VIDEO. Confruntări violente la Hunedoara. Polițiștii au scos pistoalele, dar au părăsit zona sub o ploaie de pietre

2
4597
Cel mai violent dintre atacatori: cel în tricou bleu

Comportamentul stupid al un bărbat beat, devenit recalcitrant, a dus la incidente violente, sâmbătă, între forțele de ordine (polițiști + jandarmi + trupele speciale SAS) și un grup de localnici din cartierul Micro 6 al municipiului Hunedoara.

Şapte persoane au fost reţinute pentru ultraj în urma incidentelor petrecute sâmbătă după-amiază într-un cartier din orașul Hunedoara. Scandalul a izbucnit după ce, în timpul unui raid efectuat de poliţişti, un bărbat aflat sub influenţa alcoolului a devenit recalcitrant, iar mai mulţi locuitori din zonă au recurs la violență față de forţele de ordine, transmite Agerpres.

Poliţiştii au fost atacaţi cu pietre şi alte obiecte contondente. Două maşini de poliţie au fost avariate cu pietre de către câțiva locuitori ai cartierului hunedorean.

Agenții de poliție au scos pistoalele și le-au îndreptat spre persoanele agresive, dar nu au făcut uz de armă. A fost tras un singur foc de armă, dar în plan vertical, pentru descurajarea agresorilor.

În imaginile distribuite pe Facebook se vede cum poliţiştilor le sunt adresate cuvinte grele, jignitoare, obscene. Un bărbat agresiv loveşte cu cotul în geamul unei maşini de poliţie, care are oglinda laterală smulsă.

Polițiștii au părăsit zona sub o ploaie de pietre.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, Bogdan Niţu, a comunicat: „Urmare a incidentelor semnalate în cartierul Micro 6 din municipiul Hunedoara, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie şi jandarmerie. O parte dintre persoanele implicate în aceste incidente au fost reţinute şi conduse la sediul poliţiei, urmând a fi audiate cu privire la comiterea infracţiunilor de ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere, întrucât două dintre autospecialele de poliţie au fost avariate în cursul intervenţiei”.

De unde a pornit episodul violent de sâmbătă? Explică purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara: „În timp ce verificau respectarea prevederilor ordonanţelor militare, echipajele de poliţie au identificat o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, care nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege şi, mai mult decât atât, era recalcitrantă. Imediat după acest moment, poliţiştii au fost atacaţi cu pietre şi alte obiecte contondente de mai multe persoane din respectivul cartier, rude şi cunoscuţi ai bărbatului care era legitimat de poliţie”.

Pentru restabilirea calmului, în zonă au intervenit poliţişti, jandarmi şi luptători ai serviciului special. Toate persoanele din acea zonă s-au retras în locuinţe, iar situaţia a revenit la normal.

În cauză a fost deschis dosar penal pentru ultraj şi distrugere.

Echipajele de ordine publică vor rămâne, în continuare, în zonă pentru a preveni orice alte incidente, a mai precizat reprezentantul IPJ Hunedoara.

Pumnul agresorului în bleu îl ajunge pe polițist în mașină
El e individul violent!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. A fost schimbat Acordul dintre MAI și BOR! Nu mai merge nimeni la biserică. Paștile și lumina ne sunt aduse în pragul casei sau la fereastră

INTERVIU. „Acest virus nu rezistă mult pe suprafețe, moare în câteva ore. Dar se ia foarte ușor din aer” / „N-o putem ține cu statul în casă, ne moare economia. Soluția este: «Cine scapă, scapă; cine nu, nu!»”

Durerea unui român din Belgia: „Îi trimit mamei bani de medicamente, iar ea zice că suntem sclavii Europei”

2 COMENTARII

  1. Descrieti lucrurile numai din perspectiva politiei dar nu aratati cum a pornit scandalul. Pare ca politistii nu au nici-o vina. Nu prea e corect.
    Legea in cazul de fata e o lege timpita iar cind se face exces de zel in aplicarea unei legi timpite nu poate duce decit la antipatie pina la ura din partea populatiei, adica „agresorii”, cum ii numeste ziaristii.com
    Nu poti da o amenda uriasa ce-l baga pe om in faliment iar mai tirziu poate ajunge ca prin executare silita sa-si piarda locuinta numai pentru ca nu a avut o hirtie sau in alte cazuri a completat ceva gresit. Merge si o amenda mica sau un avertisment. Politia trebuie sa previna si sa educe nu sa provoace. Garantez ca in momentul cind politia va face ce trebuie in sprijinul populatiei, va fi aplaudata.
    Birocratia e la putere. Ai hirtie, nu e o problema ca esti afara, iar daca nu ai hirtie esti un mare pericol pentru societate. Da parca prezenta hirtiei determina pericolul social. Lege facuta de birocrati in spirit birocratic.

  2. Hristos a inviat!!!…poate invie si mintea politrucilor din tara asta…sub pretextul pandemiei nu poti constringe drepturile fundamnentale ale omului.!!!…drepturi lasate de Dumnezeu !!..toti se nasc liberi!!..cum o sa explicati nepotilor ce-ati facut voi in perioada asta ???…ati bagat asta cu contaminarea in masa si voi va vedeti de ale voastre,va va pedepsi bunul Dumnezeu.!!!..mai trebuie sa ne puneti botnite,lese,sa ne bagati in custi,ne -ati injosit ,ne-ati stigmatizat,ne-ati luat viitorul ala care-l mai avem…ne-ati luat ultima tigara ba nenorocitilor…!!!oare asa se intampla si in tarile din west??>..de revolutie ne-ati speriat ca vin teroristii sa stam in case cu lumina stinsa,acum ne speriati ca murim sa stam in casa ca vine lumina cu pulanul si girofarul!!!..de ce prostiti ba un popor??…nu va urez nimic ,pentru ca nu meritati ,sa va stea in gat declaratia …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here