O asistentă conspiraționistă, care spunea că virusul nu există, a infectat pacienți și personal medical la Spitalul CFR Timișoara. Imediat după decizia CCR, asistenta s-a externat la cerere

4
2110

Un caz năucitor s-a petrecut la Spitalul CFR Timișoara, unde o asistentă adeptă a teoriilor conspirației, convinsă că virusul nu există, a generat un focar, infectând personal medical și pacienți. Cazul a fost dezvăluit de celebrul medic timișorean Virgil Musta, șeful Secției Boli Infecțioase la Spitalul Victor Babeș și Timișoara și care are la activ cei mai mulți pacienți vindecați până acum.

Situația este stupefiantă. Asistenta, convinsă că totul nu e decât o înscenare a Ocultei Mondiale, iar virusul Sars-CoV-2 e inventat, nu și-a luat nicio măsură de protecție nici acasă, nici la spital. Așa a ajuns să infecteze mai multe persoane la locul de muncă, Până acum, ancheta epidemiologică a descoperit alte două asistente și patru bolnavi infectați de conspiraționistă, dar cercetările nu s-au încheiat, iar oamenii infectați ar putea fi mult mai mulți.

S-a infectat la începutul lunii, apoi a adus virusul în spital, unde i-a îmbolnăvit pe alții. A fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase, dar s-a externat la cerere imediat după sentința CCR

Cadrul medical vinovat de apariția focarului s-a infectat la începutul lunii iulie, pentru că nu își lua măsuri de precauție nici în timpul liber, apoi a dus virusul în spital, unde de asemenea nu purta mască și mănuși. Internată la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș”, asistenta s-a și externat la cerere imediat după decizia CCR, care a decretat că bolnavilor contagioși li se îngrădesc libertățile dacă sunt ținuți în spitale sau în carantină.

Cele două colege infectate de asistenta pentru care “virusul nu există” sunt în izolare la domiciliu. Cei 4 pacienți îmbolnăviți de coronavirus sunt acum internați tot în Spitalul CFR Timișoara, dar într-un pavilion special.

Asistenta medicală vinovată “va fi cercetată disciplinarși e posibil să se aleagă cu o plângere penală

Stela Iurciuc, manager la Spitalul CFR Timișoara, a declarat pentru DeBanat.ro: „Prima asistentă a încălcat normele și procedurile aduse la cunoștință, în ceea ce privește gestionarea situației epidemiologice creată de coronavirus, nepurtarea echipamentului de protecție, nerespectând recomandările în urma triajului epidemiologice, deși a fost instruită și avertizată în acest sens. Asistenta medicală va fi cercetată disciplinar și, dacă se impune, se va formula plângere penală împotriva acesteia pentru nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă au avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli”.

 “Acest focar a pornit de la o persoană care nu credea că există virusul. Nu credea că trebuie să poarte mască

La rândul său, medicul infecționist Virgil Musta a explicat, pentru Sursa de Vest: “Acest focar, mai extins decât ne-am fi aşteptat, a pornit de la o persoană care nu credea că există virusul. Nu credea că trebuie să poarte mască, nu accepta ideea de a purta mască şi nu voia să înţeleagă faptul că, fiind cadru medical, trebuie să aibă o anumită atitudine, nu doar în spital, ci şi în afara spitalului. Nu poţi să nu respecţi nimic, să te contaminezi, după care să aduci virusul în spital. Iată că am ajuns în această situaţie neplăcută în care şi pacienţi au fost infectaţi de la această persoană, dar şi alte cadre medicale. Vom vedea dacă părţile vătămate vor depune plângere şi, este foarte probabil, ca această persoană să aibă mari probleme în viitor”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

 1. Toti adeptii conspiratiilor si raspandacii,mai ales personajele care au declansat acest val de negari a existentei virusului,adica ciolacii,pontacii,tradicenii -inclusiv veberova ,avocata lor si cel mai grav,CURTEA CONSPIRATIONISTILOR,TREBUIE JUDECATI SI CONDAMNATI PENTRU TRADARE DE TARA,ACUM!!😠😈

 2. Nesimtirea ingroapa Romania
  Nesimtirea inseamna obraznicie, plus prostie plus rautate.
  Ai voie sa crezi ca virusul nu exosta, dar atat timp cat nu poti avea o certitudine, a te purta atat de iresponsabil, fiind cadru medical, este o URIASA NESIMTIRE!
  O nesimtire aproape la fel de mare ca a celor care s-au gasit exact acum sa o faca pe marii aparatori ai unor legi de fapt ambigue, fara sa le pese de consecinte.
  O nesimtire din aceeasi categorie cu a politicienilor care pun betze in roate celor care lupta cu pandemia, doar ca sa obtina victorii politice.

 3. Dacă m-aș număra printre cei contaminați de prostătura asta, aș da-o în judecată rapid de tot și aș cere plata unor despăgubiri semnificative. Aș aduce-o la sapă de lemn, să se învețe minte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here