vineri, aprilie 12, 2024
AcasăEconomieIsărescu: România “nu e în prăpastie și nici pe marginea ei!”

Isărescu: România “nu e în prăpastie și nici pe marginea ei!”

-

Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, dă o primă veste bună Guvernului Orban: inflația va scădea până la sfârșitul anului la 3,8%.

Banca Naţională a României (BNR) a scăzut de la 4,2% la 3,8% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi a coborât, de la 3,4% la 3,1%, prognoza pentru decembrie 2020, în contextul în care economia României nu este ”nici în prăpastie, nici pe marginea ei”, a anunţat guvernatorul BNR Mugur Isărescu, în cadrul unei conferinţe de presă, anunță News.ro. 

Mugur Isărescu a mai anunțat că se va înțelege bine cu Guvernul Orban, lăsând să se înțeleagă că mult mai bine decât cu Guvernul Dăncilă.

În august, BNR a menţinut la 4,2% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi a crescut, de la 3,3% la 3,4%, prognoza pentru decembrie 2020.

Isărescu a a atras atenţia că cea mai mare parte a creşterii economiei este bazată pe consum, iar cererea nu are o creştere sustenabilă, anunță News.ro.

- Advertisement -

”Nu suntem nici în prăpastie, nici pe marginea ei. Însă, cea mai mare parte a creşterii economice este bazată pe consum. Cererea şi-a menţinut ritmul crescut de creştere, iar această creştere nu este la un nivel sustenabil”, a avertizat Isărescu.

Politica fiscală e principala preocupare în ce privește relația dintre BNR și guvern, iar Isărescu spune că există premisele pentru a găsi cele mai bune soluții.

”Ne vom înţelege cu noul Guvern pentru a nu avea o politică fiscală discreţionară. Vom analiza măsurile avute în vedere în domeniul salarial, acestea fiind foarte importante”, a spus guvernatorul.

BNR a atras atenţia de mai multe ori asupra creşterilor accelerate a cheltuielilor cu salariile şi pensiile, cheltuieli care pun presiune pe inflaţie şi pe competitivitatea economiei româneşti.

- Advertisement -
Aceasta e prima veste bună pentru Guvernul Orban de la preluarea frâielor executivului. Faptul că nu sunt mari probleme macroeconomice îi oferă liberalului spațiul de manevră pentru a rezolva situația plăților din sistemul de sănătate și cel de asigurări sociale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Melteanul Cumpănașu către cei care-l critică: „Voi nu aveți soții atât de frumoase ca a mea! Sunteți geloși și penibili!”

 

- Advertisement -

6 COMENTARII

 1. Paaaiiiii…, ISĂRESCUUU… CE (ERA) SA SPUNAAA…, si el…, caaa… ARE (CHIAR !) DATORIA (!) de aaaa… mentine CALMUL si INCREDEREA, mai ales in randul partenerilor economici (FINANCIARI, in primul rand: CREDITORII, adica !) EXTERNI, daaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

  • Paul, voi jurnalistii aveti o mare responsabilitate in aceasta tara.
   Am vazut atacuri virulente la adresa Guvernatorului.
   Mason,vandut,dusman al poporului.
   Eu ti-am spus, nu am educatie economica,dar inteleg cifrele.
   1996- 0.35 mld euro (490 mld $) rezerve in BNR + 86 tone aur.
   2018- 34 mld Euro +103 tone aur.
   Deci omul asta e tradator.
   Pentru mine cifrele conteaza, vorbele sant ca pleava in vant,se scurg printre degete.

 2. Credeți ca guvernatorul BNR spune adevarul ? Nu cred! Minte cu nerușinare sa nu deranjeze pe cei care au investit in România!!!!
  Domn Gabriel ( La mulți Ani ! , dacă sunteți Gabriel ) va reamintesc ca același personaj Mugur Isarescu a ieșit in Februarie 1999 la TV și ne aburea ca BANKOOP este banca solida, nu are probleme și după o luna sau doua a intrat in faliment. Apoi a ieșit la TV cu BANCOREX si Rot spunea ca este solida, sa avem încredere , bla bla bla si după 6 luni a dat ortu’ Popii. Nu va încredeți prea mult ca omu’ asta minte de cum respira. Singurul lucru când NU va mai minte când cineva o sa-i spună, domnule, va multumim !!! La revedere!!! Atunci alt guvernator sa fie mai transparent dar in BNR este i cutuma ca toți sa fie muți!!!! Asta este politica BĂNCILOR IN TOATĂ LUMEA!!!!

  • D-le Turcu multumesc pentru urari.
   Intr-un fel aveti dreptate dar trebuie sa tinem cont ca adevarul nu poate fi spus in public de cele mai multe ori.
   Ar dauna mult credibilitatii tarii.
   Chiar credeti ca noul guvern ne spune tot adevarul despre dezastrul pe care l-au gasit prin ministere?
   Ceea ce fac public este maruntis, sa potoleasca putin dorinta publicului de adevar, dar atat.
   Cum ar fi fost sa ne trezim cu un Horlando sau Valcov-cavou Guvernator?
   Va doresc numai bine.
   Sa asteptam ziua de luni cu incredere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -