Regimul Iohannis-PSD, pus la zid de SUA: a redus lupta contra traficului de persoane și i-a scăpat pe infractori prin metoda prescripției. Există bănuiala complicității la nivel înalt!

9
1721
Iohannis (dreapta) și omul său de încredere în PNL, fostul ministru de Interne Bode, doi dintre responsabilii pentru eșecul luptei împotriva traficului de persoane din România

Conducerea statului român este criticată dur de Departamentul de Stat al SUA într-un raport privind traficul de persoane din țara noastră. Regimul Iohannis-PSD a redus lupta pentru combaterea acestui flagel, a scăpat bandele de infractori prin metoda prescripției. Există chiar bănuiala complicității la nivel înalt a unor oficiali de la Inspectoratul General pentru Emigrări! Acolo e șef colegul de bancă al lui Lucian Bode, ex-ministrul liberal de Interne!

Situația dezastruoasă în care a fost prăbușită România de Iohannis și coaliția PSD-PNL este perfect ilustrată de raportul Departamentului de Stat al SUA privind felul în care acești politicieni au înțeles să lupte împotriva teribilei mafii a traficului de persoane. România e de departe pe primul loc în Europa la acest tip de agresiune împotriva oamenilor – iar caracatița duce direct la vârful statului.

Victime nu sunt doar românii exploatați de rețele interlope, ci și străinii veniți la muncă în țara noastră – în special din Asia. Raportorii americani scriu că „autoritățile nu au investigat acuzațiile privind traficul de forță de muncă ca parte a unui aranjament de protejare a angajatorilor români care nu dispuneau de forță de muncă calificată la nivel național“.

Dar principalele victime ale mafiei autorităților statale mână-n mână cu clanurile rămân românii. S-a constatat, scrie în raportul publicat de G4Media.ro, o complicitate persistentă a oficialilor români în infracțiunile de trafic de persoane. În 2022 au fost trimiși în judecată din acest motiv 6 funcționari, inclusiv un primar, pentru infracțiuni de trafic de persoane. Între victime se numărau și 6 copii, dintre care unul de doar 12 ani. România rămâne – scrie în raportul Departamentului de Stat al SUA – o sursă principală pentru victimele traficului sexual și ale traficului de forță de muncă în Europa.

Țintele predilecte sunt femeile, acestea constituind marea majoritate a victimelor, fiind exploatate sexual atât în România, cât și în țări precum Austria, Irlanda, Italia, Spania și Marea Britanie.

Guvernul României nu îndeplinește standardele minimale pentru eliminarea traficului de persoane, scriu raportorii americani. Pe de o parte, se vorbește despre „eforturi semnificative“ depuse de Guvern pentru a elimina acest flagel, dar pe de altă parte rezultatele arată exact contrariul. Autoritățile statului român au investigat, urmărit penal și condamnat un număr semnificativ mai mic de traficanți de persoane (458 în 2022 față de 628 în 2021). Se constată complicitatea funcționarilor, mai ales cei care exploatează copii aflați în centre de plasament sau a unor case de copii administrate de statul român.

Extrem de grave sunt modificările legislative operate de putere, care au împiedicat urmărirea penală și au dus la impunitate pentru mulți dintre oficialii statului român complici la traficul de persoane. Guvernul a scăzut eforturile de aplicare a legii, subliniază americanii.

Ca urmare a acestei atitudini a statului român condus de Iohannis și coaliția PSD-PNL, în octombrie 2022 s-a produs un adevărat dezastru. Modificările legislative au determinat instanțele de judecată să schimbe metoda de calculare a prescripției. Zeci de dosare au fost astfel închise, ducând la scăparea infractorilor. S-a subminat masiv efortul de combatere a traficului de persoane.

Raportul subliniază că există „o posibilă complicitate oficială în infracțiuni de trafic de persoane în cadrul Inspectoratului General pentru Emigrări“. E vorba de exploatarea cetățenilor străini veniți la muncă în țara noastră: „Autoritățile nu au investigat acuzațiile privind traficul de forță de muncă ca parte a unui aranjament de protejare a angajatorilor români care nu dispuneau de forță de muncă calificată la nivel național“.

Raportul semnalează suspiciunea că în traficul de persoane este implicat chiar personalul din instituțiile guvernamentale pentru copii și din centrele pentru persoane cu handicap. ONG-urile arată că în multe județe funcționarii acționează mai degrabă în complicitate cu traficanții.

Tot regimul Iohannis-PSD poartă răspunderea și pentru ineficiența anchetatorilor. Raportul arată că atât DIICOT, cât și BCCO acționează cu personal și resurse insuficiente, astfel că nu pot acoperi toate cazurile. Mai mult decât atât, cei care investighează nu sunt suficient instruiți, iar volumul de muncă mult prea mare îi face ineficienți. S-a ajuns ca un procuror și un anchetator să lucreze simultan la 100 de anchete! Procurorii fug de această specializare pentru că e vorba de cazuri foarte complexe, care creează traume și duc la epuizare.

Șef la Inspectoratul General pentru Imigrări a fost, până în martie acest an, colegul de bancă al ministrului de Interne, Lucian Bode. Ziaristii.com a scris de mai multe ori despre chestorul Marius Florin Mihăilă, cel care a fost prins jucând Solitaire de colegii din alte țări în timpul unei ședințe importante privind combaterea migrației ilegale. Incompetența acestui personaj numit pe criterii neștiute de nimeni de Bode șef la Imigrări a ajuns legendară, iar ineficiența instituției conduse de el a jucat un rol important astă-toamnă, în veto-ul Austriei la încercarea României de a intra în Spațiul Schengen.

O vină majoră are și Iohannis în această poveste. Începând cu toamna lui 2021, președintele și-a asumat personal responsabilitatea domeniului Justiției, numindu-și oamenii de încredere acolo, în frunte cu ministrul Predoiu. În această perioadă, nu doar că legislația grav viciată de PSD în perioada 2017-2019 n-a fost îndreptată, dar Justiția a fost acaparată din nou, exact ca la începutul anilor 2000, de mafie și de grupurile de interese conectate la lumea interlopă și la politicieni.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ciolacu, „mitraliat” în Parlament, la învestirea noului Guvern. Orban: „N-am cum să votez gonaciul lui Hayssam și vâslașul lui Dragnea“. Drulă: „Demagogie și minciuni. Dragnea vă dădea clasă la grafice colorate!”

* Caracatița din Buzău a lui Ciolacu: 104 rubedenii și prieteni care sug de la stat peste 6 miliarde de lei! Șeful PSD, viitor premier, n-a muncit până la 37 de ani

* Minciuna lui Iohannis: „Românilor li s-a promis stabilitate și au primit stabilitate”. În realitate, românilor li s-a promis „fără PSD” și „fără pensii speciale”, dar au primit PSD și super-pensii speciale! Iar stabilitatea a fost doar politică, nu și în privința prețurilor

* Prostie bubuitoare la Realitatea Plus. Fiica patronului: „Cei de la OMV-Petrom au găsit mai mulți țiței. Cei mai mulți țiței din ultimele decenii!”

* Un decret rușinos semnat de președintele Emil Constantinescu în 1999: grațierea lui Maricel Păcuraru, infractor cu vocație de recidivist. Acum e patronul Realitatea Plus, televiziune care face politică anti-europeană și rusofilă

* PSD-istul Mihai Tudose, acuzat de consiliera sa de la Bruxelles că a hărțuit-o sexual. „Îmi spunea să merg în fața lui ca să-mi vadă fundul. Vorbea vulgar, făcea aluzii: «Îmbracă-te mai mult în fustă, știi că ai craci frumoși!»”

* Prigojin anunță un viitor sumbru pentru banda lui Putin: „Suntem la 2-3 luni de plutoanele de execuție” / „Rusia va pierde teritorii”

* VIDEO+FOTO. Înregistrarea-cheie din TVR: cele 14 secunde în care Olaianos o „gâtuie” pe colega sa Nadine Vlădescu. O ridică în aer și o izbește de perete. Filmul agresiunii în 22 de fotografii

* Viața și moartea lui Silvio Berlusconi. I-a pupat mâna lui Gaddafi, îl admira pe Putin, l-a făcut „nazist” pe Martin Schulz, a triumfat de 5 ori cu AC Milan în Europa. De urmările Covidului n-a scăpat niciodată

* Furia tâmpă a lui Olăroiu: „Eu, când aud de UE, înnebunesc! Ce ne dă nouă Europa?! Ne pune tot felul de restricții, dar nu ne dă nimic în schimb”

9 COMENTARII

 1. Daca nu sarea ambasadoarea lui Biden sa-l laude absolut gratuit pe agramatul pus de faraonul iohannis Prim Sinistru,era ok ,dar nu mai cred nimic din partea regimului asa-zisului democrat Joe Biden.De fapt mai este doar un an pana la alegeri si la ei ,sa speram ca republicanii vor alege un candidat serios iar aceasta doamna pusa de Biden ambasador pe ultima suta de metri msa ramana doar un vis urat pentru noi.AMIN!

    • Eu „ciolac”? As reacționa cu Ha Ha Ha dar nu dețin „drept de autor” pentru aceasta expresie. În schimb merge Hi Hi Hi !
     Totuși, eu zic ca scrieți degeaba dacă treceți atit de ușor dintr-o extrema în alta. Mai e unul, Ludovic Orban, care de la „cine e Generalul care tace si face?” a trecut ușor la „eu nu-l recunosc pe Klaus Iohannis”.
     Chiar nu ma interesează ce scrieți, sa fiți sănătoasă, eu doar remarc „profunzimea” gândirii umane.

 2. Bun,deci fostul guvern e criticat,iar noul guvern e felicitat calduros,desi sunt aceiasi ciolaci,doar putin rotiti!!! Caci predoiu,ca ministru al justitiei a lasat infractorii liberi,prin inactivitate si incompetenta la minister,dar acum e felicitat la pachet cu ciolacu!!!🫤🥺😵‍💫🤢

 3. Credeți-mă, nu ma interesează cine pe cine lauda sau cine pe cine critica. Eu sint doar un comentator imparțial (sper). Pe acest site încă n-am întâlnit pe cineva care sa ma convingă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here