Cum ucide pandemia de ură şi fake news libertatea de exprimare. Cazul unei pagini de Facebook care nu ar trebui să existe

6
4942
Capturi de la postări publicate de Florescu Marilena pe pagina sa de Facebook

Pe un cont de Facebook purtând numele Florescu Marilena, respectiva utilizatoare distribuie în avalanşă mesaje care încalcă atât legislaţia penală, cât şi regulile de bună convieţuire.

Mai mult, mesajele respective intră în conflict cu propriile cutume pe care şi le-a stabilit populara reţea de socializare, care interzic incitările la ură, falsurile, atacurile grosolane la adresa unor persoane publice, manipulările şi propaganda de orice fel (de exemplu, declaraţia că susţine PCR, partid care a fost scos în afara legii în decembrie 1989).

Bunăoară, puteţi citi mai jos câteva postări absolut incalificabile, cum este şi cea la adresa preşedintelui României. Aceasta nu este deloc „libertate de exprimare”! Folosirea cuvântului în spaţiul public nu permite nicăieri în lumea civilizată apariţia unor astfel de mesaje fără ca autorul lor să suporte consecinţe penale sau civile.

Un alt atac, susţinut cu informaţii tendenţioase, la adresa celui mai bine plasat român în ierarhia politică internaţională – Dacian Cioloş, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European.

Mesaj de susţinere a „patriotului” Liviu Dragnea, care a încercat, alături de Călin Popescu Tăriceanu, scoaterea României de facto din UE, prin atacul la justiţie şi la statul de drept, pornit cu scopul protejării mafiei politice transpartinice.

Cristian Tudor Popescu, Traian Băsescu, Angela Merkel, Bill Gates, Ursula von der Leyen, UE, #Rezist sunt alte nume aflate pe lista neagră a celei care foloseşte dreptul de acces la Facebook pentru a manipula, a jigni şi a face jocuri politice ostile României.

Puteţi citi detalii în articolul publicat pe LUMEALIBERA.RO

Uniunea Europeană, mesaj ferm anti-fake news

Parlamentul European (PE) a făcut recent apel la cetăţeni să acorde o atenţie deosebită dezinformării online, reamintind că verificarea informaţiilor este crucială pentru limitarea pandemiei de Covid-19.

„Răspândirea coronavirusului a dus la propagarea ştirilor false şi a dezinformării, ceea ce împiedică eforturile de limitare a pandemiei”, atrage atenţia Parlamentul European într-un comunicat, cu ocazia Zilei internaţionale de verificare a informaţiilor (Fact-checking Day), marcată la 2 aprilie.

„În timp ce mulţi duc o luptă asiduă pentru a salva vieţi, organizaţiile din domeniul sănătăţii şi cei care verifică veridicitatea informaţiilor au dezvăluit o altă latură întunecată a pandemiei: organizaţii şi persoane care exploatează criza în scopuri de manipulare politică sau comercială”, se evidenţiază în comunicat.

„Potrivit unui raport al grupului de lucru anti-dezinformare EUvsDisinfo, unele declaraţii false provin de la actori din apropierea dreptei «alternative» din SUA, ai Chinei şi ai Rusiei. În aceste cazuri, scopul este politic, de a submina Uniunea Europeană sau de a provoca schimbări politice”, subliniază Parlamentul European.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

6 COMENTARII

 1. Otrava asta antioccidentala ar trebui contracarata de presedintele tarii pe posturi TV cu cuvinte simple si edificatoare. Numai comentarea in articole online a abominabilelor actiuni ale unor antioccidentali infocati, e vizibila doar pro-occidentalilor care citesc constiincios si nu au nici-o putere…..

