Începe show-ul! Tăriceanu o sfâșie pe Firea: “Găsește scuze pentru dezastrul pe care l-a provocat“. Se teme că foștii primari ajung la pușcărie

2
2200

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE votat de 1,6% dintre bucureșteni duminică, 27 septembrie, la alegerile pentru Primăria Generală, a sărit marți la gâtul Gabrielei Firea, pe care a „sfâșiat-o” pe Facebook, acuzând-o că e singura vinovată pentru dezastrul vechiului sistem.

Înfrângerile suferite de PSD în București, unde a pierdut Consiliul General și cele 6 consilii locale, dar și Primăria Generală și 4 dintre primăriile de sector, le dau acum insomnii celor care au învârtit banii publici în ultimii 4 ani. Tăriceanu i-a reproșat Gabrielei Firea că i-a expus pe toți, aceștia ajungând acum să fie amenințați cu pușcăria.

Fostul partener minor de rele al lui Liviu Dragnea spune că doar încăpățânarea Gabrielei Firea a făcut ca vechiul sistem – PSD, ALDE, Pro România – să piardă în fața USR-PLUS și a PNL.

Acuzațiile lui Călin Popescu Tăriceanu la adresa Gabrielei Firea

„Gabriela Firea greșește atunci când caută vinovați pentru înfrângerea de la Capitală altundeva decât în propriile decizii! Alianța care putea să-i mai aducă un nou mandat de primar general a fost refuzată chiar de ea. Nu putem acum să acceptăm falsificarea adevărului doar pentru ca dna Firea să-și poată găsi scuze pentru dezastrul pe care l-a provocat la Capitală. ALDE, Pro România și PSD au fost în discuții foarte avansate pentru realizarea unei alianțe la alegerile locale, care ar fi urmat să se transforme într-o alianţă și pentru alegerile parlamentare. De altfel, ALDE a realizat acest gen de alianțe cu PSD-ul într-o serie de județe, alianțe care în cele mai multe situații s-au dovedit de succes. În momentul în care s-a ajuns la alianța pentru București, dna Firea s-a împotrivit alianței, iar președintele PSD, dl Ciolacu, a declarat că nu vrea să-i impună o alianță pentru a nu fi considerat responsabil în cazul unui eșec! Nu am ajuns în acest impas pentru că noi la ALDE am fi condiționat cu ceva această alianţă, locuri pe listă sau alte funcții, ci pentru că lipsa de experiență a dnei Firea a împins-o spre această soluție. După cum am văzut în campanie a candidat atât de singură încât s-a ferit foarte tare și de propriul partid.
Decizia dnei Firea a fost una greșită și ea ne-a afectat pe toți cei care am fost în alianța de guvernare. Această decizie o lipsește acum de al doilea mandat și pe ea și pe alți colegi de la sectoare. Dacă am fi avut o alianţă, așa cum am propus, probabil că acum Vlad Voiculescu nu mai amenința primarii în funcție cu închisoarea. Dacă am fi avut o alianță, așa cum am propus, Dan Tudorache era primar la sectorul 1. Dacă am fi avut o alianță, așa cum am propus, Bucureștiul nu ajungea pe mâna unor demagogi!

Dar așa se întâmplă când disprețuieșți un ajutor dezinteresat doar pentru că ți se pare prea mic.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here