Bu-hu-hu! Firea zice că “forțe” misterioase ar face presiuni ca ea să preia șefia PSD și a Guvernului, doar-doar o renunța să candideze la Primărie

2
987

Prinsă în propriul său film, în care joacă în toate rolurile – și principal, și secundar, și de figuranți –, Gabriela Firea continuă să propage în spațiul public scenarii polițiste. Primărița Capitalei a afirmat miercuri, înaintea unei ședințe a conducerii PSD, că anumite “forțe” fac presiuni asupra sa să nu mai candideze la un nou mandat, în schimb propunându-i-se să preia șefia partidului și postul de premier al României, dezvăluie Digi 24.

Gogoașa este una clasică pentru Firea. Prăbușită în sondaje, părăsită de aliații care simt că va pierde, disperată că va fi aruncată la groapa de gunoi a politicii după ce ea însăși a transformat Bucureștiul într-un pol al poluării, proastei administrări și al aglomerației, primărița trage ultimul cartuș: al brașoavelor în care e expertă.

Combinațiile gândite de Firea: îl șantajează pe Ciolacu, pentru ca PSD să-l “îndestuleze” pe Ponta. În schimb, acesta ar urma s-o susțină la București

„Nu mă interesează scenariul în care să candidez la parlamentare, să preiau PSD și apoi sa fiu varianta de prim -ministru. Nu vreau să-i iau locului domnului Ciolacu și nici celui care va fi varianta noastră de premier”, a dat asigurări Firea, fără să-i fi propus însă cineva așa ceva.

Jurnalistul Sebastian Zachmann, de la Adevărul, a dezvăluit că Firea e disperată să obțină susținerea lui Ponta pentru candidatura la Primărie și că recurge la presiuni și șantaj la adresa lui Ciolacu, liderul de acum al PSD.

Ponta își vinde susținerea pentru 40 de locuri rezervate Pro România – partidul său – într-o alianță cu PSD la alegerile parlamentare. Dar Ciolacu, îngrijorat de căderea PSD, își dă seama că 40 de locuri de parlamentari ar putea însemna un preț prea mare dacă se menține scorul electoral actual, de circa 20-22%.

De aici șantajul lui Ponta – care amenință că va candida la Primăria Bucureștiului, dându-i practic lovitura de grație Gabrielei Firea.

Și tot de aici disperarea fostei prezentatoare de la Antene, care înțelege că va pierde Primăria, accesul la resursele de miliarde și că s-ar putea chiar alege cu ceva consecințe penale dacă Nicușor Dan ajunge la Primărie și sesizează Procuratura pentru ce s-a întâmplat în ultimii 4 ani. Firea îl șantajează, la rândul ei, pe Ciolacu, amenințând că nu va mai candida la Primărie dacă nu îi satisface pretențiile lui Ponta, astfel încât fostul premier să o susțină la București.

Pentru că n-a făcut nimic 4 ani, Firea se autovictimizează și recurge la manevre murdare

În lipsa oricărei realizări – cât de mică ar fi ea –, Gabriela Firea își joacă în această campanie electorală cele două cărți rămase:

– autovictimizarea, promovată puternic prin intermediul televiziunilor alimentate cu milioane din banii primăriei pentru publicitate inutilă,

– manevrele murdare, cum au fost cele prin care au fost sabotate acțiunile lui Nicușor Dan.

Soția primarului din Voluntari are însă impresia că un complot mondial s-a organizat împotriva sa pentru a fi detronată din postul care i se cuvine pe viață. Firea – care la Londra a spus că este primarul României – crede că Robert Negoiță a trădat-o nu pentru că își dă seama că va pierde și nu vrea să fie tras în jos, ci pentru că ar face parte dintr-un plan diabolic.

La fel și celelalte evenimente – toate produse din vina sa. O mână criminală i-ar fi pus în mâncare o sârmă inteligentă, ca să o ucidă, troleibuzul care a luat foc în centrul Capitalei ar fi fost sabotat de Opoziție, licitația pentru tramvaie ar fi fost anulată la ordinul cuiva etc.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Firea ticaloasa si incompetenta cum este, cunoaste macar limba romana.Ca presedinte de partid ar reprezenta un progres pentru PSD in comparatie cu analfabetul ingalat Ciolacu care ne face sa o regretam pe veve care macar avea verva. Nici macar sustinatorii PSD care nu stralucesc de inteligenta si elocventa nu au rabdare sa asculte mormaitul agramat al lui Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here