joi, mai 30, 2024
AcasăNewsLiderul ALDE european amenință Guvernul PSD-ALDE: "Vă apropiați tot mai mult de...

Liderul ALDE european amenință Guvernul PSD-ALDE: „Vă apropiați tot mai mult de Articolul 7! Nu mai ignorați recomandările Comisiei de la Veneția!”

-

Belgianul Guy Verhofstadt, liderul Grupului ALDE din Parlamentul European, a avut cel mai dur discurs la adresa Guvernului PSD-ALDE şi a premierului Viorica Dăncilă, în dezbaterea de la Strasbourg.

În discursul susținut cu ocazia prezentării de către premierul român a priorităților președinției române a Consiliului UE, Verhofstadt a amintit că România moşteneşte două situaţii de declanşare a Articolului 7 din tratatul UE, în cazul Ungariei şi Poloniei. Acest articol vizează cea mai drastică sancțiune ce poate fi aplicată împotriva unui stat membru al Uniunii Europene, putând duce până la o suspendare a anumitor drepturi ale unui stat membru, în special al dreptului de vot în Consiliul UE.

Guy Verhofstadt: „Sper că în timpul preşedinţiei dumneavoastră nu va fi un nou nou Articol 7, un al treilea caz. Un caz împotriva guvernului dumneavoastră. Şi trebuie să vă spun, nu sunteţi foarte departe de asta! Vă apropiaţi tot mai mult de procedura de declanşare a Articolului 7 ignorând recomandările Comisiei de la Veneţia. Faceți curățenie! Fără compromisuri cu forțele corupte!”

- Advertisement -

Liderul ALDE european a precizat că, în timpul discuţiilor cu Liviu Dragnea de la Bucureşti, din luna noiembrie 2018, preşedintele Camerei Deputaţilor a apărat atitudinea guvernului, afirmând că „statul de drept este o chestiune de subsidiaritate”. „Multe lucruri sunt o chestiune de subsidiaritate, dar cu siguranţă nu şi statul de drept”, a subliniat Verhofstadt.

„Ne-ați mințit! Nici măcar una dintre promisiuni nu a fost respectată!”

Guy Verhofstadt a precizat, furios, că preşedintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, l-a mințit când i-a promis că guvernul de la Bucureşti va respecta pe deplin recomandările Comisiei de la Veneţia privind restabilirea independenţei justiţiei, modificarea Codului Penal şi a Codului de procedură penală şi schimbarea legii privind ONG-urile.

„Nici măcar una dintre promisiuni nu a fost respectată! Niciuna! Dimpotrivă, guvernul dumneavoastră continuă să urmeze un drum care conduce în sensul practicilor proaste ale lui Orban şi Kaczynski. Mai mult, plănuiţi o lege pentru a acorda o mare amnistie pentru corupţie, punând peştele cel mare în afara capacităţii instanţelor de a ajunge la el”, a spus Verhofstadt, făcând comparația cu două regimuri iliberale, conduse de premierul ungar Viktor Orban şi de preşedintele Partidului Lege şi Dreptate din Polonia, Jaroslaw Kaczynski.

- Advertisement -

În acest context, Verhofstadt a avertizat că partidul lui Tăriceanu – membru al coaliției de guvernare din România, dar și al familiei ALDE din Parlamentul European – riscă excluderea din rândul liberalilor europeni.

„Lăsaţi-mă să vă spun un lucru. Cu astfel de parteneri, grupul meu, întreaga familie liberală, nu va merge la alegeri! Dimpotrivă, vom sta alături de toate forţele democratice noi, curate, care vor să pună capăt corupţiei, care vor să cureţe ţara”, a avertizat Verhofstadt.

CITIŢI ŞI:

Antena 3 l-a demascat și pe Guy Verhofstadt: „E sorosist!” Niciun critic al Guvernului PSD-ALDE nu rămâne nepedepsit de Gâdea

Stolojan către Dăncilă, la Strasbourg: „Să mergeți și în Parlamentul olandez, dar fără Dragnea și Tăriceanu!”

Mesaj de un naționalism primitiv al premierului Dăncilă în Parlamentul European. A propagat imaginea unei Românii frustrate și complexate

Minciună grosolană în Parlamentul European. Dăncilă: „Niciun român nu poate spune că Guvernul a luat o decizie împotriva Justiției”!

Dăncilă a vorbit unei săli goale: cel mult 86 de europarlamentari din 751, adică sub 12%!

Viorica Dăncilă, „tamponată” la Strasbourg: „În timp ce dvs. vorbiţi, în ţară, un post TV îşi va opri emisia!”

A comis-o iar, chiar în Parlamentul European! Dăncilă a vorbit despre „Consiliul Naţional al AUDOVIZUALULUI”

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -