Un medic a refuzat echipamentul de protecție și testul Covid-19, deși avea simptome. A infectat 27 de persoane, dintre care 12 pacienți

2
1759
Spitalul Județean de Urgență de la Pitești

Cele mai multe cazuri de infectare cu coronavirus a cadrelor militare au fost puse pe seama lipsei de echipamente de protecție sau de instruire pentru folosirea lor. La Spitalul Județean Argeș există însă un medic chirurg care și-a făcut-o cu mâna lui. Nenorocirea e că i-a îmbolnăvit și pe alții.

Medicul din Pitești a refuzat pur și simplu să poarte echipamentul de protecție. El a infectat 27 de persoane, dintre care 12 pacienți. Toate aceste informații au fost descoperite în urma unei anchete epidemiologice.

Mai mult, chirurgul a refuzat inițial să facă și testul pentru coronavirus, deși avea simptome și continua să opereze.

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a explicat la Digi 24:

Prefectul Emanuel Soare
  • „Problemele apar, din păcate, în anumite spitale din modul în care o parte a personalului medical înțelege să utilizeze sau nu echipamentele. Este îngrijorător.”
  • „Personalitatea domnului doctor e mai nonconformistă și probabil de aici că nu trebuie să poarte echipamentul necesar. La Spitalul Județean de Urgență au fost stocuri serioase de echipamente de protecție.”
  • „Dumnealui prezenta niște simptome specifice, a avut posibilitatea să fie testat cu testele rapide, la un moment dat au fost testați și au ieșit negative.”
  • „Weekend-ul trecut, au avut posibilitatea să fie testați toți medicii din spital, printr-un operator privat, însă dumnealui și asistentele medicale, din motive necunoscute nouă la acest moment, au refuzat acest tip de testare PCR. Ar fi fost relevantă și ne-ar fi ajutat și pe noi să grăbim izolarea.”
  • „Vorbim de personal medical care ar fi trebuit să respecte procedurile, nimeni nu ar fi trebuit din corpul medical să intre în spital dacă prezintă simptome, și totuși lucrul acesta s-a întâmplat.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. „Acest virus nu rezistă mult pe suprafețe, moare în câteva ore. Dar se ia foarte ușor din aer” / „N-o putem ține cu statul în casă, ne moare economia. Soluția este: «Cine scapă, scapă; cine nu, nu!»”

2 COMENTARII

  1. Ai să mai terminăm cu scenarita asta de doi lei…cred că e un plan bine pus la punct privind îmbolnăvirile astea ciudate in spitale !! . impactul emoțional e mare la populime când aud că sunt infectate cadre medicale!!.. curios că zilnic apar asemenea focare în spitale după o lună jumătate de carantină!!!…,ce să înțeleagă omul de rând , ori sunt proști medicii,ceea ce nu cred,ori grupul de înmormântare creează frică și spaimă in populime !!!.. acționează așa pentru a justifica măsurile luate prin ordonanțe militare !!!… dacă ar fi după ei ar tine-o așa în multă vreme…sub masca că îi ferim pe români de boală ,de fapt ne facem treburile liniștiți…și că să vă mai dau niște indicii,uniunea europeană acordă ajutor financiar în funcție de numărul de morți,este trist dar asta e adevărul .. pentru că acum nu mai putem vorbi că nu sunt materiale de protecție în spitale !!sau nu sunt??..de ce toate informațiile sunt secrete,?..de două săptămâni ne tot spune ,că urcăm pe pantă, încă mai avem ,ce să mai avem,,? .. dacă realitatea inconfirma graficele prefabricate , atunci băgăm la înaintare un nou focar.!!!..și că să fie credibil,ori e medic,ori ambulantier ori militian….sunt curios peste ani când va ieși la iveală adevărul ,unde of fi cioclii ăștia…??… acum au început să latre marie virusologi că nenorocitele de ordonanțe îndobitocesc copiii!?? .. rămân cu traume, lipsa de oxigen afectează creierul ,. . activitatea în aer liber stimulează creșterea imunității…. normal trebuia consultați toți factorii de gândire academică , psihologi,cadre medicale pregatite in domeniu….nu se conduce țara cu Drone!!! ..dle Vela???.. Arafat n-are familie , îl doare în plua,…el numără vii și morții ..acum vine cu altă ordonanța , să vedem ce darcu mai interzice??…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here