Ministrul Educației: „Nu există sub nicio formă scenariul în care se îngheață anul școlar”

0
775
Monica Anisie

Nu există sub nicio formă scenariul în care se îngheață anul școlar”, a afirmat ministrul Educației, Monica Anisie, pentru Hotnews.ro.

„La acest moment, Ministerul Educației evaluează situația la care ne aflăm. Și în funcție de prelungirea stării de urgență, Ministerul Educației va veni public cu precizări săptămâna aceasta referitor la ce scenariu am putea adopta, în funcție de timpul în care vom relua cursurile”, a spus Monica Anisie.

„Ministerul Educației, împreună cu partenerii sociali, sindicate, asociațiile de părinți, asociațiile de elevi și asociațiile de studenți, va realiza consultări și nu va lua nicio decizie fără aceste consultări. Nu există sub nicio formă scenariul în care se îngheață anul școlar”, a dat asigurări ministrul Educației.

Întrebată despre declarațiile vicepremierului Raluca Turcan, Monica Anisie a spus: „Probabil că doamna vicepremier a consultat și alte scenarii din statele din jurul nostru, însă la momentul acesta Ministerul Educației nu ia în calcul un astfel de scenariu”.

Raluca Turcan declarase, la Radio France Internationale (RFI): „Sunt trei etape posibile, cel puțin din perspectiva mea. Una ar fi ca anul școlar să continue și evaluările să fie așa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea școlilor peste perioada anunțată. Al doilea scenariu ar fi al decalării evaluărilor, iar al treilea ar fi al repetării anului. Însă vom vedea, e foarte-foarte dificil de afirmat acum care va fi soluția”. 

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here