Gafă jenantă a lui Adrian Năstase, într-un text de 6 rânduri: a scris greșit numele celui mai longeviv președinte al Franței, confundându-l cu un profesor de la Sorbona!

3
8956
La o întâlnire Iliescu - Mitterrand a participat și Adrian Năstase

Bucuros că a fost reabilitat de instanța judecătorească, având acum dreptul de a candida din nou la o funcție publică, fostul pușcăriaș Adrian Năstase a comis o gafă incredibilă. În cele 6 rânduri pe care le-a înșirat pe blogul său, fără a utiliza diacriticele (dovadă de dispreț față de publicul său), fostul premier PSD a comis o gafă impardonabilă.

Marți, 21 decembrie, Adrian Năstase scria pe blogul său un text scurt, cu titlul: „Reabilitarea mea judecătorească a rămas definitiv”. Iată conținutul integral:

„Astazi, am aflat ca decizia instantei de fond, privitoare la cererea mea de reabilitare judecatoreasca, a ramas definitiva, nefiind contestata de procurori.

Se incheie astfel o perioada de 16 ani de suferinte si nedreptati, pe care doresc sa le las in urma.

Puterea de a ajunge la acest moment mi-au dat-o membrii familiei mele, carora le multumesc inca o data. Ce-mi va rezerva viitorul, vom vedea impreuna. Oricum, am aflat de la presedintele Mitterand, ca singurul cuvant care conteaza in politica este cuvantul «NU».”

Pe lângă virgulele puse anapoda și lipsa diacriticelor, textul lui Adrian Năstase este dinamitat de o incredibilă dublă gafă.

Când Mitterrand devine „Mitterand”

Până duminică după-amiază, premierul PSD din perioada 2000-2004 a primit 46 de comentarii laudative. Dintre toți simpatizanții lui, doar unul a sesizat eroarea. Un anume Dan i-a răspuns moșierului de la Cornu tot printr-un text neîngrijit: “Este bine pentru moralul dvs. cat și pentru imaginea justitiei din Romania. Daca veti reveni in peisajul politic… ramane la aprecierea familiei, zic eu! Frara sa stiu detalii, cred ca sunteti mult mai linistit acum. Eu nu as renunta la «joie de vivre et le bonheur!»… ca tot ati amintit de Mitterrand”.

Rețineți: Năstase a scris „Mitterand”, cititorul a scris „Mitterrand”, cu doi „r”. Iar varianta corectă este cea a cititorului!

Năstase “6 case” ori n-a citit toate cele 46 de comentarii, ori chiar nu știe cum îl cheamă cu adevărat pe cel care a fost președintele Franței vreme de 14 ani, între 1981-1995, fiindcă nu și-a corectat greșeala.

N-are nicio scuză, din mai multe motive:

  • A scris doar 6 rânduri, nu 6 pagini, deci ar fi putut sesiza imediat eroarea.
  • A pomenit doar o dată despre fostul președinte al Franței, nu de 6 ori, și atunci l-a scris greșit.
  • A avut o întâlnire cu François Mitterrand pe vremea când era ministru de Externe al României. A făcut chiar și niște poze alături de Mitterrand și de președintele Ion Iliescu.
  • În 1996, a fondat Adunarea Internațională a Parlamentarilor de limbă franceză.
  • E profesor universitar, absolvind facultățile de Drept și Filozofie.
  • A scris numeroase cărți pe teme politice. Nu e Marian Vanghelie, cel care a terminat liceul la 18 ani după ce l-a început.
  • Era cât pe ce să devină președintele României în 2004, după ce l-a învins în primul tur de scrutin pe Traian Băsescu: 40,97% la 33,92%. “Băse” s-a impus de-abia în cel de-al doilea tur cu 51,23 la sută, la o diferență de aproape 3 procente față de “Bombonel”.

Mitterand a fost profesor universitar, nu președinte de stat!

Mitterand, numele inserat de Năstase și „promovat” președinte, a fost de fapt un profesor universitar celebru. E vorba despre Henri Mitterand (1928-2021). A fost profesor emerit la Sorbona. A mai predat la universitățile din Columbia, Saarbrücken, Stanford, Toronto, Montreal, Napoli, Philadelphia. În total, a predat la universități din 5 țări: Franța, Germania, Italia, SUA și Canada.

Henri Mitterand a fost mai tânăr cu 12 ani decât François Mitterrand (1916-1996).

Gafa lui Adrian Năstase amintește de cea a șefului său din FSN, Petre Roman, care s-a făcut de râs anul trecut, în luna aprilie, într-o emisiune difuzată la România TV. Fost prim-ministru și profesor universitar, Roman a scris de-acasă pe un flipchart „Corea de Sud”, în loc de Coreea de Sud.

În 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) la 2 ani de închisoare cu executare în dosarul “Trofeul calității”. A ieșit din penitenciarul Jilava după 8 luni de executare a pedepsei.

Doi ani mai târziu, tot ÎCCJ l-a trimis în spatele gratiilor pentru 4 ani în dosarul „Zambaccian”, fiind acuzat de șantaj și luare de mită. A stat la răcoare aproape 7 luni, beneficiind de o eliberare condiționată.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Radu Gologan, profesorul olimpicilor, îi cere lui Grindeanu să arate cartea. „În matematică nu există minciună și fals. Există demonstrație. Vă rog să o faceți!“

* GRIGORE CARTIANU – Poveste de Crăciun: Cârnațul

* Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

* Rusofilul Cozmin Gușă insinuează că Ambasada SUA s-ar ocupa cu otrăvirea „patrioților” de tip George Simion!

* AGENȚII HAOSULUI (1). Leșinata Revoluție Neofascistă. De ce au eșuat Batalioanele de Asalt ale AUR în tentativa de ocupare a Parlamentului

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

* Mișcare de maximă gravitate: CCR aruncă România în afara UE, nerecunoscând supremația legislației europene! Dorneanu respinge o hotărâre a Curții de Justiție a Uniunii Europene

* Inspecția Judiciară i-a pregătit lui Cristi Danileț o nouă execuție. După ce l-a făcut „infractor TikTok”, îl bagă la „magistrați politici”

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (41) / Ghipsul de 8 ore al generalului Stănculescu

* Emma Răducanu a mai dat o lovitură financiară. Contract fabulos pe care îl va semna la începutul lui 2022

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here