Dosar penal după ce AUR a bagatelizat Holocaustul, numindu-l „problemă minoră”. George Simion va fi audiat

0
1252
AUR a mărit nivelul violenței din societatea românească atât în limbaj, cât și fizic, aducând altercațiile și în Parlament

Procurorii s-au autosesizat și au deschis dosar penal in rem (pentru fapte) după ce AUR a bagatelizat Holocaustul într-un comunicat oficial, numindu-l „problemă minoră” care trebuie expediată, eventual, într-o singură lecție la Istorie în școală. Conform surselor G4Media, la audieri va fi adus și George Simion, liderul partidului extremist.

Pe 3 ianuarie 2021, liderii AUR au dat publicității un comunicat în care afirmau, între altele, că tema Holocaustului și educația sexuală sunt „teme minore” care “au fost ridicate la rangul de materii” cu scopul de a servi într-o „acțiune sistematică de subminare a calității învățământului din România“.

Reacțiile n-au întârziat. Alexandru Muraru, deputat PNL, a cerut scoaterea în afara legii a AUR. Reprezentanții ambasadei Israelului, dar și organizații internaționale au protestat.

În Holocaust au murit milioane de oameni, în special evrei, dar și alte categorii de minorități (sexuale, etnice) și persoane cu dizabilități. Regimul lui Adolf Hitler a recurs la exterminarea sistematică a acestora, în camere de gazare.

În ceea ce privește tema educației sexuale din școli, pe care Biserica, PSD și AUR o blochează, aceasta se adresează uneia din marile probleme ale României. Țara noastră este campioană europeană la mame minore și la abandonul copiilor nou-născuți, rezultat direct al lipsei de educație sexuală a tinerilor. Subiectul este tabu în comunitățile tradiționale și cele rurale, ceea ce duce adesea la tragedii sau la distrugerea unor destine.

Forțele care se opun educației sexuale în școli pretind că astfel s-ar perverti sufletul copiilor.

Comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

„Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului următoarele:
La data de 6 ianuarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înregistrat un dosar penal privind comunicatul de presă emis pe 3 ianuarie 2022 de partidul AUR, intitulat „Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze!”, în care se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002, respectiv în varianta „minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ponta a încercat să dea o țeapă cu gecile de campanie, dar a pierdut procesul. Partidul său trebuie să plătească un milion de euro!

* Dîncu zice că PSD și PNL ar putea candida pe liste comune în 2024, precum USL în 2012! „Participăm împreună la alegeri dacă vom câștiga în cultura colaborării”

* Irinuca arată cât de bărbătește i-a dat papucii Dragnea: Mi-a trimis un SMS și pe urmă m-a blocat

Dorințele bolnave ale actorului Mihai Mălaimare: ieșirea României „din ghearele UE”, interzicerea votului pentru românii din diaspora, naționalizarea averilor

Daniel Ghiță (deputat PSD), declarații imbecile: „Hohenzollern, familie degenerată formată din hoți, sperjuri, trădători și criminali” / „A ținut poporul român în sărăcie, nedreptate, abuzuri infinite“

* Circarii din Parlament scapă nepedepsiți. Sancțiuni simbolice pentru comportamentul deviant al aleșilor

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (56) / La șosea

* Negocieri de formă, Rusia vrea război! Amenință că tratativele cu SUA pot fi sistate „abrupt”. Poftește la prada numită Ucraina. „Moscova nu va face niciun fel de concesii”

* Un faimos cântăreț de jazz din Kârgâzstan a fost bătut și torturat fiindcă ar fi participat la protestele din Kazahstan „pentru 200 de dolari”!

* Radu Paraschivescu, dezlănțuit: „Singura certitudine pe care o am este că Srdjan Djokovici este un idiot!”

* VIDEO. Simona Halep începe anul cu un turneu câștigat la Melbourne, înainte de Australian Open. Este primul triumf după 16 luni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here