INCREDIBIL. Vor să dea Ordonanţa pentru salvarea corupţilor, în ciuda Europei! Ziua cea mai NEAGRĂ pentru România?

1
2041

Guvernul pregătește adoptarea în ședința de astăzi programată pentru ora 16.00 adoptarea OUG-ului de modificare a Codurilor Penale sub pretextul punerii în acord cu deciziile Curții Constituționale.

Pe agenda anunțată oficial de guvern nu figurează adoptarea OUG-ului pe Coduri, dar ultima ordonanță care a modificat legile justiției, de pildă, a fost adoptată prin suplimentarea ordinii de zi. Potrivit surselor G4Media, OUG-ul ar putea conține, pe lângă modificările cerute de punerea în acord a Codurilor cu deciziile CCR, și câteva texte fără legătură cu deciziile Curții și texte menite să-l scape, între alții, pe liderul PSD Liviu Dragnea. Nu e clar totuși dacă OUG-ul va fi în cele din urmă adoptat, deoarece au mai existat mai multe tentative similare în trecut oprite în ultimul moment.

Chiar dacă proiectul de OUG pleacă de la Ministerul Justiției fără aceste modificări cu dedicație, orice ministru sau chiar secretarul general al guvernului poate propune introducerea suplimentară de modificări în textul ordonanței, au mai explicat sursele citate.

Europa face scut în jurul lui Kovesi

Înalta Curte judecă, miercuri, plângerea depusă de fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi împotriva măsurii controlului judiciar dispuse împotriva ei de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), zisă şi „SS”.

Kovesi este urmărită penal în dosarul politic făcut de procurorii PSD-ALDE, în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă, în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa.

Şedinţa de judecată a fost programată la ora 9,00.

Hărţuirea lui Kovesi continuă azi exact în ziua în care Europa a anunţat oficial că va soma Guvernul României să oprească atacul politic la fosta şefă a DNA.

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, va transmite o scrisoare Guvernului Dăncilă în semn de protest față de ”comportamentul inacceptabil” vizavi de Laura Codruța Kovesi, care a fost pusă sub control judiciar de SS, secţia înfiinţată de clanurile penale din PSD şi ALDE pentru sabotarea justiţiei din interior.

Scrisoarea va fi transmisă în numele Parlamentului European.

De asemenea, Tajani va face, în deschiderea sesiunii plenare a Parlamentului European, o declarație de susținere față de Laura Codruța Kovesi, reafirmând sprijinul PE pentru ca fosta șefă a DNA sp ocupe funcția de procuror-șef al Parchetului European, au mai explicat sursele citate. Ședința PE va începe azi la ora 14:00, ora României.

Potrivit acestora, decizia a fost luată miercuri dimineață în cadrul Conferinței președinților (liderii grupurilor politice și președintele PE), care a început la 9:30, ora României.

Sursele citate au mai explicat că cele două propuneri – declarația de susținere din partea președintelui PE și trimiteerea unei scrisori Guvernului de la București – au fost făcute de co-președinta grupului Verzilor, Ska Keller, și au fost susținute de PPE și ALDE.

Conferința președinților din Parlamentul European (liderii grupurilor politice și președintele PE) s-a întrunit azi începând cu 9.30 ora României, pe agendă aflându-se și subiectul Laura Codruța Kovesi, în contextul negocierilor dintre Parlament și Consiliu pentru numirea procurorului-șef european.

”Marți a avut loc o întâlnire tehnică ce a precedat Conferința președinților. În urma discuțiilor, toate grupurile politice, mai puțin socialiștii, au dat un semnal pozitiv pro-Kovesi”, au explicat surse europene pentru G4Media.ro.

Înalta Curte judecă azi hărţuirea lui Kovesi

Săptămâna trecută, Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar de procurorii SIIJ, ea fiind obligată să se prezinte în fiecare săptămână la Secţia 18 Poliţie din Capitală.

Kovesi are mai multe interdicţii, ea neavând voie să părăsească ţara şi să vorbească cu presa despre dosarul în care este cercetată. De asemenea, nu poate activa ca procuror la Parchetul General.

Pe 28 martie, Laura Codruţa Kovesi a fost audiată peste şase ore la SIIJ, denumită şi „SS”, secţia înfiinţată de clanurile penale din PSD şi ALDE pentru sabotarea justiţiei din interior, prin presiuni asupra magistraţilor nesupuşi politic.

La ieşire, Kovesi a declarat că i s-a interzis să vorbească cu presa, considerând că aceasta este o măsură de a-i „închide gura”.

„Nu am voie să vă spun absolut nimic din ceea ce s-a întâmplat aici, astăzi, şi nici cu privire la acest dosar. Cred că e o măsură de a-mi închide gura, de a nu mai spune ce se întâmplă, este o măsură de a ne hărţui în continuare pe toţi cei din sistemul judiciar care ne-am făcut treaba. După cum se ştie, sunt într-o procedură internaţională, în care am ieşit prima. Probabil că disperarea unora că voi putea ocupa acea funcţie (şef al Parchetului European – n.r.) a ajuns la anumite cote şi din acest motiv eu nu mai am voie să vorbesc cu presa”, le-a spus Kovesi jurnaliştilor.

Procurorii mafiei roşii

Dosarul anti-Kovesi a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie. Ghiţă susţinea că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară, cu un avion, din Indonezia, a lui Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

Adina Florea, aleasa mafiei „roşii” să conducă SS, în loc să fie de partea colegei sale de meserie de magistrat (lăudată de SUA şi UE pentru ani de succes în lupta anticorupţie), a decis să devină cîrpa unui urmărit penal şi i-a făcut dosar lui Kovesi pe simplele vorbe ale lui Ghiţă.

Decizia a demonstrat că Adina Florea, Gheorghe Stan (şeful oficial al SS, pe post de „papagal” plătit regeşte, căci de facto cea care conduce este febleţea lui Tudorel Toader), Lia Savonea (şefa CSM) sunt oamenii „Ciumei Roşii” din justiţie.

CITIȚI ȘI:

Dancă (PNL): „O manipulare tipică Antenei 3”. Gâdea, isteric: „Afară! Afară! Vreți să vă dau afară cu bodyguarzii? Tăiați-i microfonul!”

VIDEO. Imaginile șocante în care Gâdea îl dă afară pe Ionel Dancă (PNL) „cu bodyguarzii”!

1 COMENTARIU

  1. Sustin intrutotul candidatura la procuror-sef EPPO a d-nei Kovesi! Sper din adancul inimii ca ICCJ sa-i faca dreptate astazi Codrutei Kovesi, si sa anuleze mizeria de control judiciar, si la fel, sper ca cei din Consiliul UE sa se trezeasca maine si s-o aleaga impreuna cu PE ca procuror-sef EPPO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here