Ce nerușinare! Mincinosul Bode dă vina pe USR pentru licitația prin care s-au cumpărat 600 de BMW-uri la suprapreț de la prietenul lui Iohannis!

4
668
Lucian Bode, omul lui Klaus Iohannis la Interne, a tradus pe dos verdictul de plagiat pe care UBB l-a pus lucrării sale de doctorat

Lucian Bode, ministrul de Interne al lui Iohannis în Guvernul Ciucă, a făcut joi o fenomenală demonstrație de tupeu, acuzând USR că ar fi de vină pentru licitația cu dedicație prin care Poliția a cumpărat 600 de BMW-uri, la suprapreț, de la prietenul președintelui țării! Tentativa de a arunca pisica moartă în curtea unui partid scos de la guvernare acum mai bine de un an e năucitoare, dar arată în același timp câtă minte au actualii guvernanți și ce panică s-a instalat printre ei după ce s-a aflat matrapazlâcul.

Efortul principal al tuturor pare a fi extragerea lui Klaus Iohannis din această afacere dubioasă, care a făcut înconjurul Europei – mai puțin al României, unde televiziunile au pus capac peste știre, îndopându-și publicul cu orice altceva mai puțin acest enorm scandal.

Lucian Bode a acuzat că USR ar fi autoarea licitației cu dedicație, deși tocmai USR a demascat-o (alături de sindicatul Europol al polițiștilor) și a sesizat instituțiile europene!

Tocmai foștii miniștri USR, aflați în conflict cu Iohannis și care au sesizat instituțiile europene în privința licitației cu dedicație, sunt acum acuzați de Bode că ar fi în spatele aranjamentului!

În urmă cu două săptămâni, Europol și USR au dezvăluit că Poliția lui Bode a cumpărat cu 20 de milioane de euro 600 de mașini BMW de la afaceristul Michael Schmidt, un foarte apropiat prieten al președintelui Klaus Iohannis. Specificațiile tehnice cerute de Poliție la licitație au fost de așa natură încât niciun alt concurent nu putea participa, iar prețul plătit de statul român este cu 9.000 de euro/mașină mai scump decât cel plătit de poliția poloneză pentru exact același tip de BMW!

Scandalul a luat amploare în pofida eforturilor făcute de sistem să-l stingă. Conducerea Poliției Române a ținut o conferință de presă în care a încercat să convingă opinia publică de faptul că totul a fost OK, dar minciunile spuse acolo au fost demontate rapid chiar de companiile auto concurente descalificate la licitație. Klaus Iohannis, aflat la New York, s-a grăbit să anunțe de acolo că n-are niciun amestec. Însă imediat s-a aflat că firmele prietenului său au câștigat, după ce Iohannis a ieșit președinte, contracte cu statul român în valoare de aproape 150 de milioane de euro!

Joi a fost rândul lui Lucian Bode, ministrul de Interne, să țină o conferință de presă în care a pretins că USR știa de licitație și a acceptat condițiile tehnice absurde (spre exemplu, Skoda a fost eliminată impunându-se o înălțime a mașinii cu câțiva milimetri mai mică decât are modelul Octavia!).

Fumigena lui Bode: a prezentat un contract-cadru semnat de Drulă laolaltă cu anexele făcute ulterior chiar de actualul ministru de Interne și de oamenii săi din Poliție

Tentativa de manipulare a lui Bode a fost în cel mai pur stil securistic. Ministrul a prezentat doar fragmente dintr-un contract de finanțare și o așa-zisă „anexă tehnică” de anul trecut, prin care Ministerul Transporturilor (condus atunci de Cătălin Drulă) disponibiliza pentru Poliție fonduri UE într-un proiect de monitorizare a traficului rutier. Bode a refuzat să prezinte presei documentele integrale, încercând să arate că, de fapt, tocmai Drulă și Ghinea (care era atunci ministrul Fondurilor Europene) stau în spatele licitației cu dedicație pentru amicul lui Iohannis!

De fapt, Bode a mințit cu nerușinare, pentru că specificațiile tehnice prin care au fost eliminați concurenții BMW nu există în contractul semnat de miniștrii USR de atunci, iar anexele la contract nu sunt semnate! Cu alte cuvinte, specificațiile și anexele au fost redactate și băgate în caietul de sarcini de Bode și oamenii săi după ce s-a semnat contractul-cadru.

PSD s-a aliat cu PNL în încercarea de a-l extrage pe Iohannis din scandal. În mod coordonat, Sorin Grindeanu – actualul ministru al Transporturilor – a ieșit într-un interviu cu acuzații similare celor făcute de Bode.

„Ce vedem acum sunt zvârcolirile regimului Iohannis. Lacheii se agită să acopere combinațiile șefului“

Cătălin Drulă, președintele USR, a reacționat la aceste fumigene pe cât de necredibile, pe atât de surprinzătoare. „Ce vedem acum sunt zvârcolirile regimului Iohannis. Lacheii se agită să acopere combinațiile șefului. E începutul sfârșitului”, a scris șeful USR pe contul său de Facebook.

El a adăugat o postare în care a demontat manevra lui Bode, demonstrând că documentele tehnice prezentate de ministrul de Interne ca fiind semnate de miniștrii USR au fost, de fapt, elaborate ulterior tocmai de Bode și oamenii săi! Drulă a arătat că, din tot proiectul care viza o mulțime de alte lucruri necesare poliției, Bode s-a ocupat doar de achiziția cu dedicație de BMW-uri de la prietenul șefului său, Klaus Iohannis. Nimic altceva (aparate de măsurarea vitezei, dispozitive mobile, imprimante termice, sisteme electronice de depistare a drogurilor etc) n-a fost cumpărat. Doar BMW-urile.

