Kovesi, încă o victorie. A câștigat la Înalta Curte, definitiv, procesul cu Inspecția Judiciară pusă de Dragnea s-o hărțuiască

1
4087
Laura Codruța Kovesi

Laura Codruța Kovesi, actualul procuror-șef al Parchetului European, a câștigat un nou proces împotriva instituțiilor judiciare PSD-izate.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins definitiv recursul Inspecției Judiciare, care încerca să obțină sancționarea fostei șefe a DNA, anunță G4Media.ro.

Procesul câștigat de Kovesi cu Inspecția Judiciară are o valoare simbolică. PSD nu a reușit nici s-o blocheze pentru a ajunge șefa Europarchetului, nici să obțină o condamnare a sa în țară

Pe 15 februarie 2018, în plină teroare a regimului Dragnea – PSD asupra Justiției și a societății românești, Inspecția Judiciară a depus la Consiliul Superior al Magistraturii o cerere de sancționare a Codruței Kovesi.

La acel moment, Kovesi era încă prim-procuror al DNA și toată forța distructivă a mafiei se concentra pe obiectivul eliminării sale din sistem.

Inspecția Judiciară, instituție căzută în mâna bandei lui Dragnea, a invocat faptul că, într-un comunicat de presă dat publicității de DNA, fuseseră inserate fragmente din înregistrările unor discuții din sediul DNA Ploiești.

Datele procesului și soluția pe scurt publicate pe portalul Înaltei Curți de Casație și Justiție

Secția de procurori a CSM a respins pe 24 iunie 2019 (după ce Dragnea intrase la închisoare) cererea Inspecției Judiciare, care a înaintat recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. Între timp, Kovesi fusese destituită ilegal (așa cum a stabilit luna trecută CEDO) de la șefia DNA, dar pentru PSD și oligarhia politico-economică din România miza rămăsese mare.

După îndepărtarea sa de la DNA, în vara lui 2018, Kovesi și-a depus dosarul la Bruxelles, pentru a candida la postul de procuror-șef al nou-înființatului Parchet Europeană.

Nicio acțiune în interesul României nu a mobilizat PSD atât de tare ca încercarea de a o discredita pe Kovesi la Bruxelles și Strasbourg

Panica a fost uriașă și PSD a depus eforturi incredibile, fără echivalent în nicio altă cauză privind soarta României, pentru a convinge europarlamentarii de la Strasbourg și membrii Comisiei Europene să n-o aleagă pe Kovesi.

Tăcuți și indolenți când era vorba de interesele țării la nivelul UE, membrii coaliției de guvernare de atunci (PSD – ALDE) s-au mobilizat exemplar într-un mecanism complex, menit să o discrediteze pe procuroare. S-au făcut petiții, s-au trimis anonime, s-au bombardat telefoanele și e-mailurile funcționarilor europeni cu SMS-uri și „dezvăluiri” despre Kovesi.

În țară, Inspecția Judiciară a făcut recurs la decizia CSM de a nu o sancționa pe Kovesi. La Bruxelles și Strasbourg, această acțiune a fost folosită pentru a li se arăta aleșilor și miniștrilor UE că românca este o posibilă penală, o persoană abuzivă, care are probleme cu justiția în țară.

PSD și ALDE erau însă, la acea oră, deja complet discreditate în UE. Kovesi a fost numită procuror-șef al Parchetului European.

Din noiembrie, instituția începe să funcționeze și va ancheta infracțiunile cu bani europeni și corupția inclusiv din România, spre spaima oligarhilor și politicienilor din țară. De fraudele din România se vor ocupa, conform algoritmului, procurori din Franța, Germania și Bulgaria.

Decizia venită marți, 2 iunie, la Înalta Curte de Casație și Justiție are o valoare simbolică. ICCJ a respins recursul Inspecției Judiciare aservite PSD, considerându-l nefondat. „Minuta deciziei nr. 75: Respinge cererea de suspendare formulată de recurenta Inspecţia Judiciară. Respinge recursul formulat de recurenta Inspecţia Judiciară împotriva hotărârii nr. 5P din 24 iunie 2019, pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru Procurori în materie disciplinară, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 2 iunie 2020“, scrie pe portalul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Încă o bilă neagră pentru Alina Gorghiu: a vrut să-l facă parlamentar PNL pe odiosul Tudorel Toader! Și ministrul Costel Alexe a încercat. Penalul Vosganian i-a propus să fie ministru, cu mandat de la penalii Dragnea și Tăriceanu

Ce a simțit dr. Virgil Păunescu când a testat pe el însuși vaccinul anti-Covid la care lucrează: „Dureri musculare, dureri osoase, un disconfort…”

De ce a trecut România mai bine peste epidemie decât state mai dezvoltate? Medicul Virgil Musta: “Am limitat impactul datorită măsurilor corecte, deși dure, luate la timp”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here