Legea plafonării prețurilor la energie nu funcționează, oamenii primesc facturi chiar și duble, iar firmele – de 4-5 ori mai mari! Populația e disperată, PSD vinde noi iluzii

3
1306
Facturile pe luna decembrie 2021 au crescut foarte mult față de decembrie 2020, iar cele pentru luna ianuarie 2022 se anunță devastatoare. Sursa foto: Antena 3

Situația a scăpat total de sub controlul autorităților române pe piața energiei, acolo unde populația se confruntă cu creșteri explozive. Facturile primite de oameni pe luna decembrie 2021 sunt duble față de 2020, iar cele ale firmelor – chiar de 4-5 ori mai mari. Legea plafonării prețurilor cu care Guvernul PSD-PNL a defilat în ultimele luni se dovedește un fiasco.

Consumatorii sunt efectiv disperați. Unul dintre cei care au trimis dovada creșterii facturii arată că pentru decembrie 2021 i-au venit de plată 1.480 de lei, cu 65% mai mult decât în decembrie 2021. Un altul spune că are de plată 1.640 de lei în condițiile în care câștigă 2.400. Radu Ion, consumator care a contactat Antena 3, a arătat documentele: „Mie îmi venea, normal, 1,6 lei pe metru cub. Acum este 2,67 lei pe metrul cub. Soția are pensie 800 de lei, eu 1.600. Nu vă spun cât mă costă medicamentele, că soția are Parkinson și diabet, eu am probleme cu circulația și cu coloana. Copiii au și ei problemele lor, au familie, nu au posibilitatea să mă ajute, nici ei nu au salariu mare”.

Conform rapoartelor de până acum, legile trecute prin Parlament de PSD și PNL sunt egale cu zero. Legea plafonării prețurilor până în aprilie are lacune de care distribuitorii profită pentru a le impune oamenilor facturi enorme. Legea compensărilor arată că, la facturi de 900 de lei, s-au plătit compensații de 15 lei!

La Teatrul Maghiar din Cluj, factura la gaze pe ianuarie e de 7 ori mai mare decât cea pe decembrie, iar cea la electricitate – de 3 ori mai mare!

Această iarnă se anunță mortală pentru cele mai multe firme mici și mijlocii care fac producție. Prețurile facturilor la gaze au crescut de 4-5 ori și patronii se pregătesc să tragă obloanele.

La Teatrul Maghiar din Cluj, factura la gaz pe ianuarie se anunță cât tot bugetul pentru producție, adică 200.000 de lei! Este o situație halucinantă, prețul va fi de 7 ori mai mare decât cel din decembrie, iar directorul Tompa Gabor spune că și factura la energie electrică e de 3 ori mai mare.

În fața dezastrului, amplificat de mafia din energie și de liberalizarea haotică a prețurilor la gaze și electricitate din România, făcută fără a se lua niciuna din măsurile prevăzute de UE pentru a echilibra situația (investiții în capacități de producție și transport, legislație clară de reglementare etc), PSD vine cu noi promisiuni.

Radu Oprea, senator PSD și purtător de cuvânt al partidului, îi anunță pe oameni că se discută posibilitatea de a li se acorda vouchere!

Fost ministru al Economiei în perioada ianuarie-august 2021, Claudiu Năsui a explicat însă, pe contul său de Facebook, că aceste facturi nu sunt un blestem de la Dumnezeu, ci consecința politicii criminale duse în toți anii din urmă de guvernele perindate și a căpușării companiilor de stat.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ponta a încercat să dea o țeapă cu gecile de campanie, dar a pierdut procesul. Partidul său trebuie să plătească un milion de euro!

* Dîncu zice că PSD și PNL ar putea candida pe liste comune în 2024, precum USL în 2012! „Participăm împreună la alegeri dacă vom câștiga în cultura colaborării”

* Irinuca arată cât de bărbătește i-a dat papucii Dragnea: Mi-a trimis un SMS și pe urmă m-a blocat

Dorințele bolnave ale actorului Mihai Mălaimare: ieșirea României „din ghearele UE”, interzicerea votului pentru românii din diaspora, naționalizarea averilor

Daniel Ghiță (deputat PSD), declarații imbecile: „Hohenzollern, familie degenerată formată din hoți, sperjuri, trădători și criminali” / „A ținut poporul român în sărăcie, nedreptate, abuzuri infinite“

* Circarii din Parlament scapă nepedepsiți. Sancțiuni simbolice pentru comportamentul deviant al aleșilor

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (56) / La șosea

* Negocieri de formă, Rusia vrea război! Amenință că tratativele cu SUA pot fi sistate „abrupt”. Poftește la prada numită Ucraina. „Moscova nu va face niciun fel de concesii”

* Un faimos cântăreț de jazz din Kârgâzstan a fost bătut și torturat fiindcă ar fi participat la protestele din Kazahstan „pentru 200 de dolari”!

* Radu Paraschivescu, dezlănțuit: „Singura certitudine pe care o am este că Srdjan Djokovici este un idiot!”

* VIDEO. Simona Halep începe anul cu un turneu câștigat la Melbourne, înainte de Australian Open. Este primul triumf după 16 luni

3 COMENTARII

  1. Daca lumina, gazul, benzina au devenit cheltuieli de lux inseamna ca societatea actuala a involuat dramatic. Nu vor fi afectati toti pensionarii speciali care vor beneficia in curand de noi majorari, iar primarii vor fi si ei inclusi in aceasta casta de paraziti eterni ai Romaniei. In cazul unui magistrat contributia la asigurarile de pensii ii asigura doar 3800 lei, restul este furt din banul public. Barem daca aveam o justitie impecabila, dar cine a ajuns in instanta stie ca procesele dureaza ani de zile si sunt date hotarari in dispretul legii. Mai nou in procesele civile Inalta Curte a devenit taietorul de hotarari pe banda rulanta. Rar mai vezi o casare cu rejudecare. Comoditatea si banul castigat cu usurinta isi spun cuvantul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here