Viorica Dăncilă, „tamponată” la Strasbourg: „În timp ce dvs. vorbiţi, în ţară, un post TV îşi va opri emisia!”

3
8256
Dăncilă, scoasă la tabla UE de Cristian Preda

Europarlamentarul Cristian Preda a avut o intervenţie dură azi, în Parlamentul European, la Strasbourg, la adresa premierului Viorica Dăncilă, al cărei discurs a fost unul propagandistic şi manipulator, exact în stilul celui din ziua Rezoluţiei PE împotriva guvernului PSD-ALDE (în care UE acuza represiunea din 10 august).

„După ce în 2018 credea că se află la Priștina deși era la Podgorica, azi Dăncilă a avut impresia că e în Parlamentul României, deși vorbea în plenul PE de la Strasbourg.”, a scris Preda pe pagina sa de Facebook, care a acuzat-o pe Dăncilă, chiar de la tribuna Parlamentului European, că are dublu limbaj.

„Doamna prim-ministru, în ultimele luni și dumneavoastră și membrii Guvernului dumneavoastră ați criticat în numeroase rânduri Comisia Europeană. Ați susținut că activitatea Comisiei Europene este bazată pe dezinformare, pe superficialitate. De asemenea ați criticat rezoluția Parlamentului European, susținând ca forțe străine au manipulat și își bazează poziția pe neadevăruri. Cum credeți că veți putea lucra cu Comisia și Parlamentul, partenerii  instituționali, după ce ați sădit neîncredere?  Le-ați spus românilor că nu trebuie să aibă încredere în Comisie și în Parlament. În momentul în care dvs discutați prioritățile Uniunii Europene, în România o televiziune are suspendată emisia pentru că a îndrăznit să prezinte imagini de la protestul din 10 august. Situația presei din România este o combinație de propagandă, de presiune asupra jurnaliștilor și nu mai există presă liberă în România. Asta ar trebui să vă îngrijoreze, doamna prim-ministru, dacă nu ați fi într-o logică ceaușistă. Veți fi cu adevărat europeană dacă vă veți trezi, doamna prim-ministru!”, a declarat europarlamentarul Cristian Preda, de la tribuna PE, citat de stiridiaspora.ro.

NU ARE AMNISTIA PE MASĂ, DAR O VREA

Viorica Dăncilă a vorbit în Parlamentul UE şi pe tema amnistiei.

„Referitor la amnistie, am spus de nenumărate ori -nu am niciun act normativ pe masa guvernului referitor la acest lucru. Nu cred să apărăm pe nimeni, vrem să protejăm cetăţenii împotriva abuzurilor. Vrem să protejăm drepturile cetăţenilor care au fost afectaţi de decizii ale justiţiei, de protocoale secrete între servicii şi justiţie. Cei care ţipă tare acum, mulţi dintre ei vor să ascundă ce s-a întâmplat de fapt în România şi că au fost parte a acestui sistem care a dus la încălcarea drepturilor omului”, a declarat Viorica Dăncilă.

Preşedintele grupului ALDE în Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a declarat marţi, în plenul în care a fost prezentă şi Viorica Dăncilă, că familia europeană din care face parte nu va merge alături de coaliţie, dacă nu îşi schimbă abordarea pe amnistie. Mesajul a fost adresat de fapt partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu, ALDE, parte din familia politică europeană condusă de Guy Verhofstadt.

Şi alţi europarlamentari au catalogat drept de neacceptat un demers cum ar fi ordonanţa privind amnistia.

CITIŢI ŞI:

Mesaj de un naționalism primitiv al premierului Dăncilă în Parlamentul European. A propagat imaginea unei Românii frustrate și complexate

Liderul ALDE european amenință Guvernul PSD-ALDE: „Vă apropiați tot mai mult de Articolul 7! Nu mai ignorați recomandările Comisiei de la Veneția!”

Dăncilă a vorbit unei săli goale: cel mult 86 de europarlamentari din 751, adică sub 12%!

Viorica Dăncilă, „tamponată” la Strasbourg: „În timp ce dvs. vorbiţi, în ţară, un post TV îşi va opri emisia!”

Azi, ne-au condamnat pe toţi la moarte. Dragnea a pornit jihadul anti-UE

Rareş Bogdan: „Închid Realitatea TV pentru ce-am spus noi, invitaţii Jocuri de Putere, Oreste, Oana, Cartianu, Ciocăzanu, despre 10 august!!! REPRESIUNEA continuă”

Pentru Tudorel, nu-s de-ajuns crimele. Vrea şi capul procurorilor care anchetează măcelul din 10 august. Prin Inspecţia Judiciară

3 COMENTARII

  1. Daca UE nu ia nici o masura concreta impotriva acestui regim dement,impotriva acestui val de abuzuri si de sfidari la adresa oricui i se opune, eu incep sa-i suspectez de complicitate iresponsabila..Romanii nu mai pot face mare lucru afara doar daca ar fi dispusi sa isi sacrifice viata in lupte de strada impotriva acestor nenorociti..

  2. Nenorociti, asta avem la conducere.Va dati seama unde ne situam? De ce ne-a fost frica n-am scapat. Putin e calare pe noi prin mintile acestor agenti pro-rusi! Nu pot crede ca ei gandesc impotriva vestului pe cont propriu, ca asta e preferinta lor. Ei au misiuni clare de subminare a intereselor vestului in Romania. Ei vor extragerea tarii noastre din parteneriatele cu vestul.Daca istoria o scriu marile puteri si acum ele au alte interese, ne trimit sa-i adulam pe rusi ca pe niste eliberatori…cum s-a mai intamplat…Totusi, cred ca mai putem lupta. Nu pot crede ca la stadiul actual romanii chiar renunta asa usor la orientarea tarii catre vest!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.