vineri, mai 31, 2024
AcasăLumeaUcraina acuză că o rachetă de fabricație rusească i-a doborât avionul la...

Ucraina acuză că o rachetă de fabricație rusească i-a doborât avionul la Teheran! Tot o rachetă Tor a pulverizat și o aeronavă malayeziană deasupra Ucrainei, în 2014

-

Rusia, aliata Iranului, este bănuită de oficialii de la Kiev că a doborât avionul ucrainean prăbușit marți, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Teheran. Ar fi o reeditare a crimei comise de ruși în 2014, când au doborât – cu o rachetă sol-aer – un avion malayezian care survola Ucraina.

Cum a ajuns la Teheran, comisia ucraineană care se ocupă de prăbușirea avionului Boeing-737, soldată cu 176 de morți (167 de pasageri și 9 membri ai echipajului), s-a lansat într-o rundă de negocieri cu autoritățile iraniene.

Ce vor trimișii speciali de la Kiev? Să afle adevărul despre dezastrul de miercuri, 8 ianuarie. Ei au lansat azi, în spațiul public, o ipoteză șocantă: rușii ar fi stat la baza acestui accident terifiant! Declarația lui Alexei Danilov, secretarul Consiliului ucrainean pentru securitate națională și apărare, este teribilă.

”Am decretat stare de urgență!”

Alexei Danilov: „Am decretat stare de urgență. Intenționăm să căutăm epava rachetelor aeriene rusești Tor, conform datelor publicate pe internet. Folosim toate rezultatele investigației privind atacul asupra avionului Boeing-737 pentru a stabili adevărul în cazul prăbușirii acestuia. Luăm în calcul orice variantă. Principalele sunt: atacuri de rachete aeriene ale sistemelor de rachete de apărare aeriană, inclusiv sistemul de apărare aerian rusesc Tor, deoarece există informații despre detectarea deșeurilor unei rachete ruse în apropierea locului accidentului; o coliziune cu un alt obiect zburător; distrugerea și explozia unui motor din motive tehnice sau o explozie în interiorul avionului ca urmare a unui atac terorist”. (Sursa: cenzor.net.ua)

- Advertisement -

Ulterior, Danilov a completat într-o postare pe Facebook: „Comisia noastră a convenit cu autoritățile iraniene să se deplaseze la locul prăbușirii aeronavei și intenționează să caute eventuale bucăți din racheta de tip Tor, fabricată în Rusia”.

Potrivit lui Danilov, în cadrul comisiei de stat se află experți implicați într-o anchetă internațională privind atacul armatei rusești asupra aeronavei Boeing MN-17 din Malayezia, din 17 iulie 2014, în spațiul aerian al Ucrainei. Se examinează fragmente din rachetele antiaeriene Buk din sistemul Tor, responsabile pentru doborârea avionului malayezian.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Replică de țață a Gabrielei Firea către ministrul Turismului: „Mutați-vă din București, dacă nu vă place în București!”

*Ce ne transmite „melteanul cu BMW”: „Să-mi bag p…a în rasa voastră de români proști și spurcați”. E un fotbalist ratat

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. „marxist nenorocit care reuşeşte ca, în loc să consolideze relaţia cu Statele Unite, când se întâmplă incidentul cu Soleimani sună la Putin, recunoscut ca aliat al Iranului,”…oare cine-i ??>..
    acum sa-l intreb ,de unde au teroristii astfel de arme..???…macron si poporul rus libertate le-au adus iranienilor !!!!!….ai sictir !!!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -