Jaf sălbatic în muzeele orașului devastat Mariupol: invadatorii ruși au furat peste 2.000 de exponate unice și le-au dus la Donețk

1
1366

Barbarii ruși au jefuit muzeele orașului ucrainean Mariupol, pe care l-au devastat în întregime, însușindu-și peste 2.000 de exponate unice. Toate lucrările de valoare au fost transportate la Donețk, capitala regiunii Donbass. Printre ele se numără picturi originale, icoane antice și medalii rare.

Această situație a fost relatată de serviciul de presă al Primăriei Mariupol, pe canalul de Telegram. Informațiile au apărut ulterior în presa de la Kiev, inclusiv pe site-ul Obozrevatel.com. Comunicatul emis de autoritățile locale include și o listă preliminară a obiectelor furate de teroriștii Kremlinului.

Raportul Primăriei orașului Mariupol: “Acestea sunt lucrări originale ale lui Arhip Kuindji și Ivan Aivazovski. Icoane antice și un sul unic scris de mână al Torei. Evanghelia din 1811 realizată de tipografia venețiană pentru grecii din Mariupol și peste 200 de medalii de la Muzeul de Artă a Medaliilor Harabet”.

Arhip Kuindji (1841-1910) – S-a născut la Mariupol, în gubernia Ekaterinoslav din Imperiul Rus. A fost un pictor peisagist rus de origine greacă.

Ivan Aivazovski (1817-1900) – S-a născut în Feodosia, oraș din Crimeea, peninsula anexată de Putin în 2014. A fost un pictor rus de origine armeană și membru al Academiei de Arte din Sankt Petersburg. A trăit și a lucrat în Crimeea.

Conform site-ul Obozrevatel.com, oficialii Primăriei din Mariupol pregătesc materiale justificative pentru organele de drept din Ucraina în scopul începerii urmării penale a jefuitorilor ruși. În acest caz, se vor adresa și organizației Interpol.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Atentatele din Transnistria, opera spionilor ruși conduși de generalul Razgonov, venit în 2019 și pus consilier al președintelui separatiștilor. Rețeaua sabotorilor, divulgată de angajați ai Securității din Tiraspol

Rusia o amenință pe Maia Sandu: „Va ajunge la groapa de gunoi a istoriei. Răspunsul nostru va fi dureros”. Motivul: Parlamentul Moldovei a interzis simbolurile agresiunii în Ucraina

Rusia a tăiat gazul pentru Polonia și Bulgaria. Varșovia: „Ne descurcăm și fără. Nu vom fi afectați”. Bulgarii apucaseră să plătească în avans!

Pravda: „România și Polonia, primele candidate pentru loviturile cu rachete Kalibr. Aceste țări care se poartă greșit nu vor supraviețui fizic și mental”

Serviciile secrete occidentale știu în ce buncăr se află Putin! Tiranul rus va fi distrus dacă va ordona un atac nuclear

Expert: „Această armată rusă din Ucraina va dispărea în două luni. Vor avea nevoie de una nouă, care va fi de recruți, mai slab instruiți”

Dreptate în Vinerea Mare: ucrainenii i-au lichidat pe autorii atrocităților de la Bucea! Bonus: doi generali eliminați în Herson

Ucraina primește armele cerute: Franța livrează autotunuri Caesar și rachete antitanc Milan; Canada și Marea Britanie – tunuri grele; esticii – tancuri T-72 și avioane

Putin l-a avansat pe „măcelarul de la Bucea”: Azatbek Omurbekov, făcut colonel și trimis în Donbass

Morți suspecte printre oligarhii ruși: acuzați de Putin de „trădare”, ei „se sinucid” după ce-și omoară familiile

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Mama Dianei Șoșoacă îi calcă pe urme celebrei sale fiice-urlătoare. Cu cine a ajuns să se judece medicul ginecolog Alice Florescu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here