Al 10-lea oligarh rus care moare misterios în acest an! Ivan Peciorin, omul lui Putin care exploata resurselor arctice, s-ar fi înecat după ce, aproape în comă alcoolică, ar fi căzut peste bordul navei

1
2065
Ivan Peciorin (centru) este ultimul dintre oligarhii ruși care decedează în circumstanțe bizare

Șirul parcă interminabil al oligarhilor ruși care au început să moară după declanșarea invaziei din Ucraina continuă cu decesul omului forte al lui Putin în exploatarea resurselor din zona arctică. Ivan Peciorin, directorul Corporației pentru Dezvoltatea Estului Îndepărtat și Arctic, ar fi „căzut peste bord“ în timp ce se relaxa la bordul unei bărci în Marea Japoniei, aproape de Vladivostok, relatează publicația „Komsomolskaia Pravda”.

Oligarhul Ivan Peciorin (39 de ani) a fost găsit plutind lângă Insula Rusiei (Russki Island). Autopsia a relevat că magnatul putinist s-ar fi aflat aproape de coma alcoolică în momentul decesului (prezenta “intoxicație cu alcool”).

În urmă cu câteva zile, Peciorin asistase, la Vladivostok, la o conferință pe teme economice, unde ținuse un discurs – prin video – și Vladimir Putin.

Echipele de salvatori l-au căutat mai bine de o zi până l-au găsit pe Peciorin în preajma Capului Ignatiev, din insulă.

Acesta se afla în fruntea corporației de numai 6 luni și ceva, după ce precedentul șef, Igor Nosov, în vârstă de 43 de ani, murise de asemenea brusc în februarie – s-a spus atunci că din cauza unui atac de cord.

Zona Arcticii este una extraordinar de importantă pentru că deține mari zăcăminte de petrol și gaze. Este văzută de Moscova ca având un rol esențial în redresarea economică după sancțiunile economice impuse după ce Rusia a atacat Ucraina. Peciorin primise misiunea să dezvolte industria aviatică din Estul Îndepărtat al Rusiei. Sarcina a devenit practic imposibilă după ce Occidentul a impus sancțiunile și embargoul pe tehnologie.

Peciorin este cea mai recentă victimă a unei teribile „epidemii” de accidente și sinucideri care au decimat oligarhii ruși de la începutul anului și până acum. Toate acestea au fost catalogate drept accidente, sinucideri, necazuri în familie sau probleme de sănătate.

Pe 1 septembrie, Ravil Maganov, CEO-ul LukOil, cea mai mare companie privată din Rusia, „a căzut” de la etajul 6 al unui spital din Moscova. Maganov criticase deschis invadarea Ucrainei și ceruse public ca războiul să înceteze.

Cel puțin alți 8 oligarhi, majoritatea conectați la industria de exploatare a resurselor naturale (gaze și petrol) din Rusia, au pierit din ianuarie până acum. Unii au fost găsiți morți alături de familiile lor (soții, copii), ciuruiți de gloanțe sau zdrobiți cu toporul. În toate cazurile s-a spus, oficial, că e vorba de sinucideri precedate de masacre în familie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Fără teama că rușii mai pot interveni, Azerbaidjanul a lansat atacuri masive cu artilerie și drone asupra Armeniei! Erevanul cere Moscovei să intervină, dar Putin nu mai are trupe

* Regimul Iohannis-PSD e încolțit: trebuie să desființeze pensiile speciale până la sfârșitul anului, altfel pierdem banii din PNRR! „Blochează acest proiect de peste 4 luni”, acuză USR

* Inflație explozivă: +15,3%! Față de anul trecut, gazele s-au scumpit cu 70%, cartofii cu 54%, uleiul cu 50%. România n-a mai avut din 2003 o asemenea creștere de prețuri

Turcescu are și susținători. Grobianul Dan Tănasă, deputat AUR: „Absolut superb! Bravo, Robert!”

* Viermuiala din ADR Sud-Vest Oltenia: clanul Stănescu capturează funcția de director. Peste un miliard de euro, bani europeni, vor fi la mâna fratelui senatorului Paul Stănescu, secretarul general al PSD

Antena 3, România TV și Realitatea Plus primesc 2 milioane de lei din bani publici pentru a-i face lui Daniel Băluță (PSD), primarul Sectorului 4, „imagine instituțională pozitivă”, cu materiale „optimiste”

* Revoluție în tenis: câștigători de 19 și 21 de ani la US Open! Carlos Alcaraz și Iga Swiatek sunt și lideri mondiali

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here