„Ministrul de Externe” al SUA: Rusia încearcă să reconstruiască Uniunea Sovietică! „Este inacceptabil. URSS a fost o rețetă pentru instabilitate, care a condus la războaie mondiale”

2
3504
Putin este în proces de refacere a Uniunii Sovietice, lucru pe care Statele Unite nu-l vor permite, avertizează șeful diplomației americane

Rusia încearcă să refacă Uniunea Sovietică, a avertizat Antony Blinken, secretarul de stat al SUA, într-un interviu acordat duminică postului de televiziune CNN. Acest lucru e considerat de șeful diplomației americane drept „inacceptabil”, pentru că fosta Uniune Sovietică a fost „o rețetă pentru instabilitate” și „a dus la declanșarea de războaie mondiale”.

Ultima afirmație este o aluzie clară la pactul dintre Uniunea Sovietică și Germania nazistă, din 1939, unde era o anexă secretă prin care cele două dictaturi conveneau să invadeze Polonia și să-și împartă sferele de influență în Europa. Actul respectiv a jucat un rol determinant în izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial.

E posibil ca Blinken să se fi referit și la Războiul Rece, care, deși nu s-a desfășurat între SUA și URSS direct, s-a manifestat prin multă tensiune, inclusiv prin amenințări nucleare (mai ales „criza rachetelor” din Cuba), și printr-o sumedenie de „războaie calde” la nivel regional (Coreea, Vietnam, Orientul Mijlociu, Africa, America Centrală etc.).

Dublul avertisment SUA-NATO

Întrebat de jurnalistul Jake Tapper dacă președintele rus Vladimir Puțin încearcă să refacă URSS, oficialul american a confirmat: „Cred că așa este. Cred că aceste e unul dintre obiectivele președintelui Puțin, să-și exercite din nou o sferă de influență asupra țărilor care anterior făceau parte din Uniunea Sovietică”.

Acest element a fost semnalat, în ultimele sale două editoriale publicate pe Spotmedia.ro, și de profesorul Valentin Naumescu, expert în relații internaționale. Naumescu a spus că Putin a anexat de facto Belarus și acum lucrurile merg în aceeași direcție cu Kazahstan.

Revenind la Antony Blinken, acesta a atras atenția că SUA nu va permite Rusiei să-și facă un nou imperiu anexând țările vecine: „Este inacceptabil. Aceasta (Uniunea Sovietică – n. red.) a fost o rețetă pentru instabilitate, pentru conflict care a dus la războaie mondiale”.

Între NATO, SUA și Rusia au început deja negocieri care se anunță foarte tensionate. Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, l-a avertizat deja pe Putin că alianța e pregătită de un conflict militar dacă Rusia ia decizia să invadeze Ucraina. Statele Unite au transmis același mesaj, iar surse bine informate anunță că americanii sunt gata să decupleze Rusia de la sistemul bancar mondial – o lovitură distrugătoare pentru economia acestei țări.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ponta a încercat să dea o țeapă cu gecile de campanie, dar a pierdut procesul. Partidul său trebuie să plătească un milion de euro!

* Dîncu zice că PSD și PNL ar putea candida pe liste comune în 2024, precum USL în 2012! „Participăm împreună la alegeri dacă vom câștiga în cultura colaborării”

* Irinuca arată cât de bărbătește i-a dat papucii Dragnea: Mi-a trimis un SMS și pe urmă m-a blocat

Dorințele bolnave ale actorului Mihai Mălaimare: ieșirea României „din ghearele UE”, interzicerea votului pentru românii din diaspora, naționalizarea averilor

Daniel Ghiță (deputat PSD), declarații imbecile: „Hohenzollern, familie degenerată formată din hoți, sperjuri, trădători și criminali” / „A ținut poporul român în sărăcie, nedreptate, abuzuri infinite“

* Circarii din Parlament scapă nepedepsiți. Sancțiuni simbolice pentru comportamentul deviant al aleșilor

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (56) / La șosea

* Negocieri de formă, Rusia vrea război! Amenință că tratativele cu SUA pot fi sistate „abrupt”. Poftește la prada numită Ucraina. „Moscova nu va face niciun fel de concesii”

* Un faimos cântăreț de jazz din Kârgâzstan a fost bătut și torturat fiindcă ar fi participat la protestele din Kazahstan „pentru 200 de dolari”!

* Radu Paraschivescu, dezlănțuit: „Singura certitudine pe care o am este că Srdjan Djokovici este un idiot!”

* VIDEO. Simona Halep începe anul cu un turneu câștigat la Melbourne, înainte de Australian Open. Este primul triumf după 16 luni

2 COMENTARII

  1. Rusia ar trebui pusa la punct verbal macar. Eu asta as vrea sa aud: ca i se spune pe sleau ca e acaparatoare si obraznica. Fara sa fi dovedit ca are vreun drept sa dicteze ce trebuie sa faca unele tari, Rusia se considera gata sa calce in picioare tratate internationale, cand are ea chef! Se considera suficient de importanta ca sa-si puna la bataie toata siretenia manipuland intreaga lume pe diverse teme cu minciuni sfruntate si intreaga lume se lasa prostita de ea ! E o tara execrabila din cauza conducatorilor ei rai si inapoiati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here