Iohannis, un nou atac tăios: „PSD-iştii sunt dispuşi să rişte stabilitatea şi viitorul României pentru a-şi albi dosarele”

0
538

Într-o declaraţie de presă în care a anunţat temele pentru referendum, Klaus Iohannis a reiterat pericolele care amenință România, cu PSD la guvernare. Președintele a avertizat că PSD „destabilizează România şi riscă viitorul țării” pentru ca politicienii săi corupți să scape de justiţie.

  • „Societatea a obosit să urmărească dacă cei interesaţi şi-au mai dat o ordonanță de urgență la şedinţa de Guvern. Este momentul ca românii să decidă dacă nu e necesar ca şi alte instituţii în afară de Avocatul Poporului să poată sesiza CCR. Dacă era posibil, n-am fi ajuns în situaţia de acum.”
  • „Modificările legilor justiţiei au fost aspru criticate de UE, iar adoptarea de noi ordonanțe de urgență va avea consecinţe grave legat de statutul României în Uniunea Europeană. PSD încalcă regulile statului de drept.”
  • „PSD-iştii au atât de multe probleme penale, încât sunt dispuşi să rişte stabilitatea şi viitorul României doar pentru a-şi albi dosarele.”
  • „Solicit din nou Guvernului să nu mai adopte vreo ordonanță de urgență în domeniul justiţiei şi politicii penale! Referendumul a intrat în linie dreaptă. Orice act de acest gen ar fi o sfidare la adresa poporului român.”
  • „Astăzi se impune mai mult ca oricând să ne amintim un text din Constituție. Este vorba despre aliniatul 2 al articolului 2, care spune că niciun grup și nicio persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu. Voința Suverană a poporului se exprimă cel mai bine prin referendum.”
  • „Dragi români, vă aștept la referendum pe 26 mai.”

Cele două teme pentru referendum, anunțate de președinte:

1. interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție;

2. interzicerea adoptării de guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor, corelată cu dreptul altor autorități de a sesiza CCR cu privire la ordonanțe.

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here