Super-elita forțelor blindate ale Rusiei, Armata 1 Gardă de tancuri, concepută să lupte contra Occidentului, a fost distrusă complet în bătălia din regiunea Harkov

0
3549
Sunt numeroase mărturii care vorbesc despre faptul că, în goana lor, rușii și-au părăsit tancurile și celelalte vehicule blindate, au rechiziționat mașinile civililor și duși au fost din zona Harkov, înspăimântați de perspectiva unui prizonierat la ucraineni

Forțele blindate rusești zdrobite în intervalul 1-11 septembrie de armata ucraineană în zona Harkov aparțineau Armatei 1 Gardă de tancuri, cea mai bună unitate a Moscovei, concepută și antrenată special pentru confruntările cu armatele occidentale, anunță Ministerul Apărării din Marea Britanie. Loviturile încasate de Armata 1 Gardă tancuri sunt devastatoare; va fi nevoie de ani pentru a putea fi reconstituită, mai apreciază sursele din serviciile de informații britanice.

Ceea ce a impresionat cel mai mult, dincolo de viteza cu care ucrainenii au recuperat circa 6.000 de kilometri pătrați, inclusiv orașele-cheie Kupiansk și Izium, a fost cantitatea colosală de vehicule blindate abandonate de ruși.

Confom canalului de știri NEXTA, au putut fi confirmate din surse deschise pierderi ale armatei ruse în valoare de 673 de milioane de dolari pe parcursul primelor 11 zile ale contraofensivei ucrainene. Rușii au pierdut cel puțin 86 de tancuri, 6 avioane, 7 elicoptere, 158 de vehicule blindate de luptă, 106 sisteme de artilerie, 159 de alte vehicule și 32 de echipamente specifice de diverse tipuri.

Pierderile au fost cauzate, în principal, Armatei 1 Gardă de tancuri, o unitate de elită care fusese puternic afectată încă din perioada 24 februarie – 31 martie, în prima etapă a invaziei. Din lipsă de soluții, conducerea armatei ruse a menținut această mare unitate pe front, iar acum ucrainenii i-au dat lovitura decisivă.

Mai jos, buletinul de știri al armatei britanice.

„Forța convențională a Rusiei destinată să contracareze NATO este grav slăbită. Probabil că va fi nevoie de ani de zile pentru ca Rusia să reconstruiască această capacitate”

„Elementele forțelor rusești retrase din regiunea Harkov în cursul săptămânii trecute făceau parte din Armata 1 Tancuri de Gardă (1 GTA), care sunt subordonate Districtului Militar de Vest (WEMD).

1 GTA a suferit pierderi grele în faza inițială a invaziei și nu a fost complet reconstituită înainte de contraofensiva ucraineană din Harkov.

1 GTA fusese una dintre cele mai prestigioase armate ale Rusiei, alocată pentru apărarea Moscovei și destinată să conducă contraatacuri în cazul unui război cu NATO.

Cu 1 GTA și alte formațiuni WEMD grav degradate, forța convențională a Rusiei destinată să contracareze NATO este grav slăbită. Probabil că va fi nevoie de ani de zile pentru ca Rusia să reconstruiască această capacitate.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Fără teama că rușii mai pot interveni, Azerbaidjanul a lansat atacuri masive cu artilerie și drone asupra Armeniei! Erevanul cere Moscovei să intervină, dar Putin nu mai are trupe

Regimul Iohannis-PSD e încolțit: trebuie să desființeze pensiile speciale până la sfârșitul anului, altfel pierdem banii din PNRR! „Blochează acest proiect de peste 4 luni”, acuză USR

Inflație explozivă: +15,3%! Față de anul trecut, gazele s-au scumpit cu 70%, cartofii cu 54%, uleiul cu 50%. România n-a mai avut din 2003 o asemenea creștere de prețuri

Turcescu are și susținători. Grobianul Dan Tănasă, deputat AUR: „Absolut superb! Bravo, Robert!”

Viermuiala din ADR Sud-Vest Oltenia: clanul Stănescu capturează funcția de director. Peste un miliard de euro, bani europeni, vor fi la mâna fratelui senatorului Paul Stănescu, secretarul general al PSD

Antena 3, România TV și Realitatea Plus primesc 2 milioane de lei din bani publici pentru a-i face lui Daniel Băluță (PSD), primarul Sectorului 4, „imagine instituțională pozitivă”, cu materiale „optimiste”

Revoluție în tenis: câștigători de 19 și 21 de ani la US Open! Carlos Alcaraz și Iga Swiatek sunt și lideri mondiali

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here