Cătălin Drulă: „Ciocoiul Bode minte cum respiră, pentru că simte că se strânge lațul. Nu veți găsi semnătura mea pe vreo așa-zisă anexă cu detalii tehnice. Anexa de care vorbește Bode e elaborată și semnată de el și de subordonații lui“

„Ciocoiul Bode minte cum respiră, pentru că simte că se strânge lațul.

După ce săptămână trecută, eu am sesizat licitația făcută cu dedicație pentru prietenul președintelui, Bode a ieșit astăzi cu fumigene penibile.

A făcut o conferință ca să inducă voit o confuzie între finanțarea europeană a unui proiect de siguranță rutieră și licitația organizată de subordonații lui cu dedicație.

Faptele sunt următoarele. Poliția Rutieră are un proiect pe fonduri europene numit „Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație” (cod MySmis 125180, Programul Operațional Infrastructură Mare).

Bugetul proiectului este de 106.599.765,20 lei. Acesta prevede:

– 250 de aparate pentru măsurarea vitezei de circulație a autovehiculelor

– 4.000 de dispozitive mobile

– 1.400 de imprimante mobile termice

– 44 de sisteme electronice mobile de depistare a substanțelor stupefiante în salivă

– un sistem de colectare a datelor pentru siguranţa în trafic

– 300 de autospeciale de poliţie

Formal vorbind, contractul de finanțare europeană pentru proiectele de siguranță rutieră din POIM, se semnează de către Ministerul Transporturilor și Ministerul Afacerilor Interne.
Evident că am aprobat un proiect de siguranță rutieră din fonduri europene. (Contractul atașat în primul comentariu).

Unde minte Bode:

1. Documentele pe care le arată Bode cu detalii tehnice sunt elaborate DE EL ȘI DE SUBORDONAȚII SĂI. Nu are nicio treabă Ministerul Transporturilor cu girofare, radare și mașini de poliție.

2. Nu veți găsi semnătura mea pe vreo așa-zisă anexă cu detalii tehnice. Anexa de care vorbește Bode e elaborată și semnată de el și subordonații lui.

3. Din tot proiectul, până în prezent, Bode nu s-a preocupat decât de achiziția mașinilor, pe care le-a și dublat la număr (au ajuns 600 – probabil avea mai multe de vândut prietenul președintelui).

4. Nimic din celelalte dotări nu a fost achiziționat, mii de echipamente care trebuiau să contribuie la siguranța rutieră. Doar mașinile cu dedicație.

Licitația (achiziția publică) este făcută de Bode și de subordonații săi. Responsabilitatea pentru cerințele cu dedicație le aparține 100% legal. Deci, NU SCAPĂ!“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putin își mută în buncărul din Siberia rudele și principalii complici. A apelat la „șamani”, care i-au spus că „o pasăre arzătoare aduce biruință și moarte”. Ar putea fi definiția războiului atomic

* Regimul Iohannis-PSD vrea să adopte legile justiției înainte să vină observațiile și recomandările Comisiei de la Veneția! Europa e sfidată pe față

* Comisia Europeană avertizează regimul Iohannis-PSD că pierdem banii din PNRR dacă nu renunță la maltratarea Legii Avertizorului de Integritate! Trebuie eliminate prevederile care-i favorizează pe corupți

* De ce cad MiG-urile: mai multe s-au stricat după ce Armata a cumpărat kerosen de proastă calitate de la un fost partener de afaceri cu Sebastian Ghiță și cu generali SRI

* Jocul dubios al României în criza gazelor din Moldova. Drulă: „Putin strânge Moldova într-o menghină, iar președintele Iohannis și premierul Ciucă lasă Chișinăul să fie ostaticul unui regim fascist“

* Rareș Bogdan îl amenință pe Nicușor Dan: „Sau își bagă mințile-n cap, sau…” / „Bucureștiul este administrat haotic”

* VIDEO. „Marele protest” din Piața Victoriei a fost ruinat de răfuiala dintre Șoșoacă și Simion / „George, trădătorule! Simioane, Iuda! Rușine, Iudelor!”

* ÎPS Teodosie apare în dosarul deputatului PSD gay! „Șoferul lui Teodosie a avut o relație cu deputatul. S-o f…t pe la mănăstire. Bulangiul ăsta a aflat, Teodosie. Și a pus să-l execute pe deputat”

4 COMENTARII

  1. Bode a fost un activist PD care nu a ezitat sa linga in fund toate personalitatile vremii, in special pe Elena Udrea care l-a impins in fata. Acest individ pupincurist a reusit sa fie la un pas de prim-ministru. Au acaparat PNL, l-au deturnat si l-au pus la masa ciumei rosii, a celor care au distrus tara timp de 32 de ani. Daca era integru demisioana dupa evenimentul dormitul in masina care gonea pe serpentine cu 130 km/h si girofar, care a accidentat frontal un alt autovehicul care se deplasa regulamentar. Apoi a venit evenimentul secretizarea diplomei. Este evident ca asta se tine tare cu dintii de scaun pentru ca momentan sistemul nu are pe altii la inaintare. Este o lipsa de respect a papusarilor sa puna in fata oameni precum Ciuca, Bode, Rares Bogdan. Demisia Bode-ga du-te la tine la bastina sa realizeaza-te acolo ceapistule ca ai fost mediocru pana ai ajuns intr-o functie publica. Jandarmeria este o mizerie ai vazut ce au facut la mitingul lui Angi Serban si al lui Sandel Matei? Nimic, protejeaza infractorii, nu ai facut ancheta cu 10 august 2018. Da-ti demisia lingaule.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here