Local pe lista USL, ca membru PNL. Odată cu „ordonanța de urgență a traseiștilor”, dată de premierul Victor Ponta în toamna anului 2014, Pintilie a sărit în barca PSD. Pintilie se află acum la al doilea mandat de primar.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Clotilde Armand, atacată în trafic! „Un bărbat agresiv a lovit cu pumnii în geam și a încercat să-mi deschidă ușa de mai multe ori”

* Amenzi grozave pentru Cerva, Tudy și încă doi „protestatari RTV”: 38.000 de lei costă gunoaiele aruncate lui Clotilde Armand!

* Judecătorul Danileț cere demisia a 7 din cei 9 membri ai CCR: „Aruncă România afară din Uniunea Europeană”!

* Mama premierului Florin Cîțu a murit la 7 zile după ce George Simion a târât-o într-un potop de minciuni

* Radu Moraru: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* VIDEO. Demența starețului Zenovie: „După vaccinare, pielea oamenilor se va umple de solzi, ca la pești” / „Vor fi zombi, ca drogații” / „Planul lor criminal, de genocid în lume…”

* Liderii AUR au votat împotriva propriei legi, prin care ziceau că elimină subvenția pentru partidele politice!

* TVR nu-i va prelungi contractul lui „Sărmăluță”. Acesta amenință cu tribunalul: „Vă promit că o să ne distrăm!”

* Top 3 al moderatorilor TV, în viziunea lui Ion Cristoiu: 1. Gâdea (Antena 3); 2. Ciutacu (RTV); 3 Cristache (TVR)

* VIDEO. Macron, pălmuit de un protestatar. Agresorul l-a păcălit cu o diversiune: i-a întins mâna stângă și l-a lovit cu dreapta

9 COMENTARII

 1. Astia-s viitorul Romaniei, lupii moralisti, beizadele de tot felul de „nastasi”, „dragni”, „basesti”, „badalai”, etc. mai rai decat parintii lor! Ii vezi peste tot, la televiziuni, in institutii, in restaurante, in cluburi, la manifestatii, prosti si aroganti, cu aere de „zeitati”! Credeti ca „baiatu'” asta a ajuns pe listele pentru consilieri locali pentru ca era vreun „capabil”? In Romania noastra mare, nepotismul moarte n-are!

 2. Ar trebui judecat individul pentru instigare si pentru rasism. „Bebelusei albe i-ar placea” sa fie violata este rasism. Unde este acum CNCD?
  Nu stiu ce etnie este animalul cu puscoace ce instiga la viol impotriva unei mame!
  Asta e pe urmele celuilalt animal de la Barlad care ameninta un prim ministru cu soarta lui Aldo Moro in cazul in care isi permite sa treaca prin oras.

  Inca odata, sa nu uitam radacinile teroriste si genocidare ale PSD. Astia nu trebuie iertati pentru porcariile astea. Omul a spus clar ceea ce gandeste si instiga la savarsirea unor atrocitati

  • PRECIZARE: am scris… „NICI MĂCAR în Franța” pentru că aceea este țara-din-U.E. care, după Grecia, Cipru și Italia, SUFERĂ cel mai mult de BOLI SOCIAL-POLITICE asemănătoare celor care MACINĂ societatea (și, implicit: politica) românească!

   Am trăit acolo destul (inclusiv cinci ani neîntrerupți la Paris) încât să pot depune mărturie pentru asta!…

 3. Problema cu acesti dezaxati sexual este ca ei asa gandesc, ca ororile pe care le scot pe gura reprezinta normalitatea pentru ei. Faptul ca aceasta rusine a umanitatii incearca sa isi justifice dezaxarea spunand ca a fost beat, ne demonstreaza inca o data ca el si dezaxatii din jurul lui care l-au sfatuit sa ia berea in brate, nu au inteles gravitatea actului comis! Trebuie mers pana la capat cu acest dezaxat pentru a face un exemplu din el pentru alti alesi ai neamului care cred ca pot spune orice fara consecinte: trebuie dat afara din PSD, lasat fara functia si venitul de consilier judetean, amendat de toate institutiile incepand cu CNCD, adus si in justitie atat in civil cat si in penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here