 2. Acesta este probabil un cont Sputnik. Dar este un simplu cont FB.
  Ce facem cu presa centrala.
  In naivitatea mea am crezut ca mizerii mai mari decat la L3 si GuitaTV nu gasesti.M-am inselat.
  Numai daca deschizi Cotidianul lui Nistorescu gasesti acolo nebunia in forma ei pura.
  Idolii lor A.Nastase,A.Severin, Plesoianu, Piperea,D.Zanfir,Volguta, Ciolacu,Dragnea zilnic explica ce mare greseala a fost aderarea la NATO si UE si ce minunat ar fi sa parasim aceste doua Institutii.
  Este exact presa anilor ’30 din Germania.
  Daca nu ai trai in Romania, sa vezi ce se intampla, ai ramane cu impresia ca totul este un dezastru, e foamete, nu se mai produce nimic, toti cetatenii sant sclavii occidentului, toate masurile luate de guvern sant impotriva cetateanului, 70% din electorat tradatori de tara, drogati, homosexuali, vanduti strainilor.
  Cine nu e cu PSD-ul nu e Roman cu alte cuvinte.
  Pai mai avea nevoie Sputnik-ul de birou la Bucuresti?
  Saracul Ion Ratiu, cred ca s-ar rasuci in mormat daca ar vede pe mana cui au ajuns partidul si ziarul lui.
  Sper sa mai traiesc sa vad Tara noastra scapata de aceste mizerii umane.

  • @Raul. Nu este nici o reclama domnule si nici nu trebuie sa fie.
   Astfel de mizerii, de inoculari cu acelasi aer maladivo-rusofil retrograd, de asa-zisi patrioti/patriHOTI pe metru patrat si de dat lectii la tine-n casa, scuze, trebuie sa dispara.
   Acesti corupatori ideologici sau, predicatori politici – Niciodata, dar niciodata nu ne-au vrut binele (imi cer scuze ca vorbesc in numele multora !) deoarece de-a lungul timpului din Romania Dodoloata „s-a mancat” de catre acesti „pantagruelici”, bolnavi dupa tinuturile altor si altor popoare (desigur si cu ajutorul cozilor de topor, tradatorilor din acele vremuri de la noi) inoculate cu dubla misiune urmasilor de la Petru cel Mare unde Ei isi inchipuie intreaga lume supusa lor !
   La fiecare generatie 25-30 de ani se repeta aceleasi idei demente, rasuflate dar in beneficul acestor bolnavi de putere, – noilor generatii: cu e cool comunismul, neo-marxismul, cit de fain e in Maica Rusie etc.
   Da, trebui intrate peste acele site-uri de c*c*t si luati la intrebari: de mama lor, de cum o mai duc, de sanatate si in final – blocindu-i !
   Nimanui nu-i trebuie sa-i fie frica de astfel de lighioane, de elemente declasate ale societatii in incapacitatea de a evolua, real, spre secolul 21; nu in trecutul mizerabil, ticalos, cu milioane de crime pe constiinta…

   * Comunismul impreuna cu Fascismul, Socialismul nu au avut nici un plan sau, metodologie pentru a indeplini idealurile oamenilor, cetatenilor si va merge in cele din urma in istorie ca niste experimente sociale esuate; mai devreme sau mai tirziu se va include si Capitalismul, ca ne place sau, nu.

 3. Antena 3 si Romania TV trebuiau inchise de mult iar protagonistii arestati. Nu pot sa inteleg cum pot fi atit de prosti roboteii acestor mizerii de televiziuni. Ce naiba face CNA si servicile alea multe? Asta e atentat la siguranta nationala ce fac gunoaiele alea acolo.

 4. Dacă n-aţi fi băgat-o în seamă, sigur n-aş fi ştiut nici eu de ea! După materialele pe care le colportează, mie îmi este foarte clar provenienţa iar aceasta nu poate fi decât una toxică, cu iz rusesc. Hidra comunistă nu va dispărea atâta timp cât nu se vor lua măsuri dure de contracarare permanentă, prin toată mass-media, şcoală, mediu universitar. Evident că vor rămâne grupuscule dar acestea pot fi anihilate uşor dacă presiunea asupra lor va fi constantă. Ideile extremiste apar şi se concentrează pe cele mai vulnerabile segmente ale populaţiei, de regulă absolută, în crize şi de aceea contracararea lor trebuie susţinută cu politici şi proiecte guvernamentale adecvate. Aici, rolul instituţiilor specifice ale statului ar trebui să fie prioritar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here