IPS Pimen, infectat cu coronavirus la 90 de ani. Are simptome severe de pneumonie. A fost adus cu elicopterul la București

0
2670
IPS Pimen

Înalt Prea Sfințitul Pimen (90 de ani), arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus. Anunțul a fost făcut luni seară de Grupul de Comunicare Strategică. IPS Pimen are simptome severe de pneumonie.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a fost transferat de la Spitalul Județean din Suceava la Institutul „Matei Balş” din București cu un elicopter, împreună cu un alt pacient.

IPS Pimen are simptome severe de pneumonie, iar vârsta înaintată – 90 de ani – îl face foarte vulnerabil.

Celălalt pacient, care a venit cu același elicopter la București, are o formă foarte gravă de boală, fiind intubat.

IPS Pimen a fost instalat ca episcop al Sucevei în anul 1991.

În 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, definitiv, că înalta față bisericească a colaborat cu Securitatea.

Prima acuzație oficială de colaborare cu poliția politică comunistă a venit în 2007, din partea CNSAS. Colegiul a comunicat că IPS Pimen a furnizat informaţii despre colegi ai săi din Biserică, dar și despre reprezentanți ai exilului românesc, în perioada în care s-a aflat în misiune în Occident, trimis de Biserica Ortodoxă Română (BOR). Pimen a avut două nume de cod: „Sidorovici” și „Petru”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here