Asaltul asupra Justiției continuă! Meleșcanu și Weber vor să-i scoată pe Mazăre, Nicușor Constantinescu și alți corupți din închisoare

3
2712
Teodor Melescanu, Renate Weber, CCR
Teodor Meleșcanu și Renate Weber continuă atacul asupra Justiției chiar și după schimbarea guvernului. Oamenii lui Dragnea lucrează

Miza acțiunii concertate a Avocatului Poporului Renate Weber și a șefului Senatului Teodor Meleșcanu de a sesiza CCR pe legalitatea constituirii completurilor de trei judecători de la ÎCCJ ar fi scoaterea din închisoarea a lui Radu Mazăre, condamnat la 9 ani închisoare, a lui Nicușor Constantinescu și altor corupți.

Cei doi reclamă la CCR faptul că judecătorii din completurile de trei de la ICCJ nu au fost trași la sorți, se arată într-un articol publicat de G4Media.

„Subiectul este legat de problema completelor de cinci care au fost adoptate prin lege. ÎCCJ a făcut un regulament prin care spunea că pentru anumite dosare se poate face şi din complet de trei. Din punctul meu de vedere, ei nu pot legifera. Trebuie să se ţină în litera legii, care a spus complet de cinci. Pentru a nu avea un conflict constituţional între Parlament şi Justiţie, am prezentat mai multe argumente care reies din activitate şi unele care se referă şi la decizii ale CCR. Sunt mai multe dosare blocate în care s-au făcut în instanţă cereri de la avocaţi ca să fie trimise la CCR. Nu e normal ca să faci caz pe caz şi să rezolvi conflictul ca atare”, a declarat Teodor Meleșcanu, citat de Mediafax.

Luni, 6 noiembrie, Renate Weber, Avocatul Poporului, a sesizat și ea CCR cu privire la modul în care sunt constituite completurile de trei.

Renate Weber și Teodor Meleșcanu au fost colegi de partid în ALDE. Amândoi fac parte din alianța pro-corupție condusă de Dragnea și Tăriceanu.

La puțin timp după instalarea unui nou guvern, ca la un semnal, Weber și Meleșcanu au făcut plângeri la CCR pe tema completurilor de la ÎCCJ.

Aceasta este o strategie inventată de “centrele de reflecție” (acele grupe de lucru finanțate de PSD și de oameni de afaceri acuzați de corupție) promovată intens de Dragnea și Tăriceanu și de posturi TV controlate de aceștia pentru a bloca dosarele aflate pe rolul curților și a da peste cap activitatea Înaltei Curți de Casație și Justiție.

CCR este controlată de judecători numiți de Liviu Dragnea, fiind condusă de Valer Dorneanu, un asociat politic al fostului șef PSD, aflat în închisoare pentru corupție. 

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Melteanul Cumpănașu către cei care-l critică: „Voi nu aveți soții atât de frumoase ca a mea! Sunteți geloși și penibili!”

 

3 COMENTARII

  1. SCÂRBELE astea „CIUMATE” mai au putin siii… cer-sa-se-constate-si-nelegalitatea… Inaltei-Curti in… TOTALITATEA/ANSAMBLUL sa/său !!!

    Oare cum poate fi schimbată/ALUNGATĂ, CÂT-MAI-REPEDEEE (!!!!!), SCROAFA de R. Weber , din fruntea Institutiei AVOCATULUI – POPORULUI” ????!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here