marți, februarie 27, 2024
AcasăEconomieDe la 1 ianuarie, salariul minim net crește de la 1.524 la...

De la 1 ianuarie, salariul minim net crește de la 1.524 la 1.863 de lei (+22,24%). În construcții, un angajat nu poate fi plătit sub 3.150 de lei „în mână”

-

Cabinetul Ciucă a stabilit, printr-o Hotărâre de Guvern (HG) și o Ordonanță de Urgență (OUG) publicate în Monitorul Oficial, că în 2023 salariul minim pe economie va fi de 3.000 de lei (brut), dintre care 200 de lei nu vor fi taxați, dar vor conta la calculul pensiei! În construcții, salariul minim va fi de 4.000 de lei.

Cumulând cele două acte normative, rezultă că un angajat plătit cu salariul minim pe economie (3.000 de lei brut) va primi „în mână” (salariul net) 1.863 de lei. Creșterea față de salariul minim actual (1.524 de lei) este de 339 de lei, adică de 22,24%.

Cei 200 de lei netaxați vor fi luați în calcul la punctajul pentru pensie, chiar dacă pentru ei nu se plătește contribuția la fondul național de pensii.

Salariul minim în construcții crește de la 3.000 la 4.000 de lei brut, adică 3.150 de lei net

Conform Ordonanței de Urgență adoptate de Guvern și publicate în Monitorul Oficial, salariul minim din domeniul construcțiilor crește de la 3.000 la 4.000 de lei brut.

- Advertisement -

Cum în această ramură a economiei există scutiri de impozite și de contribuții, un angajat din construcții va primi „în mână” (de fapt, pe card!) cel puțin 3.150 de lei, corespunzător salariului minim brut de 4.000 de lei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putregaiul de sub eșecul Schengen: „doctor Bode” și-a pus colegul de bancă din liceu șef la Inspectoratul pentru Imigrări!

* Sumă colosală aprobată de UE pentru agricultura din România: 14,9 miliarde de euro! Incompetența lui Daea făcuse ca țara noastră să rămână printre ultimele fără Planul Național Strategic

VIDEO. Putinist de frunte, Robert Turcescu se înscrie hotărât și în armata propagandei chineze! Minciuni comuniste pe care le promovează fără nicio rezervă: „China nu e o dictatură, așa cum se vorbește în Occident. E o țară extrem de liberă în exprimare” / „În China există o preocupare poate excesivă pentru om. În Occident – uriașe afaceri și cras dezinteres pentru viața și confortul oamenilor” / „Lumea se îndreaptă spre o dominație culturală, economică, mă tem că nu și politică” a Chinei

* Clișeele propagandei putiniste, folosite în acte oficiale ale Ministerului de Finanțe, condus de PSD! Invazia Rusiei în Ucraina e denumită „operațiune specială” și „conflictul ucrainean”

* Băieții de AUR ai propagandei putiniste în România. Scurtă istorie a unei trădări naționale

* Listele negre făcute de putiniștii români. Politicieni, medici, jurnaliști, artiști și sportivi „vacciniști” sunt somați să-și ceară scuze, fiind comparați cu „criminalii Revoluției”!

* „Mineriada” din TVR se îndreaptă spre directorul Turturică. Gașca Săseanu – Chioțea – Olaianos încearcă „execuția” Nadinei Vlădescu

* Bizara tentativă de lovitură de stat din Germania. Prințul Heinrich al XIII-lea voia să ia puterea cu ajutorul Rusiei. Cei 25 de complotiști arestați erau conspiraționiști de tip QAnon

* Șoc la Mondiale: Brazilia, eliminată în „sferturi”! La fotbal, Croația și-a întins Spațiul Schengen până în America de Sud!

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -