RTV: Marcel Vela „s-a prăbușit cu elicopterul!” / Ziarist: „Mă felicit că am demisionat la timp de la jegul ăsta de televiziune”

4
30924

Un nou fake-news scandalos, marca România TV, chiar în ziua de Paște. În timp ce moderatoarea Cristina Șincai dialoga prin telefon cu Gigi Becali, pe ecran era proiectată fotografia ministrului de Interne, Marcel Vela, alături de anunțul: „URMEAZĂ / S-a prăbușit cu elicopterul; imagini de la tragedie”. Și pentru a fi clar despre cine e vorba, mesajul era dublat de un altul, în baza ecranului: „Accidentul de elicopter al lui Marcel Vela”. Apoi a rulat și: „Cum l-au găsit salvatorii pe Marcel Vela”.

Cine se uita duminică seara la România TV, post de propagandă al PSD, înțelegea că ministrul de Internetocmai s-a prăbușit cu elicopterul. Un fals scandalos, susținut prin cele două titluri înșelătoare, asociate pozei lui Marcel Vela.

În realitate, nu era vorba de vreun accident care a avut loc în ziua de Paște, nici măcar în trecutul recent, ci în urmă cu 13 ani! Și nu a fost nicio tragedie, pentru că la accidentul din 2007 nu a murit nimeni.

Jurnalistul vrâncean Sebastian Oancea a văzut grozăvia de pe ecran și a reacționat pe Facebook:

„Imaginați-vă că sunteți rudă cu Vela și, mna, nu l-ați mai văzut sau auzit de mult, pentru că e ministru și nu poate răspunde oricând. Și vedeți mizeria asta de la infecția de post România TV. Mă felicit că am demisionat la timp de la jegul ăsta de televiziune. Fmm de gioarse! Accidentul a avut loc în 2007.”

Povestea accidentului din 2007

În 2014, Express de Banat relata cum a avut loc accidentul în care a fost implicat Marcel Vela, pe atunci primar al orașului Caransebeș, județul Caraș-Severin. Mărturisirea a venit pe fondul accidentului aviatic din Munții Apuseni, în care au murit Adrian Iovan și Aurelia Ion.

„În urmă cu 6 ani, edilul-șef al gugulanilor a avut parte de o întâmplare care avea să-i schimbe deciziile viitoare pentru totdeauna. Primarul Marcel Vela povestește pentru prima dată întreaga experiență suferită în decembrie 2007.

Evenimentul din Munții Apuseni a fost momentul ce a declanșat dorința primarului Marcel Vela să se destăinuie în presă despre accidentul petrecut cu 6 ani în urmă. Criticat pe un post național că și-a achiziționat dronele pentru a filma sărăcia și că a refuzat în repetate rânduri să preia funcții importante în Guvern, edilul-șef al municipiului Caransebeș explică adevăratul motiv care a stat la baza acestor decizii.

«Am avut parte de o experiență dramatică, vitală pentru mine, care m-a marcat și mi-a schimbat opțiunea pentru viață, pentru că de multe ori ne pierdem în amănunte. Poate din acel motiv, gesturile mele, inclusiv cele politice, au avut o altă logică. Dacă ar fi jucat la pariuri, nimeni nu ar fi crezut că există un politician care să refuze o funcție la minister. Datoria mea era să ajut alți accidentați în munte, pentru că mi-am dat seama că astfel de evenimente se pot întâmpla oricui. De aceea am luptat pentru înființarea stației SMURD în Caransebeș și acum pentru acest proiect prin care vom achiziționa dronele ce vor ajuta la depistarea și salvarea multor vieți», a explicat primarul gugulanilor.

În data de 2 decembrie 2007, Marcel Vela, împreună cu pilotul Petre Moț și alți doi bărbați, Horațiu Buna și Dan Paici, au hotărât să plece cu elicopterul până la pârtia lui Romeo Dunca de pe Muntele Mic, acesta din urmă urmând să ajungă acolo pe snowmobil. Deși pilotul a fost avertizat de către omul de afaceri Romeo Dunca, proprietarul elicopterului, să nu depășească altitudinea de 1.800 de metri, fiind patru pasageri cu rezervolul încărcat, Petre Moț a hotărât să aleagă ruta mai rapidă spre pârtie și a trecut peste un vârf de munte, atingând în zbor 2.200 de metri. Din cauza altitudinii, imediat după trecerea de vârf, elicopterul s-a înclinat spre dreapta, pe partea pe care se afla primarul Caransebeșului, iar pilotul nu a mai reușit să-l redreseze.

«Vedeam doar cum se apropie un munte de zăpadă spre mine și atunci mi-am amintit că avem rezervorul plin. În momentul impactului, elicopterul a început să se învârtească prin zăpadă și țin minte că vedeam ba albastrul cerului, ba albul de la zăpadă», povestește Marcel Vela.

Elicopterul s-a oprit cu partea din dreapta scufundată în zăpadă. Pilotul Petre Moț a spart geamul său și a fugit spre motor ca să împiedice o explozie.

«M-a apucat un atac de panică și nu mai reușeam să-mi desfac centura. Parcă așteptam să explodeze elicopterul, dar încercam din răsputeri să mă salvez. Într-un final, am reușit să mă desfac și m-am aruncat pe geamul spart al elicopterului și am luat-o la fugă prin zăpadă, cât mai departe de el. Apoi mi-am amintit că mai sunt două persoane înăuntru și m-am dus să le ajut să iasă. Am crezut că pilotul a fugit, însă l-am văzut pe Moț pe jumătate în motorul elicopterului, încercând să scoată toate cablurile», își amintește Vela.

După ce s-au văzut cu toții salvați, au început să dea telefoane, să-și anunțe prăbușirea. Împreună au hotărât să meargă până la stația meteo, deși ar fi fost ore bune de mers. Din fericire, după trei ore de umblat prin zăpada până la brâu, s-au întâlnit cu Romeo Dunca, care, îngrijorat că aceștia nu au sosit la timp, a plecat în căutarea lor pe snowmobil.

Mare parte din elicopter a fost ridicată de pe Vârful Mătania, locul prăbușirii. Piese din el au fost descoperite inclusiv în luna mai, când s-au topit zăpezile.”

VIDEO: Imagini filmate imediat după prăbușirea elicopterului, în 2007

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. „Acest virus nu rezistă mult pe suprafețe, moare în câteva ore. Dar se ia foarte ușor din aer” / „N-o putem ține cu statul în casă, ne moare economia. Soluția este: «Cine scapă, scapă; cine nu, nu!»”

* L-a „ciuruit” pe președintele Chinei! „Coronavirus va fi sfârșitul tău politic” / „Dacă laboratoarele voastre ar fi la fel de sigure ca închisorile politice, n-ar mai fi existat coronavirus” / „China a infectat lumea, asta este moștenirea ta politică” / „Ți-ai transformat țara în campioană mondială la furtul de proprietate intelectuală”

4 COMENTARII

  1. Si voi puneți un astfel de om în fruntea miliției??… auzi spionaj cu drone, cică să caute turiști prin păduri!!…cine dracu’ te crede acum după ce-ai făcut praf țara…eu am mai spus că omului ăsta îi cam lipsesc câteva țigle de pe acoperiș,toate i se trag din accidentul ăla de elicopter, Omul a rămas marcat pe viață se vede din modul cum arată și cum comunică . Auzi drone in Caransebeș!!!…pe când cipuirea populimi??.. acum înțeleg măsurile luate în ordonanțe, făcute de această minte întunecată,drone, elicoptere, stigmatizare,amenzi fără număr,prigoana împotriva bătrânilor,…acum toate acestea vin in concordanță cu gândirea acestui om…bravos națiune,halal să-ți fie!!!

    • Cipuirea o vrea Falca, jegu’ ala sectant basist… intai vrea card universal… pe urma va zice ca si ala e plin de microbi – cum zice tampitu’ VASILESCU DE LA BNR despre bancnotele din plastic pe care ei ar trebui sa le spele, pe urma va zice ca si cardul universal poate fi pierdut – e mai sigur cipul…

  2. Am trăit niște emoții, fără precedent, vin vedeam la tv acest anunț.Asteptam cu sufletul la gură stirea si ma rugam în sinea mea sa fie eroare sau minciuna gen România tv.Nu am nicio legătură de rudenie cu Marcel Velă, dar prin simplul fapt ca era o asa mare sărbătoare și unui OM i se intimpla acest accident, ma îngrozită.Rusine sa le fie, celor care practica asemenea moduri de a prezenta știrile, dar nu stiu daca exista sancțiuni administrative, ar fi bine sa le aplice la orice derapaje de acest gen.In rest , ma rog la Dumnezeu,, sa icerte ca nu stiu ce fac „.Paste fericit si multumesc ziaristului care a luat atitudine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here